Το επόμενο ρεκόρ που θα καταρρίψει ο 53χρονος Μιούρα

Ο Καζουγιόσι Μιούρα έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής στην J1-League, αφού αγωνίστηκε σε ηλικία 53 ετών. Έχει κι άλλα ρεκόρ στη 'φαρέτρα' του.

Ο Καζουγιόσι Μιούρα της Ιαπωνίας πριν από αναμέτρηση με την Ουκρανία για τον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου futsal 2012 στη Μπανγκόκ | Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012
Ο Καζουγιόσι Μιούρα της Ιαπωνίας πριν από αναμέτρηση με την Ουκρανία για τον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου futsal 2012 στη Μπανγκόκ | Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 AP PHOTO/APICHART WEERAWONG

Η ιστορία του Καζουγιόσι Μιούρα είναι πλέον γνωστή. Ο 53χρονος ποδοσφαιριστής, όχι απλά είναι επαγγελματίας ακόμα, αλλά αγωνίζεται πλέον στην J1 League, την κορυφαία κατηγορία του ιαπωνικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στη βασική ενδεκάδα της Γιοκοχάμα, με συνέπεια σε ηλικία 53 ετών, 6 μηνών και 28 ημερών να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ της χώρας που κρατούσε από το 2012 ο Μασάσι Νακαγιάμα (45 ετών, 2 μηνών και 1 ημέρας) της Κονσαντόλε Σαπόρο και να σπάσει κάθε κοντέρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο 'βασιλιάς Κάζου' φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, όντας στην ομάδα από το 2005 και -συμβολικά- αγωνίστηκε 53 λεπτά στην αναμέτρηση κόντρα στην Καβασάκι Φροντάλε, η οποία έληξε με ήττα 2-3. "Όταν πάτησα στον αγωνιστικό χώρο, αισθάνθηκα μεγάλη επιθυμία να εκπληρώσω το καθήκον μου και να κουβαλήσω τα αισθήματα όλων στο περιβραχιόνιό μου", δήλωσε έπειτα από τον αγώνα.

Ήταν η πρώτη συμμετοχή του στην J1 League έπειτα από το 2007, όταν ήταν ακόμα 40 ετών, δηλαδή έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον Νταϊσούκε Ματσούι και δύο χρόνια μικρότερος από τον Σουνσούκε Νακαμούρα, δύο επίσης θρύλους του ιαπωνικού ποδοσφαίρου, οι οποίοι αγωνίζονται φέτος στη Γιοκοχάμα.

Ο Μιούρα, ο οποίος έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του στη Βραζιλία το 1986 με τη φανέλα της Σάντος, ύστερα από 4 χρόνια στις ακαδημίες της Ζουβέντους όπου είχε βρεθεί ταξιδεύοντας μόνος του στη Βραζιλία για να γίνει ποδοσφαιριστής, ετοιμάζεται και για άλλα ρεκόρ. Ψηφιακά αυτήν τη φορά. Ο Ιάπωνας επιθετικός έκανε το ντεμπούτο του στη σειρά videogames FIFA το 1996 και φέτος η EA Sports τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι της για το 2021, με rating 59. Απόσταση 25 εκδόσεων από την πρώτη μέχρι την πιο πρόσφατη, κάτι που λογικά δεν έχει ξανασυμβεί. Εκτός αν διαφωνίσει στο μέλλον ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK