Το... ένοχο παρελθόν του Αρετόπουλου

Η "κόντρα" του διεθνή ρέφερι με τον Παναθηναϊκό, το πανό στα Τρίκαλα, το ντέρμπι των "αιωνίων" η φανέλα του Ολυμπιακού και η φωτογραφία με φόντο την σημαία του. Τα πιο χαρακτηριστικά "επεισόδια" της καριέρας του διαιτητή που την Κυριακή σφυρίζει στο "Καραϊσκάκης"

Το... ένοχο παρελθόν του Αρετόπουλου
aretopoulos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ορισμός του Αλέξανδρου Αρετόπουλου στον κυριακάτικο ντέρμπι του “Καραισκάκης” μπορεί να προκάλεσε αντιδράσεις στον ΠΑΟΚ, ωστόσο άλλη είναι η ομάδα για την οποία ο Τρικαλινός αποτελεί “persona non grata”: o Παναθηναϊκός!!

Η διαιτησία του τον Νοέμβριο του 2012 στον αγώνα του Πλατανιά με τον Παναθηναϊκό (2-1) είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών στους “πράσινους”. Συγκεκριμένα, είχε δώσει ανύπαρκτο πέναλτι στον Πλατανιά σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής του Βύντρα στον Καλαϊτζιτς στο 58' και αποβάλλει με τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ζέκα για μαρκάρισμα στον Καλαϊτζιτς στο 85'. Παράλληλα, έπειτα από υπόδειξη του βοηθού Δημητριάδη είχε ακυρώσει κανονικό γκολ του Τοτσέ στο 21'. Έμεινε σχεδόν δύο μήνες εκτός ορισμών και δεν είχε διαιτητεύσει ξανά τον Παναθηναϊκό μέχρι τον αγώνα του με τον Πλατανιά στις 21/9/2014. Τότε οι “πράσινοι” κέρδισαν με 3-2, πάλι στα Χανιά αλλά “φώναζαν” γιατί είχαν κερδίσει μόλις ένα φάουλ σε όλο τον αγώνα.

Τον Δεκέμβρη του 2012 οπαδοί του ΑΟ Τρικάλων είχαν επιτεθεί κατά του Αρετόπουλου αλλά και του προέδρου της ΕΠΣ Τρικάλων Θανάση Μπουτζιώλη, γνωστό και ως “γκραν κάσα” σύμφωνα με τον Δημήτρη Μελοισσανίδη. Σε πανό που είχαν αναρτήσει σε αγώνα της ομάδας τους έγραφαν: “Αλέξη, και Θανάση είστε της πόλης η ντροπή. Γ..μώ το βρώμικο ποδόσφαιρο σας”.

Ο Αρετόπουλος, 4ος διαιτητής στο επεισοδιακό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” τον Φεβρουάριο του 2011, όπου οι “πράσινοι” τον κατηγορούν ότι δεν έγραψε τίποτα για τα επεισόδια με το σφύριγμα της λήξης από τον Καλόπουλο, είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες και στον ΠΑΟΚ. Τον Δεκέμβριο του 2015 μετά το εκτός έδρας 0-0 με τον Λεβαδειακό, ο “δικέφαλος” φώναζε για ακυρωθέν γκολ του Μπερμπάτοφ στις καθυστερήσεις. "Στο 93’ ο Μπέρμπατοφ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Αρετόπουλος ακολουθώντας την ελληνική πατέντα «ό,τι μοιάζει με φάουλ το σφυρίζουμε και μετά ψάχνουμε στο ριπλέι να βρούμε αν υπάρχει επαφή», το ακύρωσε ως γκολ. Στην πραγματικότητα ο Μπερμπάτοφ δεν παρεμποδίζει, ούτε κρατά χαμηλά τον Τριποτσέρη" ανέφερε σχόλιο στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Τον Οκτώβρη του 2012 μετά τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό (2-2) είχε ζητήσει φανέλα των “ερυθρόλευκων” ως αναμνηστικό. Είθισται πάντως, οι ομάδες να δίνουν αναμνηστικά στους διαιτητές.Αυτό που δεν συνηθίζεται ήταν η φωτογραφία που έβγαλε στα νιάτα του με φόντο την σημαία του Ολυμπιακού η οποία είχε δει το φως της δημοσιότητας!

News 24/7

24MEDIA NETWORK