Το κόλπο εξαφάνισης του Χάαλαντ θα ζήλευε ακόμη και ο Κόπερφιλντ

Αν δεν υπήρχε το όνομα του στο φύλλο αγώνα, κανείς δεν θα καταλάβαινε ότι συμμετείχε στο ματς. Την ώρα που ο Κράμαριτς σκόραρε 4 τέρματα για τη Χόφενχάιμ, η Ντόρτμουντ ετοιμαζόταν να δηλώσει την εξαφάνιση του Χάαλαντ.

Ο Χάαλαντ πανηγυρίζει ένα γκολ του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για την φάση των '16' του Champions League, στις 18 Φεβρουαρίου 2020.  (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Χάαλαντ πανηγυρίζει ένα γκολ του κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν για την φάση των '16' του Champions League, στις 18 Φεβρουαρίου 2020. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Από τη στιγμή που η Ντόρτμουντ έμεινε εκτός μάχης τίτλου, η συνέχεια της σεζόν είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και αποτέλεσε μια ευκαιρία για τον Λουσιάν Φαβρ να δοκιμάσει κάποια πράγματα ενόψει της νέας σεζόν. Σε κάθε περίπτωση τα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια των Βεστφαλών έφεραν μια απογοήτευση, αφού σε τίποτα δεν θύμιζαν Ντόρτμουντ. Πρώτα η Μάιντς και μετά η Χόφενχάιμ άλωσαν με χαρακτηριστική ευκολία το 'Signal Iduna Park', με 0-2 και 0-4 αντίστοιχα!

Ειδικά στην αναμέτρηση με την Χόφενχάιμ, η Ντόρτμουντ ήταν σε mood... διακοπών. Και του λόγου το αληθές δεν μαρτυρά το 'καρέ', ή hatful αν προτιμάτε, του Αντρέι Κράμαριτς.

Αλλά το κόλπο εξαφάνισης του Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός στράικερ έδωσε νέα σημασία στον όρο 'περπατάω στο γήπεδο'. Δεν είναι σχήμα λόγου. Περπατούσε στο γήπεδο για 90 λεπτά. Αν οποιοσδήποτε διακρίνει υπερβολή στην παραπάνω διαπίστωση, δεν έχει παρά να ρίξει μια απλή ματιά στο heat map του 19χρονου φορ από την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Χάαλαντ αλώνισε στην... κουλούρα του γηπέδου. Λες και έμεινε καρφωμένος εκεί σε όλο το ματς. Έκανε μόλις 18 επαφές με τη μπάλα, δεν έκανε ούτε μια τελική στο ματς, πούλησε τη μπάλα 4 φορές και κέρδισε μόλις 1 εναέρια μονομαχία. Αν μη τι άλλο πρόκειται για τον πλέον ταλαντούχο στράικερ στον κόσμο στην ηλικία του και τα 13 γκολ, συν 3 ασίστ, σε 15 φετινές του εμφανίσεις στην Bundesliga αποτελούν ένα σαφές δείγμα των ικανοτήτων του.

Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως ο Νορβηγός φορ είχε ήδη φύγει για διακοπές στο ματς με την Χόφενχάιμ. Και το κόλπο εξαφάνισης του στην τελευταία υποχρέωση της σεζόν θα το ζήλευε ακόμη και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ...

News 24/7

24MEDIA NETWORK