Το 'κίτρινο τείχος' φωνάζει παρών στην μάχη με τον κορονοϊό

Κάνουν τα ψώνια για τις ευπαθείς ομάδες, συγκεντρώνουν χρήματα για τους εργαζομένους των μαγαζιών που έκλεισαν πέριξ του γηπέδου ελέω κορονοϊού. Το 'κίτρινο τείχος' της Ντόρτμουντ είναι επιβλητικό και εκτός γηπέδου.

Ο γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ, Μαξ Γκρουν, μπροστά από το επιβλητικό 'κίτρινο τείχος', το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Ντόρτμουντ. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο γκολκίπερ της Βόλφσμπουργκ, Μαξ Γκρουν, μπροστά από το επιβλητικό 'κίτρινο τείχος', το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Ντόρτμουντ. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ακόμη κι αν κάποιος δεν είναι φαν της Ντόρτμουντ, αποκλείεται να μην έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό στην θέα του 'κίτρινου τείχους' στο Signal Iduna Park. Το πέταλο των οργανωμένων της γερμανικής ομάδας έχει μια επιβλητική παρουσία στις εξέδρες του γηπέδου, ωστόσο δεν είναι γνωστό μονάχα για την στήριξη του στην ομάδα αλλά και για τις κοινωνικές του δράσεις. Έτσι, το 'κίτρινο τείχος' δεν θα μπορούσε ποτέ να μείνει άπραγο μπροστά στην πανδημία του κορονοϊού.

Στην Γερμανία τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 22.000, με τον αριθμό των νεκρών να μένει -ευτυχώς- χαμηλά για την ώρα, καθώς δεν ξεπερνά τους 100 ανθρώπους. Ωστόσο τις επιπτώσεις του COVID-19 τις νιώθει κάποιος στο πετσί του και σε οικονομικό επίπεδο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Βεστφαλία. Όλα τα μαγαζιά εστίασης πέριξ του Signal Iduna Park παραμένουν κλειστά. Μπαρ, εστιατόρια, μπυραρίες, έχουν τεθεί... νοκ-άουτ, με βάση τα μέτρα πρόληψης για την διασπορά του ιού.

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ δεν ξέχασαν τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών και τους εργαζομένους τους. Στην διάρκεια μιας βραδιάς virtual ποδοσφαίρου, η γερμανική ομάδα πόσταρε 86 καταστήματα που βρίσκονται πλησίον του γηπέδου της και οι οπαδοί της με ένα κλικ μπορούσαν να επιλέξουν πού θα κάνουν την δωρεά τους. Έτσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 73611 ευρώ, με τον διευθυντή μάρκετινγκ της Ντόρτμουντ, Κάρστεν Κράμερ, να δηλώνει συγκινημένος για την γενναιοδωρία των οπαδών.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το 'κίτρινο τείχος' είχε αναλάβει να βοηθήσει με τα ψώνια και τις αναγκαίες μεταφορές τους ηλικιωμένους της ευρύτερης περιοχής και γενικότερα τις ευπαθείς ομάδες. Προκειμένου να μην βγουν εκτός σπιτιού και κινδυνέψουν από την πανδημία.

"Είναι σημαντικό να δείξουμε αλληλεγγύη και υπευθυνότητα ως κοινωνία. Αυτό σημαίνει πως θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλη την περιοχή του Ντόρτμουντ, είμαστε έτοιμοι να σας φέρουμε τα ψώνια μας ή να σας βοηθήσουμε με οποιαδήποτε κούριερ υπηρεσία μπορούμε να προσφέρουμε. Από την στιγμή που δεν γνωρίζουμε πόσοι θα χρειαστούν την βοήθεια μας, σας παρακαλούμε να δείξετε κατανόηση", ανέφερε μεταξύ άλλων το μήνυμα των ultras της Ντόρτμουντ.

Το 'κίτρινο τείχος' της Ντόρτμουντ στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών του, συνεχίζοντας την επιβλητική παρουσία του και εκτός γηπέδου. Όπως έκανε πάντα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK