Το ένα παπούτσι του Ρονάλντο θα κόστιζε σήμερα 28 εκατ. ευρώ

Η playratings ανέπτυξε έναν αλγόριθμο με μια συνθήκη πολλαπλασιαστή που όνομασε 'Neymarizer'. Και αποκάλυψε πόσο θα κόστιζε σήμερα ο ακριβότερος παίκτης όλων των εποχών, Ρονάλντο Ναζάριο Λίμα, αλλά και οι Μαραντόνα, Πλατινί, Μάρκο Φαν Μπάστεν.

O Ρονάλντο πανηγυρίζει ένα γκολ του σε αναμέτρηση της Ίντερ με την Φιορεντίνα στο San Siro
O Ρονάλντο πανηγυρίζει ένα γκολ του σε αναμέτρηση της Ίντερ με την Φιορεντίνα στο San Siro AP PHOTO/CARLO FUMAGALLI

Στην εποχή της τεχνολογίας λίγα πράγματα είναι αδύνατον να συμβούν. Ακόμη λιγότερο μπορούν να παραμείνουν μυστήριο. Ένα από αυτά είναι και το πόσο θα κόστιζε σήμερα η μεταγραφή παικτών - θρύλων του παρελθόντος. Φυσικά ένας υπολογιστής μέσω του ανάλογου αλγόριθμου φρόντισε να δώσεις τις απαντήσεις. Η κωδική ονομασία αυτής της συνθήκης είναι 'Neymarizer' και σχετίζεται με την προ διετίας μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Η playratings, εταιρεία αναλύσεων της ιταλικής αγοράς, δημιούργησε έναν αλγόριθμοπ προκειμένου να καθορίσει την σύγχρονη τιμή top ποδοσφαιριστών του παρελθόντος με τα σύγχρονα δεδομένα. Το πρώτο πράγμα που υπολόγισαν ήταν η λογική των χρημάτων που δαπανήθηκαν στις μεταγραφές εκείνης της εποχής, με αυτή του Ρονάλντο Ναζάριο στα 28 εκατ. ευρώ (από την Μπαρτσελόνα στην Ίντερ) να θεωρείται 'τιμή ευκαιρίας'.

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την καταγραφή των δεδομένων της απόδοσης των παικτών (γκολ, ασίστ κτλ.) και η ηλικία τους, που πολλαπλασιάζονται με τη συνθήκη 'Neymarizer'. Πρόκειται για ένα εργαλείο που αναβαθμίζει την προσαρμοσμένη τιμή κατά 220%, θεωρία που προκύπτει μέσα από το γεγονός πως η αντικειμενική αξία του Νεϊμάρ όταν πωλήθηκε από την Μπαρτσελόνα στην Παρί ΣΖ με 220 εκατ. ευρώ, ήταν 100 εκατ. ευρώ.

Με αυτή τη μέθοδο, το 'Φαινόμενο' Ρονάλντο θα ήταν ο πιο ακριβός παίκτης όλων των εποχών αν η μετακίνηση του από την Μπαρτσελόνα στην Ίντερ ολοκληρωνόταν σήμερα. Πόσο θα κόστιζε; 431 εκατ. ευρώ! Με τα 28 εκατ. ευρώ του 1997, σήμερα θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει το ένα... παπούτσι του Βραζιλιάνου.

Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, η μεταγραφή του οποίου σήμερα θα απαιτούσε το ποσό των 343 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την ιταλική αγορά, με τα σημερινά δεδομένα οι Κρίστιαν Βιέρι και Μισέλ Πλατινί θα κόστιζαν 333 εκατ. ευρώ, ενώ ο Μάρκο Φαν Μπάστεν 327 εκατ. ευρώ.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League, ενώ ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK