Το Γκρέμιο-Ιντερνασιονάλ έληξε με πυγμαχικό νοκ άουτ

Ένα ντέρμπι με 50.000 θεατές, το Γκρέμιο-Ιντερνασιονάλ, έδωσε μια άγρια νότα στο Κόπα Λιμπερταδόρες, με 8 παίκτες και από τις δυο ομάδες να αποβάλλονται, ύστερα από μια μαζική σύρραξη.

Παίκτες της Γκρέμιο και της Ιντερνασιονάλ σε σύρραξη κατά τη διάρκεια αναμέτρησης για τη φάση των ομίλων του Copa Libertadores 2019-2020 στην 'Αρένα ντο Γκρέμιο', Πόρτο Αλέγκρε, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020
Παίκτες της Γκρέμιο και της Ιντερνασιονάλ σε σύρραξη κατά τη διάρκεια αναμέτρησης για τη φάση των ομίλων του Copa Libertadores 2019-2020 στην 'Αρένα ντο Γκρέμιο', Πόρτο Αλέγκρε, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 AP PHOTO/LIAMARA POLLI

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της CONMEBOL για την επ' αόριστον αναβολή της δράσης του Κόπα Λιμπερταδόρες, τουλάχιστον για τους αγώνες που επρόκειτο να διεξαχθούν το διάστημα 15-21 Μαρτίου. Το τελευταίο (;) κεφάλαιο του τουρνουά θα ήταν ξεχωριστό. Θα περιελάμβανε ίσως το πιο σκληρό ντέρμπι στην ιστορία του θεσμού, μια αναμέτρηση της Γκρέμιο με την Ιντερνασιονάλ. Τουλάχιστον 50.000 θεατές έδωσαν το 'παρών' στην 'Αρένα ντο Γκρέμιο' του Πόρτο Αλέγκρε, σε μια όχι και τόσο 'βελούδινη' εκδοχή του ποδοσφαίρου. Στο 'Γκρε-Ναλ' ντέρμπι, πάντα πέφτουν κορμιά για ένα γκολ. Αυτός ο αγώνας θα διεξάγονταν μπροστά σε οπαδούς οι οποίοι, εκτός από την λαχτάρα για τη νίκη, γύρευαν και μια αφορμή για να ξεχαστούν από τον τρόμο της παγκόσμιας διασποράς του κορονοϊόυ. Ακουγόταν ιδανικό.

Όλα ξεκίνησαν από ένα σκληρό φάουλ που δέχτηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο μεσοεπιθετικός της Γκρέμιο Ντιέγκο Σόουζα. Οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ παικτών των δυο ομάδων διαμόρφωσαν την εξέλιξη μιας αναμέτρησης που έφτασε να θυμίζει περισσότερο ομαδική πυγμαχία και λιγότερο ποδόσφαιρο. Περίπου δυο λεπτά πριν από τη λήξη του ματς και με το σκορ να έχει μείνει πεισματικά στο στείρο 0-0, που δεν ευνοούσε καμία από τις δυο ομάδες, ξεκίνησε η... Μεγάλη Επίθεση.


Ο Λουσιάνο Νέβες, ο Πέπε και ο Κάιο Ενρίκε της Γκρέμιο χτυπούσαν στο ψαχνό και έπαιρναν βοήθειες από τον αναπληρωματικό Πάουλο Μιράντα, που ήδη είχε κάνει 'ντου' στον αγωνιστικό χώρο. Από την Ιντερνασιονάλ, ο αμυντικός Βικτόρ Κουέστα, μαζί με τους συμπαίκτες του Εντενίλσον, Μοϊζές και Μπρούνο Πρασέδες, προσπαθούσαν να αμυνθούν στα χτυπήματα των αντιπάλων και να ανταποδώσουν με δικά τους. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, με τη βοήθεια της αστυνομίας, γυμναστών και τεχνικών διευθυντών των δυο ομάδων, που προσπαθούσαν να χωρίσουν τους παίκτες (ενίοτε παίρνοντας μέρος και στην κλωτσοπατινάδα), απέβαλλε και τους 8 προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές με απευθείας κόκκινη κάρτα.


Πέρα από τους μώλωπες που δέχτηκαν και πρόσφεραν απλόχερα μεταξύ τους οι παίκτες των δυο ομάδων, το κέρδος από το μεταξύ τους 0-0 ήταν ανύπαρκτο. Στο 5ο γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες, Γκρεμιο και Ιντερνασιονάλ ισοβαθμούν στην 1η θέση με 4 πόντους, με τις Αμέρικα ντε Κάλι και Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα να ακολουθούν με 3 και 0 πόντους αντίστοιχα και στις επόμενες αγωνιστικές θα έχουν μια ξεκάθαρη ευκαιρία να πλησιάσουν στην κορυφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK