To ένστικτο της επιβίωσης έσωσε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Η ενστικτώδης κίνηση να πέσει στο έδαφος, όταν είδε όπλο μπροστά του, ήταν αυτή που έσωσε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στη δολοφονική απόπειρα που δέχθηκε το βράδυ της Τρίτης 7/1.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είχε υποχρεωθεί να βάλει τελεία στην καριέρα του, το 2009 για λόγο υγείας. To ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε και την Τρίτη 7/1
Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς είχε υποχρεωθεί να βάλει τελεία στην καριέρα του, το 2009 για λόγο υγείας. To ένστικτο της επιβίωσης λειτούργησε και την Τρίτη 7/1 EUROKINISSI

Άγνωστοι περίμεναν τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα, το βράδυ της Τρίτης 7/1. Σύμφωνα με την κατάθεση του ιδίου στις αρχές -όπως αναφέρουν τα media της Σερβίας- , όταν βγήκε από την οικία του, στις 21.00 “είδα κάποιον να βγαίνει από το αυτοκίνητο του, με όπλο και να με πλησιάζει. Ενστικτωδώς έπεσα στα δεξιά. Με πυροβόλησε και μετά έτρεξε προς το αυτοκίνητο του, μπήκε μέσα και εξαφανίστηκε”. Δεν αναγνώρισε τον ένοπλο, με τη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής να έχει αναλάβει τη διελεύκανση της υπόθεσης.

H ενστικτώδης κίνηση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή έσωσε τη ζωή του, με το όχημα του δράστη να εντοπίζεται -από τις αρχές που έσπευσαν- κατεστραμμένο, σε απόσταση 700 μέτρων. Στα μεταλλικά μέρη που δεν είχαν καεί εντοπίστηκαν υπολείμματα όπλου. Το αυτοκίνητο ερευνάται από τα Εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αρχές έσπευσαν στο σπίτι του Κοβάσεβιτς, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.
Οι αρχές έσπευσαν στο σπίτι του Κοβάσεβιτς, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη. EUROKINISSI

Ο 46χρονος διεκομήσθη, σε κατάσταση σοκ, στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου διαπιστώθηκαν ελαφρύ τραύμα -στο γόνατο και τον καρπό, από την πτώση στο έδαφος- και ακολούθησε η κατάθεση στις αρχές. Οι έρευνες συνεχίζονται, με το υλικό προς διερεύνηση να αφορά όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Όπως ενημέρωσε ο αστυνομικός συντάκτης του News24/7, Θοδωρής Παναγιωτίδης, οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και λαμβάνονται καταθέσεις από τον πρώην αθλητή -συνεργάζεται πάλι, με τον Ολυμπιακό- και το περιβάλλον του, ώστε να διαπιστωθούν τα κίνητρα της, μαφιόζικου τύπου, επίθεσης.

To αυτοκίνητο του δράστη της δολοφονικής απόπειρας κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, βρέθηκε κατεστραμμένο, στα 700 μέτρα από το σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.
To αυτοκίνητο του δράστη της δολοφονικής απόπειρας κατά του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, βρέθηκε κατεστραμμένο, στα 700 μέτρα από το σπίτι του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. EUROKINISSI
Στα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο δράστης, τα οποία δεν κάηκαν εντοπίστηκαν υπολείμματα όπλου.
Στα μεταλλικά μέρη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο δράστης, τα οποία δεν κάηκαν εντοπίστηκαν υπολείμματα όπλου. EUROKINISSI

Η είδηση για την ενέδρα και τη δολοφονική απόπειρα μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο. Ενδεικτικά, η Μarca ανέφερε πως 'ο Κοβάσεβιτς είναι εκτός κινδύνου, έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε στην Αθήνα', το AFP μετέδωσε πως “ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, πρώην παίκτης της Γιουβέντους, θύμα επίθεσης με όπλο' και ο τίτλος της Mirror ήταν 'ο πρώην επιθετικός της Premier League, Ντάρκο Κοβάσεβιτς δέχθηκε πυροβολισμό έξω από το σπίτι του, στην Αθήνα'. Ταχεία ανάρρωση ευχήθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί ο Σέρβος από το 1996 έως το 1999, αλλά και ουκ ολίγοι (#kovasevic) άλλοι εξ όσων συνεργάστηκε από το 1992, όταν έγινε επαγγελματίας έως το 2009 (Ερυθρός Αστέρας, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γιουβέντους, Λάτσιο και Ολυμπιακός).

