Το εναλλακτικό Μουντιάλ στις φαβέλες

Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που ανέλαβε η Βραζιλία για το 2014 και το 2016 (Μουντιάλ και Ολυμπιακοί Αγώνες αντίστοιχα) αποτελεί, αναμφισβήτητα, μία ευκαιρία ανάπτυξης για τη χώρα του καφέ. Η ευκαιρία αυτή δεν αφορά όλο το πληθυσμό. Αντιθέτως, υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες στη Βραζιλία των οποίων η ζωή αναστατώνεται, καταστρέφεται θα έλεγε κανείς από τα έργα των διοργανώσεων.

Το εναλλακτικό Μουντιάλ στις φαβέλες

Ακούστε την άποψη του Μάριο Καμπανιάνι, μέλους της Λαικής Επιτροπής για το Μουντιάλ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχει ιδρυθεί προσφάτως: "Το Μουντιάλ είναι μία δικαιολογία για να συνεχίσει να εφαρμόζεται το μοντέλο της εμπορευματοποίησης στην πόλη του Ρίο".

Αν αναρωτιέστε πως αντιδρούν οι κάτοικοι που θίγονται, κυρίως όσοι διαμένουν στις φαβέλες, διαβάστε και αυτό. Αποφάσισαν να διοργανώσουν το δικό τους εναλλακτικό Μουντιάλ το οποίο θα αρχίσει με φιλικό παιχνίδι στη φαβέλα της Σάντα Μάρτα στο Μποταφόγκο.

Προσώρας, οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει ποιες ακριβώς ομάδες θα συμμετάσχουν, το σίγουρο είναι όμως ότι θα πάρουν μέρος μόνο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ενώ δεν θα υπάρχει κανένας μα κανένας χορηγός.

Ο τελικός της διοργάνωσης θα γίνει στις αρχές του Ιουνίου στην πιο παλιά φαβέλα της Βραζιλίας στην Μorro de Providencia από την οποία αναγκάστηκαν να φύγουν πολλοί άνθρωποι τους τελευταίους μήνες λόγω της κατασκευής ενός τελεφερίκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Οι άνθρωποι της Λαϊκής επιτροπής τέλος ετοιμάζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας για τις 12 Ιουνίου, ημέρα έναρξης του Μουντιάλ, "για να δείξουμε στον κόσμο την αντίθεση των κατοίκων στη διοργάνωση αυτού του γεγονότος".

Διαβάστε ακόμα

Ο διωγμός των ιθαγενών του "Μαρακανά"

News 24/7

24MEDIA NETWORK