Το καλοκαίρι των μεγάλων αποφάσεων για Ολυμπιακό

Οι “ερυθρόλευκοι” θα πάνε στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά ανεξαρτήτου αποτελέσματος αναμένεται ένα καλοκαίρι ιδιαιτέρως “θερμό”.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Από χθες (13/4) είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε όλα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη. Για τα απίστευτα σκηνικά στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού με τα ΜΑΤ να ρίχνουν... γκλομπιές στους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, για τα όσα έκανε ή δεν έκανε ο διαιτητής Αναστάσιος Παπαπέτρου, για τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, για όλα όσα έγιναν τέλος πάντων στο χθεσινό 95λεπτο!

Όσοι βρέθηκαν στο Καραϊσκάκηκαι στη μικτή ζώνη δεν πρόκειται να βγάλουν από το μυαλό τους το σοκ που είχαν υποστεί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τα όσα τράβηξαν στα αποδυτήρια και το ξύλο που βρέθηκαν να... παίζουν με τις αστυνομικές δυνάμεις! Ή για παράδειγμα να βλέπουν τον επί χρόνια φροντιστή της ομάδας, Δημήτρη Καραπιπέρη με ανοιγμένο κεφάλι.

ΞΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με μία ψύχραιμη ματιά για το χθεσινό παιχνίδι, είναι ότι ο Ολυμπιακός απλώς επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα ματς τα τραγικά ποσοστά... ευστοχίας του. Πάλι έφτιαξε φάσεις (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) και τις περισσότερες τις πέταξε στα σκουπίδια. Ο Λεμονής είχε μιλήσει εδώ και πολύ καιρό για το πρόβλημα που έχει εντοπίσει στην τελική προσπάθεια. Ενώ παράγει ευκαιρίες, παρουσιάζεται στο τέλος μία δυστοκία που κοστίζει...

Ας αφήσουμε όμως τα όσα έγιναν χθες και ας δούμε λίγο το μέλλον, γιατί ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το έχει “κλειδώσει” (σ.σ. θέλει μόνο έναν βαθμό στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα ή Παναιτωλικό) και την ίδια στιγμή η υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου έχει δυσκολέψει αρκετά.

ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Αυτό που “καίει” τους φίλους του Ολυμπιακού είναι το τι θα συμβεί το καλοκαίρι ενόψει της νέας σεζόν. Είμαι από τους ανθρώπους που δεν στέκομαι στη διαιτησία. Από το ξεκίνημα της σεζόν εξέφραζα την άποψη “μακάρι να σφύριζε κάθε ματς του Ολυμπιακού ο Σιδηρόπουλος”.

Και την εξέφραζα για τον απλούστατο λόγο, ότι δεν ήθελα κανείς να πει το οτιδήποτε για τους Πειραιώτες περί “διαιτητικής εύνοιας” αν στο τέλος ο Ολυμπιακός κατακτούσε το πρωτάθλημα. Θα το κατακτούσε έχοντας σε όλα τα ματς τον “κορυφαίο Έλληνα διαιτητή”, τον οποίο χαρακτηρίζουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Ποιος δεν χάρηκε τις “τριάρες” επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, όταν και στα δύο ματς σφύριξε ο Δωδεκανήσιος ρέφερι;

Επειδή λοιπόν δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία, δεν πρόκειται να διαβάσετε σε αυτές τις αράδες τίποτα για τον Παπαπέτρου και τους βοηθούς του. Όχι τίποτε άλλο, αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία να κάνω κάτι για το οποίο κατηγορούσα τις υπόλοιπες ομάδες που διαμαρτύρονταν με το παραμικρό.

Πάντοτε ήμουν της άποψης ότι ένα πρωτάθλημα ή μία νίκη έχουν πιο γλυκιά γεύση όταν ο Ολυμπιακός έχει κόντρα διαιτησία. Όπως π.χ. πριν από ενάμισι μήνα στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου για το Κύπελλο. Δεν έβγαινε ο κόσμος και έλεγε ότι “βάλτε όποιον θέλετε διαιτητή, εμείς θα σας κερδίζουμε κι έτσι;”.

ΝΑ “ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ” ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ... ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Πάμε στο δια ταύτα. Από τη στιγμή που οι “ερυθρόλευκοι” εκτιμούν ότι θα έχουν σοβαρά “θέματα” με τη διαιτησία τη νέα σεζόν, οφείλουν να προστατεύσουν την ομάδα τους.

Πώς θα γίνει αυτό; Με ενίσχυση του ρόστερ. Από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Απριλίου έχουν σχηματίσει στο λιμάνι την εικόνα για το ποιοι παίκτες πρέπει να μείνουν και ποιοι να φύγουν. Επίσης, και για το ποιοι δανεικοί πρέπει να γυρίσουν πίσω και ποιοι να παραχωρηθούν εκ νέου δανεικοί.

Θα έρθει ένα καλοκαίρι καυτό. Ένα καλοκαίρι που για δεύτερη σερί χρονιά ο Ολυμπιακός θα παλέψει να περάσει στους ομίλους τουChampions Leagueκαι γνωρίζει από τώρα ότι με αυτό το ρόστερ που διαθέτει η ομάδα, το πολύ-πολύ να φτάσει εώς τα πλέι οφ του Αυγούστου.

Ενίσχυση λοιπόν... Στην τετράδα της άμυνας, στα χαφ, σε έναν που θα “τσιγκλάει” τον Φορτούνη, στα “φτερά” της επίθεσης και φυσικά στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μίνιμουμ έξι παίκτες ενδεκάδας! Μίνιμουμ έναν στόπερ, έναν αριστερό μπακ, δύο εξτρέμ και ίσως δύο χαφ αντί των Ρομαό (αν και είναι αρκετά φιλότιμος και αξιόπιστος) και Καμπιάσο.

Μόνο έτσι θα πανηγυρίσει τον Μάιο του 2018 το πιο γλυκό πρωτάθλημα της ιστορίας του. Με το να προχωρήσει σε πέντε-έξι κινήσεις εώς τον 3ο προκριματικό που θα γίνει τέλη Ιουλίου.

Δεν χρειάζεται να βγάλει πολλά λεφτά από τα ταμεία του, αλλά οι επιλογές του να είναι στοχευμένες. Σχεδόν τσάμπα είχαν πιάσει... λιμάνι οι Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς (δανεικός αρχικά), Μανωλάς, Τσόρι. Ακόμα-ακόμα και ο Φιγκέιρας που εξελίχθηκε σε έναν παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις.

Μπορούν να βρεθούν και άλλοι “Ελαμπντελαουί” ή “Μαζουακού”. Αρκεί να κινηθεί γρήγορα ο Ολυμπιακός.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πάει στο ΟΑΚΑ και θα παλέψει για την πρόκριση. Από την άλλη όμως ο κόσμος περιμένει να δει και κάποιες κινήσεις το καλοκαίρι. Κάποιες κινήσεις που θα δείχνουν ότι στοχεύει στην πρόκριση στους ομίλους τουChampions Leagueκαι στη διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα... Κινήσεις που θα “ταρακουνήσουν” και τους αντιπάλους τους και θα τους στείλουν μήνυμα ότι θα πρέπει να ματώσουν για να του πάρουν το στέμμα. Ακόμα κι αν έχουν όλο το διαιτητικό συνάφι στο πλευρό τους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK