ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το δικαστήριο πρότεινε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών στον Μότζι για το Calciopoli

Με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών απειλείται ο Λουτσιάνο Μότζι έπειτα από την ετυμηγορία του δικαστηρίου της Νάπολι στο οποίο εδώ και καιρό έχει ανοίξει ξανά ο φάκελος του σκανδάλου Calciopoli.

Το δικαστήριο πρότεινε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 8 μηνών στον Μότζι για το Calciopoli

Οι δημόσιοι κατήγοροι, Στέφανο Καπουάνο και Τζιουζέπε Ναρντούτσι ολοκλήρωσαν τη συμμετοχή τους στην ακροαματική διαδικασία και αποφάνθηκαν ότι το πρώην διοικητικό στέλεχος της Γιουβέντους είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος που λυμαίνονταν για χρόνια το χώρο του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Η δίκη είχε αρχίσει μήνες πριν στο δικαστήριο της Νάπολι και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου, αλλά το κατηγορητήριο είναι βαρύ για τον Λουτσιάνο Μότζι, o οποίος όμως δεν είναι ο μόνος που θα πληρώσει.

Αρχίζουμε με τον πρώην αρχιδιαιτητή, Πιερλουίτζι Παϊρέτο, για τον οποίο προτάθηκε φυλάκιση 4 ετών και έξι μηνών. Πέντε χρόνια ήταν η πρόταση για τον επίσης αρχιδιαιτητή Πάολο Μπέργκαμο.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία μακρά λίστα με κατηγορούμενους, η οποία αποτελείται από τους (σε παρένθεση η προτεινόμενη ποινή): Ινοσέντσο Ματζίνι (πρώην πρόεδρος της FIGC- 4 χρόνια), Μάσιμο Ντε Σάντις (πρώην διαιτητής-3 χρόνια), Αντρέα Ντέλα Βάλε και Ντιέγκο Ντέλα Βάλε (πρώην ιδιοκτήτες της Φιορεντίνα–22 και 24 μήνες αντίστοιχα), Μαριάνο Φαμπιάνι (πρώην αθλητικός διευθυντής της Μεσίνα–3 χρόνια και 8 μήνες), Λίλο Φότι (πρόεδρος της Ρετζίνα-2 χρόνια), Κλαούντιο Λοτίτο (πρόεδρος της Λάτσιο-22 μήνες), Λεονάρντο Μεάνι (πρώην αθλητικός διευθυντής της Μίλαν-18 μήνες).

H λίστα δεν σταματά εδώ αφού υπάρχουν και πρώην διαιτητές που είναι μπλεγμένοι στο σκάνδαλο. Πρόκειται για τους : Πάολο Μπερτίνι (2 χρόνια και 4 μήνες), Σαλβατόρε Ρακαλμπούτο (2 χρόνια και 2 μήνες), Αντόνιο Ντατίλο (1 χρόνο και 8 μήνες), Πασκουάλε Ροντομόντι (1 χρόνο), Ιγνκάσιο Σκαρντίνα (1 χρόνια και 2 μήνες).

Από τις 7 Ιουνίου η υπεράσπιση θα μπορέσει να παρουσιάσει τις θέσεις της στο δικαστήριο της Νάπολι. Ακόμα όμως και αν καταδικαστούν κάποιοι θα αργήσουν να μπουν (αν μπούν) στη φυλακή, αφού η ιταλική δικαιοσύνη προσφέρει σε ένα κατηγορούμενο τη δυνατότητα αρκετών εφέσεων μέχρι να τελεσιδικίσει η εις βάρος του απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