Το επίτευγμα της Ρος Κάουντι δεν το φτάνει ούτε η Ρεάλ ούτε η Λίβερπουλ

Αυτό που συμβαίνει με τους τερματοφύλακες της Ρος Κάουντι δεν θα το κατάφερνε ούτε η καλύτερη ομάδα του κόσμου.

Το επίτευγμα της Ρος Κάουντι δεν το φτάνει ούτε η Ρεάλ ούτε η Λίβερπουλ

Η Ρος Κάουντι ιδρύθηκε το 1929, ωστόσο από αυτά τα 91 χρόνια ιστορίας, μόνο η τελευταία δεκαετία αξίζει προσοχής. Μέχρι το 1994 αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα των Χάιλαντς και στη συνέχεια άρχισε να ανεβαίνει κατηγορίες, μέχρι που το 2012-2013 έκανε ντεμπούτο στην σκοτσέζικη Premiership. Με εξαίρεση το 2018-2019, αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος, με καλύτερη στιγμή την κατάκτηση της 5ης θέσης στην πρώτη σεζόν στα 'μεγάλα σαλόνια'.

Κι όμως, αυτή η άσημη σκοτσέζικη ομάδα πέτυχε κάτι που δεν μπορεί να το πετύχει ούτε η Ρεάλ ούτε η Λίβερπουλ ούτε η Μπαρτσελόνα ούτε η Γιουβέντους ούτε κανένας μεγάλος σύλλογος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Γιατί, αλήθεια, πώς θα μπορούσαν αυτές οι ομάδες να έχουν 3 τερματοφύλακες ταυτόχρονα στο ρόστερ τους με το ίδιο όνομα; Και αυτό να είναι και το όνομα της ομάδας;

Συγκεκριμένα, η Ρος Κάουντι είχε στις τάξεις της από το 2017 τον Ρος Μονρό, έναν νεαρό τερματοφύλακα που παραχωρήθηκε δανεικός για δύο σεζόν για να πάρει παραστάσεις. Μέχρι να επιστρέψει φέτος στην ομάδα, ο συναγωνισμός στους Ρος αυξήθηκε κατακόρυφα. Ο Ρος Λέιντλο αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019 από τη Χιμπέρνιαν, ενώ τις προηγούμενες ημέρες ο σύλλογος εξασφάλισε τον δανεισμό ενός έτους από τη Σέλτικ του Ρος Ντούχαν.

Ναι, δεν είναι φάρσα. Οι 3 τερματοφύλακες της Ρος Κάουντι ονομάζονται Ρος. Beat that, Μάντσεστερ Σίτι...

Το επίτευγμα της Ρος Κάουντι δεν το φτάνει ούτε η Ρεάλ ούτε η Λίβερπουλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK