To φετινό Champions League βλέπει την πλάτη του Europa League

Mετά την κλήρωση της Δευτέρας, μια προσεκτική ματιά αποκαλύπτει κάτι εξαιρετικά σπάνιο για το Champions League και το κατατάσσει... δεύτερο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πίσω από το Europa League.

Κέιν και Σον πανηγυρίζουν στην αναμέτρηση Τότεναμ-Άρσεναλ 2-0, στο Tottenham Hotspur Stadium του Λονδίνου, για την 11η αγ. της Premier League | 06/12/2020 (Glyn Kirk/Pool via AP)
Κέιν και Σον πανηγυρίζουν στην αναμέτρηση Τότεναμ-Άρσεναλ 2-0, στο Tottenham Hotspur Stadium του Λονδίνου, για την 11η αγ. της Premier League | 06/12/2020 GLYN KIRK/POOL VIA AP

Το Champions League θεωρείται δικαίως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εκεί όπου συνήθως τα 'βατράχια' πέφτουν θύμα της μάχης των 'βουβαλιών'. Όλο και πιο δύσκολα θα δει κανείς ομάδα - έκπληξη στο τουρνουά και τα τελευταία χρόνια οι 5-6 στις 8 ομάδες που φτάνουν στα προημιτελικά είναι... στανταράκι. Ωστόσο μετά την κλήρωση της Δευτέρας, μια προσεκτική ματιά αποκαλύπτει κάτι εξαιρετικά σπάνιο για το Champions League. Στην φάση των 16 της διοργάνωσης, δεν υπάρχει ούτε ΜΙΑ ομάδα που να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της χώρας της!

Αντιθέτως στο υποδεέστερο Europa League, συμμετέχουν 13 ομάδες στην φάση των '32' που οδηγούν την κούρσα στα εγχώρια πρωταθλήματα. Και όχι, δεν μιλάμε π.χ. για τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, αλλά για τις κορυφαίες λίγκες της Ευρώπης. Ξεκινώντας από την Premier League, όπου η Τότεναμ του Ζοζέ Μουρίνιο είναι πρώτη στην βαθμολογία, έστω και υπερτερώντας της Λίβερπουλ στην ισοβαθμία.

Στην La Liga, η Ρεάλ Σοθιεδάδ είναι η πρωτοπόρος της κατάταξης, αφήνοντας πίσω της τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη που συνεχίζουν στο Champions League. Στην Serie A είναι η Μίλαν του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που οδηγεί την κούρσα του τίτλου, με την Γιουβέντους στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ακόμη και η εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, βλέπει την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην κορυφή της Bundesliga.

Το ίδιο συμβαίνει και στην γαλλική Ligue 1, όπου η περσινή φιναλίστ του Champions League που συνεχίζει και φέτος στην φάση των 16, Παρί Σεν Ζερμέν, είναι έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Λιλ. Γκλάντμπαχ, Μάντσεστερ Σίτι, Λάτσιο, Τσέλσι, Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ και Αταλάντα είναι οι υπόλοιπες ομάδες που συνεχίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και προφανώς δεν είναι στην 1η θέση των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Άγιαξ, Ολυμπιακός, Ζάλτσμπουργκ, Ρέιντζερς, Ερυθρός Αστέρας, Μπενφίκα, Ντινάμο Κιέβου και Κλαμπ Μπριζ είναι οι άλλες 8 ομάδες που καταλαμβάνουν την πρώτη θέση της βαθμολογίας στα πρωταθλήματα των χωρών τους.


News 24/7

24MEDIA NETWORK