Το γήπεδο-κλώνος του 'Καμπ Νόου' δεν θα γίνει στην Ευρώπη

Η Γκουάνγκζου Έβεργκραντ δεν αγωνίζεται στην Premier League ούτε στην Bundesliga. Παρ' όλα αυτά, με το νέο γήπεδό της προετοιμάζεται να προκαλέσει δέος, όχι μόνο στους αντιπάλους της στο κινέζικο πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε μεγάλη ομάδα ανά τον κόσμο.

Άποψη από το άδειο -λόγω περιοριστικών μέτρων- γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Γερμανία
Άποψη από το άδειο -λόγω περιοριστικών μέτρων- γήπεδο της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Γερμανία AP PHOTO

Ο κορονοϊός έκανε το ισοπεδωτικό πέρασμά του από την Κίνα και σήμερα φαίνεται πως αποτελεί μια κακή ανάμνηση. Η παραγωγική διαδικασία της εγχώριας οικονομίας έχει πάρει μπρος και το ποδόσφαιρο φαίνεται πως δεν πάει πίσω. Η Γκουάνγκζου Έβεργκραντ, η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή του κινεζικού πρωταθλήματος, ετοιμάζεται για ακόμα μια πιο δυναμική αντεπίθεση, καθώς σύμφωνα με το Givemesport, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της, χωρητικότητας 100.000 θέσεων!

Το νέο γήπεδο πρόκειται να παραδοθεί στην ομάδα προς αγωνιστική χρήση στα τέλη του 2022 και ο σχεδιασμός του παραπέμπει στο άνθος του λωτού, με το οποίο συχνά παρομοιάζεται και η ίδια η πόλη της Γκουάνγκζου.

Ο Ζια Χαϊτζούν, πρόεδρος της Evergrande Group, της εταιρείας που ανέλαβε την υλοποίηση της κατασκευής του σταδίου. αξίας 1.700.000.000 δολαρίων, δήλωσε: "Το στάδιο Evergrande θα γίνεις ένα παγκοσμίου κλάσης μνημείο, συγκρίσιμο μόνο με το Sydney Opera House και το Burj Khalifa στο Ντουμπάι. Θα είναι ένα σύμβολο του κινεζικού ποδοσφαίρου προς όλον τον κόσμο". Με αυτό το γήπεδο, η Έβεργκραντε θα ήθελε ενδεχομένως να στρέψει τα βλέμματα μακριά από το 'Καμπ Νόου' της Μπαρτσελόνα, που 'αγγίζει' σε χωρητικότητα τις 100.000 θέσεις (99.354 με προοπτική επέκτασης στις 105.053).

Αξίζει να τονίσουμε πως και η αντίπαλος της Έβεργκραντ, Σανγκάη SIPG, πρόκειται να αποκαλύψει το δικό της νεόδμητο στάδιο χωρητικότητας 33.000 θέσεων σε περίπου έναν χρόνο. Παράλληλα, σύμφωνα με το ESPN, η εταιρεία του Χαϊτζούν έχει στα σκαριά την κατασκευή τουλάχιστον 3 γηπέδων ποδοσφαίρου ακόμα ανά την κινεζική επικράτεια, χωρητικότητας από 80.000 ως 100.000 θέσεων. To επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διοργανωθεί από την Κίνα, σίγουρα δεν θα είναι μια αδιάφορη διοργάνωση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK