Το κινέζικο 'παλτό' της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε επιστροφή χρημάτων

Ο Ντονγκ Φάνγκζουο πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2004 και απέτυχε παταγωδώς. Η αγγλική ομάδα είπε "τα λεφτά μας πίσω" και το εννοούσε.

O Ντονγκ Φάνγκζουο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ομάδας
O Ντονγκ Φάνγκζουο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε μια από τις ελάχιστες εμφανίσεις του με τη φανέλα της ομάδας AP PHOTO/KIN CHEUNG

Λοιπόν, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι, ο Ντονγκ Φάνγκζουο, που βρέθηκε ξαφνικά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2004-2005, σε μια σεζόν άπειρων πειραματισμών από τον Άλεξ Φέργκιουσόν, δεν ήταν πολύ κακός παίκτη, δηλαδή δεν ήταν πολύ χειρότερος από τον Θένγκοντ Αμαφούλε. Αλλά ήταν κακός παίκτης, τουλάχιστον για το επίπεδο της Premier League. Γι' αυτό και το πέρασμα του από το Μάντσεστερ μόνο ως απάντηση σε σταυρόλεξα υπάρχει πια.

Αυτό ήταν ένα από τα ελάχιστα highlights του Ντονγκ (ως το τέλος αυτού του άρθρου, θα τον αποκαλούμε απλά "Ντονγκ", γιατί ακούγεται τέλειο) με τη Γιουνάιτεντ, μια αναμέτρηση με την Κάιζερ Τσιφς, ένα ποδοσφαιρικό σύνολο στο οποίο χρωστάμε και τη δημιουργία της πιο υπερεκτιμημένης indie rock μπάντας της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Ντονγκ πήρε μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ με το ποσό των 500.000 λιρών που θα μπορούσε να φτάσει τις 3.500.000 λίρες αναλόγως τον αριθμό συμμετοχών και η συμφωνία της μετακίνησής του προέβλεπε 4ετές συμβόλαιο. Το deal όμως είχε κι έναν αστερίσκο. Η Ντάλιαν Σίντε θα επέστρεφε τα χρήματα της μεταγραφής στη Γιουνάιτεντ, αν οι Άγγλοι δεν έμεναν ευχαριστημένοι, μετά το πέρας μιας χρονικής διορίας 2 ετών.

Ο Ντονγκ δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στη Γιουνάιτεντ. Τα προβλήματα με την έκδοση της άδειας εργασίας του έγιναν η αφορμή για να πάει δανεικός στη βελγική Αντβέρπ. Έπειτα από δυο χρόνια που κατάφερε να καταγράψει 71 συμμετοχές και 34 γκολ, επέστρεψε στο 'Όλντ Τράφορντ', όπου φόρεσε ξανά τα κόκκινα για μια εμφάνιση σε φιλικό κόντρα σε Μικτή Ευρωπαίων, αλλά και για ένα πέρασμα λίγων λεπτών σε μια αναμέτρηση με την Τσέλσι.

Ο Κινέζος σέντερ φορ αποχαιρέτησε άδοξα την Premier League, επιστρέφοντας στην Κίνα κι από εκεί έφτασε να παίζει με ομάδες όπως η Πορτιμονένσε της Πορτογαλίας και η Μίκα από το εξωτικό Ερεβάν της Αρμενίας. Όσο η καριέρα του 'παραμορφώθηκε' όταν βρέθηκε στην Αγγλία, άλλο τόσο παραμορφώθηκε και το πρόσωπό του, όταν σε ηλικία 30 ετών, έχοντας αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, αποφάσισε να λάβει μέρος σε reality show, όπου οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε πλαστική επέμβαση προσώπου. Και τη Γιουνάιτεντ ξεχρέωσε και το πρόσωπό του 'έφτιαξε'. Είχε πρόγραμμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK