Το γύρισε ο Μέσι για Μπαρτσελόνα, ισοπαλία στη Σκοτία

Με ήρωα τον συνήθη ύποπτο Λιονέλ Μέσι, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Σπαρτάκ Μόσχας με 3-2 στο "Καμπ Νου" μετά από ανατροπή, για την πρεμιέρα του 7ου ομίλου του Champions League. Η "λευκή" ισοπαλία ήταν αντιπροσωπευτική του αγώνα στη Γλασκόβη μεταξύ Σέλτικ και Μπενφίκα.

Το γύρισε ο Μέσι για Μπαρτσελόνα, ισοπαλία στη Σκοτία

Μπαρτσελόνα-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

(14' Τέγιο,71', 80' Μέσι - 28' αυτ. Άλβες, 59' Ρομούλο)

Η ομάδα που κατέκτησε τους 2 τελευταίους τελικούς που διεξήχθησαν στο "Γουέμπλεϊ" (όπου θα φιλοξενηθεί και φέτος ο τελικός), η Μπαρτσελόνα, άρχισε την πορεία της προς τον τίτλο με έναν... τραυματισμό. Ο Γεράρδ Πικέ χτύπησε στον αστράγαλο, έδωσε τη θέση του στον Άλεξ Σονγκ και παρά το γκολ του Κρίστιαν Τέγιο δευτερόλεπτα αργότερα, η βραδιά των "μπλαουγκράνα" δεν βελτιώθηκε. Η αυτονόητη πληθώρα ευκαιριών δεν είχε περαιτέρω αποτέλεσμα, οι "λαβωμένοι" Κάρλες Πουγιόλ και Τζόρντι Άλμπα παρακολουθούσαν από τις εξέδρες ανήμποροι να βοηθήσουν και στο 28ο λεπτό, ο Ντάνι Άλβες με αυτογκόλ έβαλε στο ματς την Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Ισπανός τεχνικός Ουνάι Έμερι, ο οποίος γνωρίζει καλά την Μπαρτσελόνα από τη θητεία του σε Αλμερία και Βαλένθια, είδε το Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο Ρόμουλο να γιορτάζει τα 22α γενέθλιά του με γκολ για τους Ρώσους. Το προβάδισμα της Σπαρτάκ έφερε μνήμες... Ρούμπιν στους γηπεδούχους (η τελευταία ήττα τους στο "Καμπ Νου" στη διοργάνωση το 2009), αλλά κάπου εκεί, τα ραντάρ του Λιονέλ Μέσι έπιασαν το... κάλεσμα βοηθείας του Τίτο Βιλανόβα.

Ο τεχνικός των Καταλανών έριξε πρώτα τον Αλέξις Σάντσες στο ματς, έφερε πιο πίσω τον Μέσι για να βγαίνει ως κρυφός κυνηγός στην επίθεση και στο 71' ο Αργεντινός ισοφάρισε σε 2-2 και με το 52ο γκολ του στο θεσμό, ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί κι έγινε ο 4ος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Στο 80ό λεπτό, ο Κορυφαίος Παίκτης του κόσμου τα τελευταία 3 χρόνια ολοκλήρωσε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Άλβες (64' Σάντσες), Πικέ (12' Σονγκ), Μαστσεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Φάμπρεγας, Πέδρο, Μέσι, Τέγιο (74' Βίγια)

Σπαρτάκ Μόσχας: Ντίκαν, Κ. Κομπάροφ (46' Μακέεφ), Σούτσι, Ινσαουράλδε, Ντ. Κομπάροφ, Ράφαελ Καριόκα, Ρομούλο, Σέλστρεμ (78' Χουράδο), Άρι (84' Τζιούμπα), Μακγκίντι, Εμενίκε

Το γύρισε ο Μέσι για Μπαρτσελόνα, ισοπαλία στη Σκοτία

Σέλτικ-Μπενφίκα 0-0

Η Σέλτικ άρχισε πιο δυνατά, αλλά η έλλειψη ανταγωνισμού στην σκοτσέζικη Premier League, ήταν εμφανής. Η Μπενφίκα πίεσε ελάχιστα με το 5μελές κέντρο της και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του ρυθμού από τους άμαθους σε δύσκολες καταστάσεις φέτος Σκοτσέζους. Ο Εντουάρντο Σάλβιο προκάλεσε "πονοκεφάλους" στον Εμίλιο Ισαγκίρε στα δεξιά και οι Λουζιτανοί ήταν μονίμως με το πόδι στο γκάζι, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να περιοριστούν σε αμυντικές ενέργειες και τον τερματοφύλακα Φράιζερ Φόρστερ να εξουδετερώσει μία καλή στιγμή του Ροδρίγο.

Το παιχνίδι στο 2ο μέρος είχε πιο γρήγορο τέμπο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι, όμως, αδυνατούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή του Αρτούρ. Μόνο ο Κρις Κόμονς απείλησε με αξιώσεις τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ωστόσο οι "αετοί" της Λισαβόνας ήταν καλύτεροι επιθετικά και στο 2ο ημίχρονο. Οι αλλαγές των προπονητών δεν είχαν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους "Καθολικούς" να διατηρούν το εντός έδρας αήττητο κόντρα σε πορτογαλικούς συλλόγους σε διοργανώσεις της UEFA και την Μπενφίκα να παίρνει την πρώτη ισοπαλία της στη Σκοτία.

Σέλτικ: Φόρστερ, Μάθιους, Λούστιγκ (63' Ρον), Γουίλσον, Ισαγκουίρε (66' Χούπερ), Φόρστερ, Μπράουν, Γουανιάμα, Μάλγκριου, Κόμονς, Μίκου

Μπενφίκα: Αρτούρ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Γκαράι, Μελγκαρέχο, Μάτιτς, Σάλβιο, Πέρες, Αϊμάρ (62' Καρντόσο), Γκαϊτάν (83' Νολίτο), Ροδρίγο (70' Μπρούνο Σέζαρ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK