Το δικαστήριο πρότεινε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών στον Μότζι για το Calciopoli
Με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών απειλείται ο Λουτσιάνο Μότζι έπειτα από την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Νάπολι στο οποίο εδώ και καιρό έχει ανοίξει ξανά ο φάκελος του σκανδάλου Calciopoli.

Οι δημόσιοι κατήγοροι, Στέφανο Καπουάνο και Τζιουζέπε Ναρντούτσι ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στην ακροαματική διαδικασία και αποφάνθηκαν ότι το πρώην διοικητικό στέλεχος της Γιουβέντους είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος που λυμαίνονταν για χρόνια το χώρο του ιταλικού ποδοσφαίρου.
Η δίκη είχε αρχίσει μήνες πριν στο δικαστήριο της Νάπολι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου, αλλά το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τον Λουτσιάνο Μότζι, o οποίος όμως δεν είναι ο μόνος που θα πληρώσει.
Αρχίζουμε με τον πρώην αρχιδιαιτητή, Πιερλουίτζι Παϊρέτο, για τον οποίο προτάθηκε φυλάκιση 4 ετών και έξι μηνών. Πέντε χρόνια ήταν η πρόταση για τον επίσης αρχιδιαιτητή Πάολο Μπέργκαμο.
Από εκεί και πέρα υπάρχει μία μακρά λίστα με κατηγορούμενους, η οποία αποτελείται από τους (σε παρένθεση η προτεινόμενη ποινή): Ινοσέντσο Ματζίνι (πρώην πρόεδρος της FIGC- 4 χρόνια), Μάσιμο Ντε Σάντις (πρώην διαιτητής-3 χρόνια), Αντρέα Ντέλα Βάλε και Ντιέγκο Ντέλα Βάλε (πρώην ιδιοκτήτες της Φιορεντίνα–22 και 24 μήνες αντίστοιχα), Μαριάνο Φαμπιάνι (πρώην αθλητικός διευθυντής της Μεσίνα–3 χρόνια και 8 μήνες), Λίλο Φότι (πρόεδρος της Ρετζίνα-2 χρόνια), Κλαούντιο Λοτίτο (πρόεδρος της Λάτσιο-22 μήνες), Λεονάρντο Μεάνι (πρώην αθλητικός διευθυντής της Μίλαν-18 μήνες).
H λίστα δεν σταματά εδώ αφού υπάρχουν και πρώην διαιτητές που είναι μπλεγμένοι στο σκάνδαλο. Πρόκειται για τους : Πάολο Μπερτίνι (2 χρόνια και 4 μήνες), Σαλβατόρε Ρακαλμπούτο (2 χρόνια και 2 μήνες), Αντόνιο Ντατίλο (1 χρόνο και 8 μήνες), Πασκουάλε Ροντομόντι (1 χρόνο), Ιγνκάσιο Σκαρντίνα (1 χρόνια και 2 μήνες).
Από τις 7 Ιουνίου η υπεράσπιση θα μπορέσει να παρουσιάσει τις θέσεις της στο δικαστήριο της Νάπολι. Ακόμα όμως και αν καταδικαστούν κάποιοι θα αργήσουν να μπουν (αν μπούν) στη φυλακή, αφού η ιταλική δικαιοσύνη προσφέρει σε ένα κατηγορούμενο τη δυνατότητα αρκετών εφέσεων μέχρι να τελεσιδικίσει η εις βάρος του απόφαση.