To γκολ με κεφαλιά πίσω από τη σέντρα που ισοφάρισε ένα τρελό ρεκόρ

Ήταν δύο οι μοναδικοί σκόρερ με κεφαλιά πίσω από τη σέντρα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Στεφάν Γκαλίνσκι κατάφερε να γίνει ο τρίτος.

To γκολ με κεφαλιά πίσω από τη σέντρα που ισοφάρισε ένα τρελό ρεκόρ
BASHFORD UNITED FACEBOOK

O Στεφάν Γκαλίνσκι αγωνίζεται ως αμυντικός στην Μπάσφορντ Γιουνάιτεντ, μια ομάδα που έχει την έδρα της στο ομώνυμο προάστιο του Νότιγχαμ και αγωνίζεται στο γήπεδο της λεωφόρου Γκρίνουϊτς. Η Μπάσφορντ αγωνίστηκε εκτός έδρας κόντρα στην Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ και στο 62' κατάφερε να πάρει το προβάσιδμα στο ματς, με γκολ του Γκαλίνσκι.

Ο Στεφάν Γκαλίνσκι απόκρουσε την μπάλα με μια δυνατή κεφαλιά, ενώ είχε προηγηθεί βαθιά μπαλιά του πλάγιου μπακ της Γιουνάιτεντ. Αυτή η κεφαλιά-απόκρουση του 25χρονου 'σιδεροκέφαλου' Γκαλίνσκι εκτοξεύτηκε στον ουρανό του γηπέδου του Μάντσεστερ και κατέληξε με γεωμετρική ακρίβεια στα δίχτυα της γηπεδούχου. Αν αυτό το video σου θυμίσει τα τραγικά γκολ που δεχόσουν όταν σε έβαζε τέρμα ο αρχηγός της ομάδας της τάξης σου, κόντρα στην ομάδα του διπλανού τμήματος, μπορεί και να μην είσαι ο μόνος.

Δεν έχει καμία σημασία αν ο Γκαλίνσκι σκόραρε εκ προθέσεως ή κατά λάθος. Σε κάθε περίπτωση, το γκολ του μέτρησε κανονικά. Όμως, ο Στεφάν Γκαλίνσκι δεν είναι ο μοναδικός που κατάφερε κάτι τόσο εξωπραγματικό. Ήταν Σεπτέμβριος του 2011, όταν ο Γιον Σάμιουελσεν της Οντ Γκρένλαντ, σκόραρε με κεφαλιά πίσω από τη σέντρα, σε μια απόσταση περίπου 57 μέτρων από το τέρμα της Τρόμσο, σε ματς για το πρωτάθλημα Νορβηγίας.

Κι αν νομίζεις ότι το παραπάνω γκολ είναι διαστημικό, πάλι δεν τα έχεις δει όλα. Ήταν ακριβώς 30 μέρες μετά το γκολ του Σάμιουελσεν, όταν ο Ριουχίρο Ουγιέντα, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, την Φαγκιάνο Οκαγιάμα στην αναμέτρηση της κόντρα στην Γιοκοχάμα για την ιαπωνική λίγκα, σκοράροντας με το κεφάλι από 58 μέτρα, ένα μέτρο πιο μακριά από το Νορβηγό. Είναι άραγε αυτή η πιο θεαματική κεφαλιά όλων των εποχών;



News 24/7

24MEDIA NETWORK