Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγόρευσε να πουλάει προϊόντα της στη Γερμανία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγόρευσε στη Μίλαν να χρησιμοποιεί το όνομά της για να πουλάει αναλώσιμα γραφείου στη Γερμανία, αφού υπάρχει ήδη μια μάρκα με αυτήν την επωνυμία.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απαγόρευσε να πουλάει προϊόντα της στη Γερμανία
© 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Θύμα μιας σπάνιας συγκυρίας έπεσε η Μίλαν, η οποία από το 2017 προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια ώστε να πουλάει προϊόντα της στη Γερμανία, όμως βρίσκει διαρκώς ανυπέρβλητα νομικά εμπόδια.

Τελευταίο εξ αυτών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που απέρριψε την έφεσή της επί της αρχικής απόφασης, του Ιουνίου του 2020. Σύμφωνα με αυτήν, η γερμανική εταιρία InterES Handels-und Dienstleistungs Gesellschaft mbH & Co KG έχει προλάβει να κατοχυρώσει το δικαίωμα εμπορικής χρήσης του ονόματος "Milan" εντός των συνόρων για αναλώσιμα γραφείου όπως στυλό, σημειωματάρια, μαρκαδόροι κλπ.

Τα είδη με αυτήν την εμπορική ονομασία λανσαρίστηκαν το 1984 και κατοχυρώθηκαν το 1988, δηλαδή αρκετό καιρό πριν η Μίλαν αποφασίσει να αιτηθεί την κατοχύρωση του ονόματος "AC Milan", ώστε μέσω αυτού να προωθήσει διάφορα προϊόντα της, μεταξύ των οποίων και αναλώσιμα γραφείου. Η αρχική αίτηση για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε τον Απρίλιο του 2017, όμως η γερμανική εταιρία κατέθεσε ένσταση, αφού θεωρεί ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να μπερδευτούν από την παρεμφερή ονομασία στα ίδια προϊόντα.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι το έμβλημα της γερμανικής εταιρίας, ένα πουλί, δεν τραβάει την προσοχή του καταναλωτή περισσότερο από την ονομασία και κατά συνέπεια δεν είναι διακριτή η διαφορά των δύο brands.

News 24/7

24MEDIA NETWORK