Στις 11/3 του 2019, ενώ τελούσε τα χρέη του ως αθλητικός διευθυντής της σερβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, εθεάθη να αιμορραγεί, μεθυσμένος ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή. Όπως είχε γράψει η Kurir οι συγκάτοικοι στην πολυκατοικία που μένει, έπαθαν σοκ βλέποντας στάλες αίματος στο πάτωμα, οι οποίες οδηγούσαν στην πόρτα του Κοβάσεβιτς. Φοβήθηκαν πως κάτι κακό είχε συμβεί και κάλεσαν την αστυνομία. Αποδείχθηκε πως ο 46χρονος, ο οποίος άνοιξε την πόρτα στην αστυνομία είχε τραυματιστεί μόνος του και δεν ήθελε την εμπλοκή ασθενοφόρου. Ο γείτονας που έκανε το τηλέφωνο στις αρχές (και διατήρησε την ανωνυμία του) είπε και ότι ο Κοβάσεβιτς έδειχνε να 'χει μόλις γυρίσει από έξοδο "αλλά ήταν ευγενικός στη συζήτηση που είχε με τους αστυνομικούς".

Είχε αναλάβει επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, μετά το πρόωρο τέλος της καριέρας του, καθώς και τεχνικός σύμβουλος της διοίκησης της ομάδας του Πειραιά. Όπου 'πρόωρο τέλος', αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση έπειτα από την τυχαία ανακάλυψη προβλήματος που είχε στην καρδιά -σε εξετάσεις που είχε κάνει για ένα θέμα που αντιμετώπιζε με τα μάτια.

Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος, το 2009, με την ιστορία του Κοβάσεβιτς να μην επιτρέπει τους δέοντες πανηγυρισμούς. Στις 9/1 του 2009, καρδιολόγος τον ενημέρωσε πως απειλείται η ζωή του. Είχε στένωση αρτηρίας κατά 90% και έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο. Κάτι που ανακάλυψε σε εξετάσεις που είχε κάνει, για ένα θέμα που είχε στο μάτι του (είχαν σπάσει αγγεία).

Ήταν υπερτασικός από DNA. Είχε 'χάσει' τους γονείς και τον αδελφό του, από επιπολοκές της ίδιας πάθησης. Σημείωση: η υψηλή αρτηριακή πίεση βλάπτει τα στεφανιαία αγγεία της καρδιάς, προκαλώντας τη στένωση τους.

Τέσσερις ημέρες μετά τη διάγνωση, υποβλήθηκε στην επέμβαση, στην Ισπανία. Ήταν επιτυχημένη. Ωστόσο, δεν μπορούσε να επιστρέψει στα γήπεδα. Δεν ήταν πια, επιλογή η καριέρα του ποδοσφαιριστή. Σε συνέντευξη που είχε δώσει δυόμιση μήνες αργότερα, στο BHMagazino είχε πει ότι "θέλω πολύ να παίξω 15-20 λεπτά, μισή ώρα, για να αποχαιρετήσω τον κόσμο". Είχε εξηγήσει και ότι "ως το μεσημέρι εκείνης της ημέρας που διαγνώστηκε το πρόβλημα, ήταν όλα τέλεια. Φυσιολογικά. Η γυναίκα μου περίμενε το γιο μας, να τελειώσει την προπόνηση του στο Ρέντη, όταν μου τηλεφώνησε ο καρδιολόγος για να μου πει για την κλειστή αρτηρία. Σε καμία στιγμή δεν σκέφτηκα 'θα παίξω, δεν θα παίξω, θα τελειώσει η καριέρα μου;'. Σκεφτόμουν 'τι είναι αυτό που μου συνέβη'. Παρ’ όλα αυτά ήμουν ήρεμος. Το πιο σημαντικό ήταν να γίνω καλά".

Φοβήθηκε για τη ζωή του ("ειδικά έπειτα από αυτό που είχε προηγηθεί με τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδελφό μου"), ο γιατρός τον ηρέμησε, αλλά δεν του 'έσβησε' το άγχος. Είχε πει πως η σύζυγος του ήταν η καλύτερη ψυχολόγος που θα μπορούσε να έχει. Αν έμαθε κάτι από όλο αυτό, ήταν πως πάνω από όλα είναι η υγεία "την οποία πρέπει να ελέγχουμε σταθερά". Μετά ό,τι του συνέβη την Τρίτη 7/1 του 2020, το πιθανότερο είναι να επέστρεψε σε εκείνο που είχε πει προ δεκαετίας -και είναι διαχρονικό, όπως και παγκόσμιο.

"Η ζωή μού έδωσε πολλά 'χτυπήματα'. Πρέπει να τα ξεπερνάμε. Αυτό έκανα. Πάντα λέω ότι οι άνθρωποι είμαστε πολύ δυνατοί. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι δυνατός και σε κάθε χτύπημα να σηκώνεσαι, να κοιτάζεις μπροστά. Εγώ τώρα πρέπει να σκέφτομαι ότι έχω οικογένεια, παιδιά, και να είμαι δυνατός. Θεωρώ ότι είμαι δυνατός".

News 24/7

24MEDIA NETWORK