Το επτάρι της θλίψης: Το χειρότερο ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχασε ξανά. Γυρίζουμε στο 1994, για να θυμηθούμε την τελευταία φορά που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς σε 5 ματς.

O Λιονέλ Μέσι αντιδρά εμφανώς στεναχωρημένος ύστερα από την ήττα της ομάδας του από την Γρανάδα με 2-0 στο στάδιο Los Carmenes, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019.
O Λιονέλ Μέσι αντιδρά εμφανώς στεναχωρημένος ύστερα από την ήττα της ομάδας του από την Γρανάδα με 2-0 στο στάδιο Los Carmenes, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019. AP

H Μπαρτσελόνα απογοήτευσε για μια ακόμα φορά το κοινό της, καθώς σε μια ακόμα αναμέτρηση για την La Liga παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων, φτάνοντας εύκολα στην ήττα από την αρκετά ανώτερη Γρανάδα, με 2-0.

Προηγουμένως, η Μπαρτσελονα είχε χάσει ξανά, αυτή τη φορά από την Ατλέτικο Μπιλμπάο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και στη συνέχεια είχε φέρει 2-2 με την Οσασούνα, φτάνοντας στο Σήμερα, όπου ύστερα από πέντε αγώνες πρωταθλήματος, έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς. Τα πράγματα στο Copa Del Rey δεν πήγαν καλύτερα, καθώς εκεί, η Βαλένθια χάρισε μια ακόμα βραδιά τρόμου στον Μέσι και την παρέα του. Αυτή η επίδοση ισοφαρίζει το χειρότερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας των 'Μπλαουγκράνα', που συνέβη στο ξεκίνημα της σεζόν 1994-95.

Την τελευταία φορά που η Μπαρτσελόνα είχε συγκομιδή επτά βαθμών σε πέντε αγωνιστικές, ήταν τη σεζόν 1994-95, όταν η τότε ομάδα του Γιόχαν Κροιφ είχε ηττηθεί από τις Σπόρτιγκ Χιχόν και Ρεάλ Σαραγόσα με το ίδιο σκορ (2-1), ενώ είχε παραχωρήσει και μια ισοπαλία στην Εσπανιόλ. Η Κομποστέλα (4-0) και η Ρασίγκ Σανταντέρ (2-1) ήταν οι ομάδες που είχαν χαρίσει τρίποντα νίκης στην Μπαρτσελόνα, η οποία προετοιμαζόταν για να βιώσει την μεγαλύτερη ίσως κρίση της σύγχρονης ιστορίας της.

Ακούγεται σαν σενάριο βγαλμένο από μια Twilight Zone του ποδοσφαίρου, αλλά εκείνη τη σεζόν, η -κάτοχος του πρωταθλήματος της σεζόν 93-94-Μπαρτσελόνα κατάφερε να χάσει με 5-0 από τη Ρεάλ, με 5-0 επίσης από τη Ρασίνγκ Σανταντέρ, με 4-2 από τη Σεβίλλη, με 4-1 με από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ και οι Αλμπαθέτε - Ντεμπορτίβο Λα Κορούνια έκαναν 'κηδείες' στο Καμπ Νου, νικώντας αμφότερες με 1-0.

Μοναδικό φωτεινό σημάδι εκείνης της σεζόν, η κατάκτηση του Super Cup, με νίκη επί της Κυπελλούχου Ρεάλ Σαραγόσα. Στα μισά εκείνης της σεζόν, ο βασικός επιθετικός Ρομάριο, έφευγε για τη Φλαμένγκο, ενώ τον Ιούνιο, ο Ρόναλντ Κούμαν αποχαιρετούσε το σύλλογο της Βαρκελώνης, ύστερα από πέντε σεζόν, μαζί με τον Κρίστο Στόιτσκοφ, που έπαιρνε μεταγραφή για την Πάρμα.

H ιστορία οδεύει προς μια θλιβερή επανάληψη ή μήπως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κρύβει άσσους στο μανίκι της; Θα χρειαστεί να περιμένουμε ώστε να φτάσουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Η ποδοσφαιρική ιστορία πάντως, έχει αποδείξει πως το επτά δεν είναι ο τυχερός αριθμός των 'Μπλαουγκράνα'.

Θα περάσει από τη φάση των ομίλων του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η (δύσκολη) απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK