Το ιστορικό "θα σου ξεριζώσω το κεφάλι" του Μπούργος στον Μουρίνιο

Ο Χερμάν Μπούργος έχει αρκετές ιστορίες που τον συνοδεύουν η πιο γνωστή το "Θα σου ξεριζώσω το κεφάλι" στον Ζοζέ Μουρίνιο σε ντέρμπι Ρεάλ - Ατλέτικο το Νοέμβρη του 2012.

Το ιστορικό "θα σου ξεριζώσω το κεφάλι" του Μπούργος στον Μουρίνιο
© 2017 AP PHOTO/PAUL WHITE

Αρκετές ιστορίες εντός και εκτός γηπέδων συνοδεύουν τον νέο τεχνικό του Άρη, Χερμάν Μπούργος, στη διάρκεια της θητείας του ως ποδοσφαιριστής και ως βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Η πιο γνωστή η κόντρα του με τον Ζοζέ Μουρίνιο και η ατάκα του προς τον Πορτογάλο τεχνικό "Θα σου ξεριζώσω το κεφάλι" στη διάρκεια ενός ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ με προπονητή τον Special One και την Ατλέτικο.

Ήταν στα τέλη Νοεμβρίου του 2012 με την Ατλέτικο να πηγαίνει για πρώτη φορά στο "Μπερναμπέου" με Σιμεόνε – Μπούργος στον πάγκο της. Η "βασίλισσα" ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε στο 15’. Ξαφνικά, πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον Μπούργος να γυρίζει προς τον πάγκο της Ρεάλ και να απευθύνεται στον Ζοζέ Μουρίνιο με τη φράση:

"Εγώ δεν είμαι Τίτο. Θα σου ξεριζώσω το κεφάλι" (σ.σ. αναφέρονταν στον Τίτο Βιλανόβα, τον αείμνηστο τεχνικό της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ως assistant των Καταλανών είχε δεχτεί το… δάχτυλο του Μουρίνιο στο μάτι κατά τη διάρκεια ενός προηγούμενου τελικού ισπανικού Σούπερ Καπ).

Σαφές, λιτό, ξεκάθαρο, ορθό κοφτό, με συνοδευτικές, ανάλογες χειρονομίες. Ο Πορτογάλος, αμήχανος, άναυδος, απλώς του κάνει thumbs up, υπομειδιά, παραμένει καθιστός στον πάγκο και θυμάται να απαντήσει μόνο μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν ερωτώμενος για το περιστατικό, ξεστόμισε: "Ποιος είναι ο Μπούργος";

News 24/7

24MEDIA NETWORK