Το φιάσκο Λίβερπουλ-Φεκίρ παραμένει ως σήμερα ένα άλυτο μυστήριο

Μεσολάβησαν 15 μήνες έως την ημέρα που ο Ναμπίλ Φεκίρ πήρε την απόφαση να διαψεύσει τη Λίβερπουλ για την ακύρωση της μεταγραφής. Τι, πραγματικά, συνέβη πάντως ουδείς γνωρίζει ακόμα.

Ο Ναμπίλ Φεκίρ της Λιόν αντιδρά σε αναμέτρηση με τη Σαχτάρ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2018-2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018
Ο Ναμπίλ Φεκίρ της Λιόν αντιδρά σε αναμέτρηση με τη Σαχτάρ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2018-2019 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου, Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Η αναίρεση της συμφωνίας Λίβερπουλ - Λιόν για τη μεταγραφή του Ναμπίλ, τον Ιούνιο του 2018, ανήκε στα X-Files του σύγχρονου αθλητισμού. Στις αρχές του Ιούνη ο Γιάννης Δημητρέλλος είχε καταγράψει τα μεγάλα ερωτήματα πολύκροτων υποθέσεων, από τα νερά στο Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως το ατύχημα των Κεντέρη-Θάνου, αλλά είχε αφήσει εκτός το φάκελο της αναπάντεχης και ακυρωτικής τροπής που έλαβε ξαφνικά η διαπραγμάτευση για τον διεθνή Γάλλο επιθετικό, ο οποίος το απόγευμα της 9ης Ιουνίου του 2018 εμφανιζόταν ως ποδοσφαιριστής των 'κόκκινων', έναντι ποσού που έφτανε τα 60 εκατομμύρια ευρώ, και το βράδυ της ίδιας ημέρας παρέμενε -χωρίς εξήγηση- στη Λιόν.

Δύο ήταν οι (μη επαρκείς) εκδοχές που διέρρευσαν τότε:

  • ο Ναμπίλ Φεκίρ δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς στις εξετάσεις που υπεβλήθη από το σταφ του αγγλικού κλαμπ, οι γιατροί του οποίου θορυβήθηκαν από το βεβαρυμένο ιστορικό του ποδοσφαιριστή, δεδομένου πως είχε ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο.
  • η οικογένεια του Ναμπίλ Φεκίρ είχε επέμβει και είχε επηρεάσει τη ροή της συζήτησης λίγες ώρες πριν από τις υπογραφές, με συνέπεια να προκύψουν διαφωνίες και χάσμα που δεν καλύφθηκαν και οδήγησαν σε οριστική ρήξη.

Από την ημέρα που ο Φεκίρ επανεντάχθηκε στη γαλλική ομάδα, η ιστορία έγραψε πως η Λίβερπουλ, στην πιο απολαυστική σεζόν της τελευταίας 30ετίας, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και άγγιξε τους 100 βαθμούς στο εγχώριο πρωτάθλημα χάνοντας για μόλις έναν τον τίτλο από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γάλλος, από τη δική του πλευρά, παίζοντας κάμποσα διαδοχικά 90λεπτα, έφτασε να μετρήσει συνολικά 35 συμμετοχές και να σκοράρει 12 φορές σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχαν τη σεζόν 2018-19 οι 'γκον'.

Πριν από 1.5 μήνα, στις 22 Ιουλίου, ο Φεκίρ υπέγραψε συμβόλαιο στην ισπανική Μπέτις. Τα σχεδόν 20 εκατομμύρια που ξόδεψαν οι Σεβιγιάνοι (με την προοπτική των άλλων 10 εκατομμυρίων υπό τη μορφή μπόνους επίτευξης στόχων, του 20% σε οποιαδήποτε μεταπώληση και της αγοράς του αδερφού του) είναι πολύ λιγότερα από εκείνα που προβλεπόταν να πληρώσει πριν από ένα χρόνο η Λίβερπουλ. Εξέλιξη που επανέφερε στην επικαιρότητα το θέμα. Πώς ένας ποδοσφαιριστής που κόστιζε 60 εκατομμύρια παραχωρήθηκε στο 1/3 της αρχικής τιμής του στη 10η ομάδα της LaLiga; Μήπως όντως αντιμετώπιζε θέμα υγείας; Ή όντως η δικοί του άνθρωποι είναι τόσο παρεμβατικοί που γίνονται βάρος για τους συλλόγους που τον θέλουν, υποχρεώνοντας στη συμφωνία να συμπεριληφθεί και ο 22χρονος Γιασίν;

Αφού έχει ήδη αγωνιστεί σε τρία παιχνίδια με τους 'βερδιμπλάνκος' και έχει σκοράρει στα δύο εξ αυτών, ο Φεκίρ ένιωσε δυνατός και πάνω απ' όλα ικανός ν' αντιμετωπίσει τα μέσα. Είχε αποφύγει τα πολλά-πολλά μετά το περυσινό φιάσκο, προτιμώντας την επιλογή της σιωπής. Έφτασε όμως η στιγμή να εκφραστεί δημοσίως και να προσδώσει στα πράγματα μια διαφορετική διάσταση.

Κατά τον 26χρονο που μίλησε στην Equipe, "πολλά ψέματα ελέχθησαν και μ' επηρέασαν". Ποια ήταν τα fake news; Πρώτον "όσα ακούστηκαν για την οικογένειά μου. Με πλήγωσαν πολύ, αφού γνώριζα πως δεν είναι αλήθεια. Η ιδέα πως η μεταγραφή χάλασε εξαιτίας της οικογένειάς μου ήταν η χειρότερη". Δεύτερον "από τη Λίβερπουλ ήθελαν για κάποιο λόγο να πιστέψω ότι όλα προέκυψαν εξαιτίας του γονάτου μου. Οι εξετάσεις μου στο Κλερφοντέν ήταν πολύ καθαρές. Το γόνατό μου ήταν σ' εξαιρετική κατάσταση και ένιωθα υπέροχα. Δεν υπάρχε κανένα απολύτως θέμα". Αφήνοντας ξεκάθαρες μομφές για την τακτική των πρωταθλητών Ευρώπης.

Την πραγματική αιτία πάντως ούτε ο ίδιος τη γνωρίζει. Θα εξακολουθεί ν' ανήκει εσαεί στις πύλες του ανεξήγητου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK