Το ιστορικό τρεμπλ της Λίβερπουλ πριν από 30 χρόνια (VIDEO)

Στις 28 Μαΐου του 1984, η Λίβερπουλ επικρατούσε 1-0 της Έβερτον στον επαναληπτικό του τελικού Λιγκ Καπ και όδευε προς ένα ιστορικό τρεμπλ που περιελάμβανε το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το πρωτάθλημα.

Το ιστορικό τρεμπλ της Λίβερπουλ πριν από 30 χρόνια (VIDEO)

Το φανταστικό γκολ του Γκρέιαμ Σούνες στο 21ο λεπτό του αγώνα στο "Μέιν Ρόουντ", ήταν το τελευταίο μιας απολύτως επιτυχημένης σεζόν των "κόκκινων".

Η ομάδα του Τζο Φάγκαν περιελάμβανε όλα τα αστέρια που οδήγησαν τη Λίβερπουλ στους ανεπανάληπτους θριάμβους της εποχής. Κέβιν Κίγκαν, Ίαν Ρας, Κένι Νταλγκλίς έδωσαν συγκλονιστικές παραστάσεις με αντίπαλο τη μεγάλη αντίπαλο σε κάθε επίπεδο.

Η Έβερτον, με προπονητή τον Χάουαρντ Κένταλ, είχε στις τάξεις της παίκτες όπως ο Νέβιλ Σάουθαλ, ο Πίτερ Ρέιντ και ο Γκάρι Στίβενς, αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει την καταιγιστική Λίβερπουλ εκείνης της περιόδου.

Οι "κόκκινοι" είχαν κατακτήσει ήδη τον τίτλο με σχετική άνεση, αν κι η Σαουθάμπτον τερμάτισε 3 βαθμούς πιο πίσω, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα αντιμετώπιζαν τη Ρόμα στον τελικό του "Ολίμπικο" στην Ιταλία για το 4ο Κύπελλο Πρωταθλητριών της ιστορίας τους.

Δείτε εδώ τα ξεχωριστά VIDEO που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της Λίβερπουλ.

Ο τελικός του Λιγκ Καπ

Ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών

News 24/7

24MEDIA NETWORK