Ολυμπιακός: Το γκολ Ποντένσε σε περιβάλλον Football Manager μάς ταξίδεψε χρόνια πίσω

Μια νοσταλγική αποτύπωση του πρώτου τέρματος του Ολυμπιακού στο 2-2 με την Τότεναμ. Όπως θα την έβλεπες στο φημισμένο παιχνίδι πριν από καμιά 15ετία.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει μόλις μειώσει το σκορ για τον Ολυμπιακό και πανηγυρίζει
Ο Ντάνιελ Ποντένσε έχει μόλις μειώσει το σκορ για τον Ολυμπιακό και πανηγυρίζει EUROKINISSI SPORTS

Blast from the past. Σ' εκείνα τα ατελείωτα βράδια που στο τέλος του γίνονταν πρωί και από τις γρίλιες του παντζουριού περνούσε το πρώτο φως του πρωινού. Σ' εκείνα τα βράδια που τα μάτια σου θόλωναν μπροστά από τη αναμμένη -για ώρες- οθόνη του υπολογιστή, το σώμα σου έγερνε πότε δεξιά - πότε αριστερά για να ξεπιαστεί και ο δεξιός καρπός πάθαινε τενοντίτιδα από την αδιάκοπη χρήση του ποντικιού.

Ήταν τα βράδια που ήθελες να πιστεύεις πως είσαι ο κορυφαίος προπονητής - διαχειριστής παγκοσμίως. Ανώτερος του Ζοζέ Μουρίνιο της Πόρτο, ο 'Chosen One' πριν από τον Special One της Τσέλσι. Ήταν τα βράδια που σκάναρες κάθε πρωτάθλημα για σπουδαία ταλέντα με την προοπτική να γίνουν αστέρια, πειραματιζόσουν με συστήματα και σκάρωνες τακτικές, αλλά δεν έκανες save όταν έπρεπε.

Ήταν τα βράδια που το Football Manager (ή Championship Manager), χωρίς να ξέρεις τότε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε δουλειά, είχε γίνει εθισμός, μια καθημερινή μάχη με τον εαυτό σου και τη μάνα σου. Ήταν τα βράδια που δεν έβλεπες ολοκληρωμένες, 3D, φιγούρες, όρθιες καμαρωτές, αλλά κουκκίδες στην κάτοψη ενός ορθογώνιου αγωνιστικού χώρου που είχε σχεδιαστεί με το χέρι και τέρματα που προεξείχαν προς τα πίσω.

Σ' αυτό ακριβώς το cult περιβάλλον, μιας άλλης εποχής, τοποθετήθηκε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στο 2-2 με την Τότεναμ. Ο Ντάνιελ Ποντένσε παίζει το αστραπιαίο '1-2' με τον Βαλμπουενά, 'κόβει' με την κίνησή του την άμυνα των Λονδρέζων στη μέση και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία στέλνει συστημένη την μπάλα στα δίχτυα του Γιορίς. Ευτυχώς που κατέληξε μέσα αυτή τη φορά και όχι στο δοκάρι, όπως νωρίτερα με τον Γκερέρο, γιατί θα 'χες σπάσει την οθόνη. Πριν πέσεις για ύπνο!

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου αναρωτιούνται αν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται περισσότερο για την Ευρώπη ή για το ελληνικό πρωτάθλημα μετά το 2-2 με την Τότεναμ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK