Το Kick Ιt Οut αντιμέτωπο με τα... άπλυτα του

Το Kick It Out, ο αντι-ρατσιστικός οργανισμός ποδοσφαίρου, εντόπισε δυσλειτουργία στο εσωτερικό του μετά από εσωτερική έρευνα. Τα παράπονα που κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και το περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετωπίστηκε ανεπιτυχώς.

Το Kick Ιt Οut αντιμέτωπο με τα... άπλυτα του
KICK IT OUT OFFICIAL TWITTER ACCOUNT

Έπειτα από την διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας, μια σειρά από διοικητικές ανεπάρκειες αποκαλύφθηκαν στο Kick It Out, τον αντί-ρατσιστικό ποδοσφαιρικό οργανισμό. Η εντολή έρευνας δημιουργήθηκε μετά από μια μακρά λίστα παραπόνων που υπέβαλαν πρώην εργαζόμενοι για την κουλτούρα και την διεύθυνση του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού όπου μια γυναίκα υπάλληλος υπέστη σεξουαλική επίθεση σε μια επαγγελματική μέρα μακριά από την έδρα του οργανισμού.

Ο δράστης δεν ήταν υπάλληλος ή στέλεχος του Kick It Out και παρά το γεγονός πως η διεύθυνση του οργανισμού θεώρησε πως παρείχε στην γυναίκα την ανάλογη στήριξη, το θύμα αισθάνθηκε πως δεν είχαν επαρκή εμπειρία και διαδικασίες για ένα τέτοιο περιστατικό. Ο οργανισμός άνοιξε έναν σχετικό φάκελο έρευνας πριν από έναν χρόνο, ενώ ο Χέρμαν Άουσλι, πρόεδρος για 25 χρόνια (από ιδρύσεως του οργανισμού το 1993), παραιτήθηκε εκείνη την περίοδο, εξοργισμένος από το γεγονός πως δεν είχε πλήρη ενημέρωση για την εσωτερική έρευνα σχετικά με τις ανησυχίες του προσωπικού.

"Η έρευνα αποκάλυψε μια σειρά από προβλήματα. Υπήρξαν αποδείξεις έλλειψης επικοινωνίας και εκπαίδευσης σε τομείς - κλειδιά, όπως ο τρόπος διοίκησης και η ευημερία του προσωπικού. Πολλοί υπάλληλοι ένιωσαν πως δεν καθοδηγούνται σωστά από την ομάδα ανώτερων στελεχών, έχοντας την αίσθηση της υπερβολικής εργασίας και ανεπαρκούς υποστήριξης. Παρατηρήθηκε έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανώτερων στελεχών, γεγονός που συνέβαλε στην αργή παροχή πληροφοριών μεταξύ τους για την υπόθεση της σεξουαλικής επίθεσης, αν και δεν μειώθηκε η παροχή υποστήριξης στο θύμα".

Ο οργανισμός ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τον νέο πρόεδρο, Σανζάι Μπαντάρι, που τόνισε ότι αποδέχεται τα ευρήματα της έρευνας και δεσμεύτηκε πως θα εφαρμόσει όλες τις συστάσεις μέχρι τον Μάιο του 2020. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης για την διοίκηση του οργανισμού, την βελτίωση της ροής επικοινωνίας των στελεχών, τη διεξαγωγή στρατηγικής αναθεώρησης των δραστηριοτήτων της, εστιάζοντας στο φόρτο εργασίας του προσωπικού και τη "μείωση του κινδύνου εξάντλησης" και στην εισαγωγή "πιο αποτελεσματικών συστημάτων στήριξης του προσωπικού".

Τρεις νέοι σύμβουλοι διορίστηκαν πρόσφατα στο διοικητικό συμβούλιο, ''προκειμένου να ανανεωθεί'' όπως υποστήριξε ο οργανισμός.

"Οι επικεφαλείς του Kick It Out θα έπρεπε να θέσουν ως προτεραιότητα εκείνους που ζητώντας βοήθεια προσέγγισαν τον οργανισμό, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτές τις προσδοκίες, κυρίως εξαιτίας έλλειψης επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών του. Εξαιτίας της σημασίας του Kick It Out, ειδικά τη σημερινή εποχή, οι επικεφαλείς οφείλουν να αντιληφθούν τη σημασία του να ανταποκρίνεται ο οργανισμός στον σκοπό του, με σκοπό να είναι επιτυχημένος ο ρόλος του και να ευδοκιμήσει στο μέλον", τόνισε η Τρέισι Χόουγουορθ.

Το Kick It Out χρηματοδοτείται από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, την Premier League, την EFL και την ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK