Το ερωτικό σκάνδαλο που έκανε έξαλλο τον Ταρίμπο Γουέστ

Ο Ταρίμπο Γουέστ ξέρει τον λόγο της συντριβής της Νιγηρίας από τη Δανία, στη μεταξύ τους αναμέτρηση που είχε γίνει για τον 2ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1998. Δεν είναι αυτός που φαντάζεσαι.

28 Ιουνίου 1998 στη Γαλλία: Ο Έμπε Σαντ της Δανίας επιχειρεί να σουτάρει. Ο Ταρίμπο Γουέστ τον παρακολουθεί
28 Ιουνίου 1998 στη Γαλλία: Ο Έμπε Σαντ της Δανίας επιχειρεί να σουτάρει. Ο Ταρίμπο Γουέστ τον παρακολουθεί AP PHOTO/MICHEL EULER

Ήταν 28 Ιουνίου 1998 και οι 'Super Eagles' της Νιγηρίας είχαν μια ξεκάθαρη αποστολή: να καταφέρουν να ξεπεράσουν το -όχι τρομακτικά δύσκολο- εμπόδιο της Δανίας και να φτάσουν στους '8' του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας. Οι Νιγηριανοί σταρ -ανάμεσα τους παίκτες όπως ο Νουάνκουο Κανού, o Σάντεϊ Ολίσε και ο Τζέι Τζέι Οκότσα- είχαν κι ένα έξτρα κίνητρο. Αν περνούσαν τη Δανία, το πλασάρισμά τους στην οκτάδα θα γινόταν η μεγαλύτερη διάκριση στην ιστορία του ποδοσφαίρου της χώρας τους. Οι προσδοκίες ποτέ δεν συνάντησαν την πραγματικότητα.

Οι Νιγηριανοί είχαν αντιμετωπίσει στους ομίλους δυνατές ομάδες, κάνοντας την έκπληξη κόντρα στην Ισπανία, την οποία και κατάφεραν να νικήσουν με 3-2, στην 1η αγωνιστική. Η νίκη που ακολούθησε κόντρα στη Βουλγαρία (1-0, έκανε το ματς ενάντια στην Παραγουάη να μοιάζει με τυπική διαδικασία (1-3). Στους '16' τους περίμενε η Δανία, η οποία με παίκτες όπως ο Μπρίαν Λάουντρουπ και ο Έμπε Σαντ ήταν ένας υπολογίσιμος αντίπαλος για τους Νιγηριανούς, σίγουρα όμως όχι ανίκητος. Τελικά, η Δανία κατάφερε να τους διαλύσει με 4-1. Ο Ταρίμπο Γουέστ είναι ο μοναδικός παίκτης εκείνης της ομάδας που, όπως φαίνεται από πρόσφατες δηλώσεις του, δεν αναρωτιέται υπό ποιες συνθήκες προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα. Το έχει εξιχνιάσει ήδη.


Ο παίκτης με την ηλικία-αίνιγμα και τα χρωματιστά κοτσιδάκια-δορυφόρους άλλων γαλαξιών, δήλωσε στο The Punch της Νιγηρίας: "Πολλοί λένε πως οι παίκτες μας έκαναν βόλτες με λιμουζίνες και πως ξενυχτούσαν στα κλαμπ του Παρισιού, έπειτα από τους αγώνες. Δεν τα είδα ποτέ αυτά. Ξέρω όμως πως υπήρξαν κορίτσια από την Αφρική που ερωτεύτηκαν τους συμπαίκτες μου, ύστερα από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στον όμιλο. Τα κορίτσια αυτά γύρεψαν ερωτική συντροφιά στα δωμάτια του ξενοδοχείου που έμενε η ομάδα. Γι' αυτό, στον αγώνα με τη Δανία, έβλεπες τόσους παίκτες της Νιγηρίας να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους Δανούς αντιπάλους τους".

Για την ιστορία, η Δανία αντιμετώπισε στην επόμενη φάση την Βραζιλία, χάνοντας με 2-3, ενώ η Νιγηρία συνέχισε να δίνει σχεδόν αδιάκοπα το 'παρών' σε διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από το 2002 μέχρι το 2018 (με ένα διάλειμμα στη διοργάνωση του 2006), η Νιγηρία έχει εμφανιστεί σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα, χωρίς ποτέ να καταφέρει να ξεπεράσει τη φάση των 16. Ο Γουέστ, αφού 'έδωσε' τους συμπαίκτες του 22 χρόνια αργότερα, λογικά κοιμάται ήσυχος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK