Το γράμμα στον 10χρονο που δείχνει ότι ο Κλοπ είναι εκνευριστικά έντιμος

Ο Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε ξανά το χειροκρότημα. Αυτή τη φορά όχι για την εικόνα της Λίβερπουλ στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά για την απάντηση που έδωσε σε έναν 10χρονο φίλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με γράμμα παρακάλεσε τον Γερμανό τεχνικό να μην κερδίσει ποτέ ξανά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ χειροκροτεί τους φίλους της Λίβερπουλ που βρέθηκαν στο Carrow Road για την αναμέτρηση με τη Νόριτς, στις 15 Φεβρουαρίου 2020. (AP Photo/Frank Augstein)
Ο Γιούργκεν Κλοπ χειροκροτεί τους φίλους της Λίβερπουλ που βρέθηκαν στο Carrow Road για την αναμέτρηση με τη Νόριτς, στις 15 Φεβρουαρίου 2020. AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι σίγουρα ο τεχνικός που έχει πάρει όλο το χειροκρότημα για το ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα που παρουσιάζει -ειδικά- την τελευταία διετία η Λίβερπουλ. Φέτος οι 'κόκκινοι' διαγράφουν μια ασύλληπτη πορεία στην Premier League και με 25 νίκες - 1 ισοπαλία μετά από 26 αγωνιστικές βρισκονται στο +22 από τον δεύτερο, περιμένοντας μονάχα την μαθηματική επιβεβαίωση του τίτλου. Ωστόσο μια κίνηση του Γερμανού τεχνικού που δεν σχετίζεται με τον αγωνιστικό χώρο, αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα του και ενδεχομένως να αποσπάσει ακόμη μεγαλύτερο χειροκρότημα από αυτό που εισπράττει για όσα παρουσιάζει η ομάδα του στο χορτάρι.

Ένας 10χρονος φίλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο μιας σχολικής εργασίας, έγραψε ένα γράμμα στον Γιούργκεν Κλοπ. Απλό αυθόρμητο, ειλικρινές με την αθωότητα ενός παιδιού αυτής της ηλικίας.

"Η Λίβερπουλ κερδίζει πάρα πολλά παιχνίδια. Αν κερδίσεις ακόμη εννέα, θα έχεις το μεγαλύτερο αήττητο ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ως οπαδός της Γιουνάιτεντ, είναι λυπηρό. Επομένως την επόμενη φορά που θα παίξει η Λίβερπουλ, σε παρακαλώ κάνε την να χάσει. Απλά άσε την άλλη ομάδα να σκοράρει. Ελπίζω να σε έπεισα να μην κερδίσεις το πρωτάθλημα ή κάποιο άλλο παιχνίδι, ποτέ ξανά", έγραψε στον τεχνικό της Λίβερπουλ ο Ντάραγκ Κέρλι.

Ο Γκόρντον Κέρλι σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε πως ήρθε απάντηση στο γράμμα του γιου του. "Η γυναίκα μου, Τρίσια, ήταν στο τοπικό ταχυδρομείο όταν ενημερώθηκε πως υπάρχει ένα γράμμα με παραλήπτη τον Ντάραγκ Κέρλι. Αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να στέλνει στον Ντάραγκ ένα συστημένο γράμμα, αλλά μόλις το ανέφερε στον γιο μας, αυτός της απάντησε 'α, είναι ο Γιούργκεν Κλοπ'. Και πράγματι, ήταν ο Γιούργκεν Κλοπ...".

Το γράμμα στον 10χρονο που δείχνει ότι ο Κλοπ είναι εκνευριστικά έντιμος

Στην απάντηση του στον μικρό φίλο της Γιουνάιτεντ, ο Γερμανός τεχνικός ανέφερε τα εξής: "Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να αποδεχθώ το αίτημα σου. Τουλάχιστον όχι από επιλογή. Όσο κι αν θες να χάσει η Λίβερπουλ, η δουλειά μου είναι να κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Λίβερπουλ να κερδίσει καθώς υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που θέλουν αυτό να συμβεί. Επομένως, δεν θέλω να τους απογοητεύσω. Ευτυχώς για εσένα, έχουμε χάσει παιχνίδια στο παρελθόν και θα χάσουμε παιχνίδια στο μέλλον, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι πως σε ηλικία 10 ετών, σκέφτεσαι πως τα πράγματα θα είναι πάντα όπως είναι τώρα. Αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορώ να σου πω ως ένας 52χρονος, είναι πως σίγουρα αυτό δεν ισχύει", υποστήριξε ο Κλοπ, τονίζοντας στον Ντάραγκ πως η Γιουνάιτεντ είναι τυχερή που τον έχει για οπαδό και αποθέωσε τον 10χρονο για το πάθος του με το ποδόσφαιρο και την ομάδα του.

Ο Γκόρντον Κέρλι παραδέχθηκε πως ο προπονητής της Λίβερπουλ φαίνεται πως "είναι ένας... εκνευριστικά έντιμος άνθρωπος. Αυτό που λατρεύω στο γράμμα είναι ότι μιλάει για το αθλητικό ιδεώδες και τον σεβασμό. Και πιστεύω πως το να στέλνεις αυτό το μήνυμα σε έναν 10χρονο είναι σίγουρα σπουδαίο".

Και πραγματικά είναι.

Τι θα συμβεί στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK