Το ένα λεπτό της ψυχικής ευεξίας στο FA Cup

Τα παιχνίδια του 3ου γύρου στο FA Cup της Αγγλίας παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα που αφορά την ώρα έναρξης τους. Στις 14:31, 17:01 και 19:31 έχει προγραμματιστεί η σέντρα των αναμετρήσεων του Σαββάτου (4/1) και αυτό το ένα λεπτό έχει τη δική του εξήγηση.

Οι φίλοι της Γουλβς στις εξέδρες του "Wembley' στον ημιτελικό του FA Cup με την Γουότφορντ στις 7 Απριλίου του 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Οι φίλοι της Γουλβς στις εξέδρες του "Wembley' στον ημιτελικό του FA Cup με την Γουότφορντ στις 7 Απριλίου του 2019. AP PHOTO/TIM IRELAND

Ημέρα Κυπέλλου η σημερινή στην Αγγλία, διοργάνωση που είναι η αρχαιότερη στον κόσμο του ποδοσφαίρου καθώς διεξήχθη για πρώτη φορά την σεζόν 1871-1872. Τα παιχνίδια του 3ου γύρου, τα σημαντικότερα από τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω του One Channel που πήρε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του FA Cup, παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα που αφορά την ώρα έναρξης τους. Στις 14:31, 17:01 και 19:31 έχει προγραμματιστεί η σέντρα των αναμετρήσεων του Σαββάτου (4/1) και αυτό το ένα λεπτό έχει τη δική του εξήγηση.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εκστρατείας Heads Up της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την προώθηση της ψυχικής ευημερίας μεταξύ των οπαδών.

Οι ποδοσφαιρικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για να ενθαρρύνουν τους οπαδούς, ιδιαίτερα τους νεαρούς άντρες, να μιλήσουν για θέματα σχετικά με την ψυχική και συναισθηματική υγεία, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να καταργηθούν τα παραδοσιακά στερεότυπα σχετικά με τους άνδρες που ασχολούνται με τον αθλητισμό. 

"Ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής μας υγείας, με τα 60 δευτερόλεπτα να αντιπροσωπεύουν μόνο το πρώτο βήμα στο ταξίδι για την βελτίωση της ευημερίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του λεπτού, οι οπαδοί θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν τα 60 δευτερόλεπτα στη δική τους ευημερία ή στην υποστήριξη ενός φίλου ή μέλους της οικογένειάς του. 

Η καμπάνια του Heads Up χρησιμοποιεί την επιρροή και τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους - ιδιαίτερα τους άνδρες - να αισθάνονται άνετα ώστε να μιλούν και να αναλαμβάνουν δράση για να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία και να αναγνωρίσουν ότι η νοητική ικανότητα είναι εξίσου σημαντική με την φυσική κατάσταση", ήταν η δήλωση της FA. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλινχαμ, τόνισε από την πλευρά του: "Ενώ η καθυστέρηση της σέντρας κατά 60 δευτερόλεπτα είναι μια απλή ιδέα, παρέχει μια ισχυρή πλατφόρμα για εμάς και τους φιλανθρωπικούς εταίρους μας, Heads Up, για να παράσχουμε ένα πραγματικά σημαντικό μήνυμα για την ψυχική υγεία. Γνωρίζουμε ότι οι άνδρες ειδικότερα μπορεί να είναι απρόθυμοι να μιλήσουν για το θέμα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο ως όχημα για να τονίσουμε τη σημασία της ψυχικής ικανότητας".

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει 20 αναμετρήσεις και αυτή της Γουλβς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 19:31 θα μεταδοθεί ζωντανά από το One Channel. Ο σταθμός έχει προγραμματίσει για ζωντανή μετάδοση και δύο αναμετρήσεις της Κυριακής (5/1) για το FA Cup, αυτή της Τσέλσι με τη Νότιγχαμ στις 16:01 και το ντέρμπι του Μέρσεϊσάιντ μεταξύ Λίβερπουλ και Έβερτον στις 18:01.

Ποιες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός; Το Pod-οσφαιρο έχει τις απαντήσεις:

News 24/7

24MEDIA NETWORK