Το καρέ των μικρών έδειξε τον δρόμο

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όμως αν μπορεί να κρατήσει κάτι απ' το παιχνίδι είναι η παρουσία των νεαρών, Ξενιτίδη, Μπαγκαλιάνη, Σουρλή και Κίτσου.

Το καρέ των μικρών έδειξε τον δρόμο
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έφυγε ηττημένος από το Αγρίνιο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχασε 2-1 από τον Παναιτωλικό στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκης την επόμενη εβδομάδα θα κυνηγήσει το αποτέλεσμα, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Οι ερυθρόλευκοι κατέβηκαν στο παιχνίδι με αρκετές αλλαγές. Πέρα από τους απόντες του Κόπα Άφρικα και τον τραυματία Μπουχαλάκη, ο Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός επίσης τους Βατσλίκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Μασούρα, Ρέαμπτσιουκ και Μανωλά για λόγους ξεκούρασης. Η συνέχεια στο πρωτάθλημα προβλέπεται καυτή με συνεχόμενα παιχνίδια και οι ανάσες ήταν απαραίτητες. Ως εκ τούτου και η ενδεκάδα ήταν αρκετά παραλλαγμένη, με τον Μαρτίνς να δίνει ευκαιρία σε νέα παιδιά.

Με άρωμα Ολυμπιακού Β'

Η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε... άρωμα β' ομάδας. Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης έπαιξε στην τριάδα της άμυνας μαζί με τους Μπα και Παπαδόπουλο, ενώ ο Γιώργος Ξενιτίδης και ο Βασίλης Σουρλής συνέθεσαν το δίδυμο του άξονα. Παράλληλα, στο 62ο λεπτό ο Μαρτίνς θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του πέρασε τον Φώτη Κίτσο αντί του Μικάλ Καρμπόβνικ.

Οι τέσσερις αυτοί παίκτες έβγαλαν εις πέρας το έργο τους. Ο Μπαγκαλιάνης είχε καλή παρουσία στην άμυνα, κάτι που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Το έχει αποδείξει στη Super League 2 και στα εννέα παιχνίδια με τη β' ομάδα, όπου έχει δεχθεί έξι γκολ, όταν αγωνίζεται. Στον Ολυμπιακό τον πιστεύουν αρκετά και γι' αυτό τον λόγο παίρνει ευκαιρίες από τον Πορτογάλο προπονητή.

Την δύσκολη αποστολή της αντικατάστασης του Εμβιλά και του Μαντί Καμαρά ανέλαβαν οι Ξενιτίδης και Σουρλής. Βοήθησαν με τα τρεξίματά τους και την ενέργεια που έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ξενιτίδης πήρε την έκτη του συμμετοχή στην πρώτη ομάδα και θέλει να ανεβαίνει περισσότερο.

Οι εμφανίσεις του με τη β' ομάδα τον έβαλαν ξανά στο μάτι του Μαρτίνς. Όσον αφορά στον Σουρλή, ο 19χρονος χαφ θέλει να αποδείξει πως η θέση του είναι κυρίως με την πρώτη ομάδα και παιχνίδια σαν και αυτά του Κυπέλλου τον βοηθούν για το βήμα παραπάνω.

Τέλος, ο 18χρονος Φώτης Κίτσος είναι από τα πιο ελπιδοφόρα πρότζεκτ του Ολυμπιακού και ο Μαρτίνς δείχνει να τον εκτιμά, εφόσον έχει αγωνιστεί σε δύο ματς Κυπέλλου. Με τη β' ομάδα έχει αγωνιστεί σε εννά παιχνίδια και έχει σκοράρει και ένα γκολ.

Ο Μαρτίνς εκτίμησε την παρουσία των μικρών

Όπως έγραψε ο Παντελής Διαμαντόπουλος, ο Ολυμπιακός πήγε στο Αγρίνιο με μηχανάκια και περιπατητές. Οι νέοι έτρεχαν και οι παλιοί περπατούσαν. Αν οι ερυθρόλευκοι μπορούν να έχουν ένα κέρδος απ' το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό είναι η παρουσία των τεσσάρων νέων που αγωνίστηκαν. Έδειξαν τον δρόμο, για την όρεξη και την ενέργεια που πρέπει να έχουν άπαντες στους ερυθρόλευκους.

Μάλιστα, ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες που ήρθαν από τη β' ομάδα: "Μόνο καλά πράγματα έχω δει απ' τα νέα παιδιά. Πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Σουρλής, δεν έχω κάτι να τους καταλογίσω, έκαναν καλή δουλειά και έχουν το μέλλον μπροστά τους.

Πιστεύω σε αυτα τα παιδιά, μπορούν να στηρίξουν την ομάδα στο πρόγραμμα που έχουμε, το οποίο είναι βαρύ. Παρότι παιρνάμε μια δύσκολη φάση πιστεύω στην ομάδα μου".

Θέτουν υποψηφιότητα και για το δεύτερο παιχνίδι

Οι μικροί ποδοσφαιριστές έδειξαν στον Μαρτίνς ότι μπορεί να βασίζεται πάνω τους. Ο ίδιος ανέφερε πως το πρόγραμμα της συνέχειας είναι βαρύ και η βοήθειά τους θα χρειαστεί. Έτσι, θέτουν υποψηφιότητα να αγωνιστούν και στο δεύτερο παιχνίδι των προημιτελικών στο Καραϊσκάκης. Οι ερυθρόλευκοι έχουν την Κυριακή (23/1, 19:30, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) δύσκολο αγώνο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ μετά το ματς του Κυπέλλου βφιλοξενούνται από τον ΠΑΟΚ στις 30 Ιανουαρίου.

Ο Ολυμπιακός έχει ήδη τις απουσίες των παικτών του Κόπα Άφρικα (άπαντες πέρασαν στη νοκ-άουτ φάση), ενώ στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό είναι λογικό να δοθούν ανάσες σε βασικούς ποδοσφαιριστές. Έτσι, πάλι οι νεαροί ποδοσφαιριστές θα χρειαστεί να βγουν μπροστά και φυσικά να συνεισφέρουν στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάντως, στο Αγρίνιο έδειξαν ότι έχουν δυνατότητες και δικαιώνουν τον Μαρτίνς, ο οποίος έχει στρέψει το βλέμμα του πάνω τους.

Όλα αυτά αποτελούν επιβράβευση για τη β' ομάδα και τη δουλειά του Αριέλ Ιμπαγάσα. Άλλωστε, ο πρωταρχικός σκοπός του Ολυμπιακού Β' είναι η προετοιμασία νεαρών ποδοσφαιριστών για την πρώτη ομάδα. Το "ψήσιμό" τους μέσα απ' τα δύσκολα ματς της Super League 2, ώστε να έτοιμοι να βοηθήσουν όποτε χρειάζεται και να κάνουν το βήμα για το επόμενο σκαλί της καριέρας τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK