Το εξωπραγματικό ποσοστό γκολ του Μέσι στα 111 χρόνια ζωής της Μπαρτσελόνα

Οι αριθμοί του Μέσι συχνά μοιάζουν εξωπραγματικοί, ωστόσο το συγκεκριμένο στατιστικό είναι πραγματικά ασύλληπτο. Ο Αργεντίνος σταρ είναι υπεύθυνος για το 10% των τερμάτων που έχει σκοράρει η Μπαρτσελόνα στην ιστορία της, για όλες τις διοργανώσεις.

Ο Λιονέλ Μέσι σε αναμέτρηση Ρεάλ - Μπαρτσελόνα στο 'Sandiago Bernabeu'.
Ο Λιονέλ Μέσι σε αναμέτρηση Ρεάλ - Μπαρτσελόνα στο 'Sandiago Bernabeu'. AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Μπαρτσελόνα πέρασε θριαμβευτικά από το 'Madrigal', επικρατώντας με σκορ 4-1 της γηπεδούχου Βιγιαρεάλ. Γκριεζμάν και Σουάρες πέτυχαν εντυπωσιακά τέρματα, ο Φάτι έβαλε τους τίτλους τέλους αλλά ο Μέσι ήταν ξανά ο κορυφαίος. Ο Αργεντίνος σταρ είχε ακυρωθέν -μέσω VAR- γκολ, σημάδεψε το δοκάρι με χτύπημα φάουλ, μοίρασε δύο ασίστ και ανάγκασε την αντίπαλη άμυνα σε εφιαλτικές στιγμές.

Ο Pulga έφτασε τις 19 ασίστ στην LaLiga την φετινή σεζόν και μοιάζει με σίγουρο στοίχημα ότι ο αριθμός αυτός θα στρογγυλέψει στα τέσσερα ματς που απομένουν ως το τέλος. Η βραδιά ήταν ιστορική για την Μπαρτσελόνα, καθώς το τέρμα του Φάτι ήταν το υπ' αριθμόν 9000 στην ιστορία των 'μπλαουγκράνα' σε όλες τις διοργανώσεις. Το εκπληκτικό είναι πως από αυτά τα 9000 γκολ στην πορεία 111 χρόνων ιστορίας του συλλόγου, ο Μέσι έχει συνεισφέρει το 10%!

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός μετράει 630 γκολ και 275 ασίστ με την φανέλα της Μπαρτσελόνα, κάτι που σημαίνει πως έχει αναμιχθεί ευθέως σε 905 τέρματα των Καταλανών. Οι αριθμοί του Μέσι συχνά μοιάζουν εξωπραγματικοί, ωστόσο το συγκεκριμένο στατιστικό είναι πραγματικά ασύλληπτο. Είναι εξαιρετικό αμφίβολο αν θα βρεθεί ποτέ παίκτης να ξεπεράσει τους αριθμούς του στην Μπαρτσελόνα. Ενδεικτικά, ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία των 'μπλουγκράνα' είναι ο Σέζαρ Ροντρίγκεθ με 230 γκολ και στην τρίτη θέση οι Λαντιζλάο (Λάζλο) Κουμπάλα και Λουίς Σουάρες με 194 γκολ.

Η φράση 'κανείς παίκτης δεν είναι μεγαλύτερος από τον σύλλογο' είναι κατά κανόνα σωστή, ωστόσο η επιρροή του Μέσι στην Μπαρτσελόνα και ο τρόπος που βοήθησε την ομάδα της Βαρκελώνης να μεγαλώσει θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση. Το σίγουρο είναι πως μάλλον θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια μέχρι οι οπαδοί των 'μπλαουγκράνα' να ζήσουν έναν ανάλογο ποδοσφαιριστή στην ομάδα τους. Αν και η πιθανότητα να έσπασε το καλούπι μετά τον Αργεντίνο είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK