Το ελεύθερο του Βλαχοδήμου με τους νέους κανονισμούς ζάλισε τη Μίλαν

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος εκτέλεσε ελεύθερο με τους νέους κανονισμούς και άφησε τους παίκτες της Μίλαν να ψάχνονται στο φιλικό με την Μπενφίκα.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος της Μπενφίκα σε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε φιλικό με τη Μίλαν για το International Champions Cup 2019 στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης, Κυριακή 28 Ιουλίου 2019
Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος της Μπενφίκα σε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε φιλικό με τη Μίλαν για το International Champions Cup 2019 στο Φόξμπορο της Μασαχουσέτης, Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 AP PHOTO/MARY SCHWALM

Από την 1η Ιουλίου άρχισε η εφαρμογή νέων κανονισμών του ποδοσφαίρου. Εκείνοι που αφορούν στον καταλογισμό παράβασης για χέρι έχουν κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής, ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι. Μπορεί αρκετοί φίλαθλοι να μην έχουν αντιληφθεί τη διαφορά με αυτούς, αλλά με τον καιρό αυτό θα συμβεί, όπως φρόντισε να δείξει στο παγκόσμιο κοινό ένας Έλληνας διεθνής, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα ήταν εξαιρετικός στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Μίλαν στο 'Φόξμπορο' της Μασαχουσέτης, για το φετινό Internationan Champions Cup. Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας επικράτησαν 1-0 χάρη στο γκολ του πρώην εξτρέμ της... Μίλαν, Αντέλ Τααράμπτ, όμως τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία. Η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 30ό λεπτό και δεν ήταν το γκολ του ξεχασμένου Μαροκινού μέσου, που την περσινή σεζόν είχε μόλις 6 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των 'αετών' της Λισαβόνας.

Η Μίλαν πίεζε σε όλο το γήπεδο σε εκείνο το χρονικό σημείο και ο Βλαχοδήμος ετοιμαζόταν να εκτελέσει ελεύθερο, αλλά χωρίς συμπαίκτη στο πεδίο του. Με μία εξαίρεση. Ένας συμπαίκτης του βρισκόταν ακριβώς έξω από τη μικρή περιοχή αμαρκάριστος, αφού δεν επιτρέπεται να μπουν αντίπαλοι στον χώρο πριν από την εκτέλεση. Με τους παλιούς κανονισμούς, μια πάσα θα ήταν παράβαση. Με τους καινούργιους, η μπάλα δεν χρειάζεται να βγει από τη μεγάλη περιοχή και έτσι ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα αξιοποίησε στο έπακρο την κατάσταση. Σήκωσε την μπάλα για τον Ρούμπεν Ντίας, αυτός του την επέστρεψε με κεφαλιά και ο Βλαχοδήμος την μπλόκαρε. Πλέον, μπορούσε να εκκινήσει με καλύτερες προϋποθέσεις την επίθεση της ομάδας του. Στο ημίχρονο, πάντως, ο διαιτητής ενημέρωσε τους παίκτες της Μπενφίκα να μην το επιχειρήσουν ξανά!

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί μερικές ημέρες νωρίτερα, στο φιλικό παιχνίδι της Ίντερ με τη Γιουβέντους, στη νίκη στα πέναλτι των 'μπιανκονέρι' στη Ναντζίνγκ, για το ίδιο τουρνουά. Ο τερματοφύλακας των 'νερατζούρι', Σαμίρ Χαντάνοβιτς, εκτέλεσε ένα ελεύθερο με πάσα στον Μαρτσέλο Μπρόζοβιτς που βρισκόταν δίπλα του. Η διαφορά ήταν πως ο Κροάτης μέσος δεν του επέστρεψε την μπάλα, αλλά έδωσε πάσα σε άλλον συμπαίκτη που ήταν επίσης αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή, όσο οι 'μπιανκονέρι' τους κοιτούσαν απ' εξω.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν κανονισμό που θα αξιοποιήσουν κυρίως ομάδες που εφαρμόζουν ποδόσφαιρο κατοχής και στο 'χτίσιμο' των επιθέσεων παίζει σημαντικό ρόλο και ο τερματοφύλακας. Με το ελεύθερο δεν είναι αναγκαστικό γι' αυτές πλέον ένα μακρινό βολέ, αλλά μπορούν να αρχίσουν μια επίθεση με μια κοντινή πάσα. Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Άγιαξ πανηγυρίζουν ενόψει 2019-2020...

Ποιος παίκτης τρέχει μόνος του στην κούρσα της Χρυσής Μπάλας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK