Το κόλπο του Μπέντο με τον Ρέτσο...

Στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος ο Πάουλο Μπέντο εμπιστεύθηκε τον Αλεξί Ρομαό για τη θέση του κόφτη. Για τον αγώνα με την Οσμάνλισπορ, όμως, ετοιμάζει τον πιτσιρικά Ρέτσο. Υπάρχει λόγος με... ονοματεπώνυμο για τη συγκεκριμένη επιλογή και το Contra.gr έχει το παρασκήνιο με όλες τις λεπτομέρειες.

EUROPA LEAGUE  /  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Πολλή κουβέντα έχει γίνει από την ημέρα που αποχώρησε με προορισμό το Λονδίνο και την Κρίσταλ Πάλας ο Λούκας Μιλιβόγεβιτς, για το ποιος θα πρέπει να εξελιχθεί σε αντικαταστάτη του. Αυτή την κουβέντα φρόντισε να κρατήσει στην επιφάνεια ο ίδιος ο Πάουλο Μπέντο, δηλώνοντας ότι υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα διαλέγει ανάλογα με τον βαθμό ετοιμότητάς τους, αλλά και τις απαιτήσεις του κάθε αγώνα.

Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος (με Ηρακλή και Λάρισα), ο Πορτογάλος κόουτς εμπιστεύθηκε τον έμπειρο Αλεξί Ρομαό, ο οποίος μπορεί να μη διαθέτει την ποιότητα του "Μίλι", αλλά είναι κανονικό 6άρι και γνωρίζει καλά πως να καλύψει τη θέση, έστω και χωρίς πολλά-πολλά...

Για την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Οσμάνλισπορ, όμως, όλοι οι... δρόμοι οδηγούν στον Παναγιώτη Ρέτσο. Όχι μόνο επειδή τον δοκίμασε ο κόουτς σε ρόλο αμυντικού μέσου στην πρόβα της Τρίτης, αλλά κι επειδή τον είχε δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου, γεγονός που οδήγησε πολύ κόσμο στην απόφαση ότι ο μικρός θα είναι στις βασικές επιλογές.

Ο Μπέντο ρωτήθηκε στη διάρκεια της επικοινωνίας του με τους ρεπόρτερ σχετικά με το αν θα επιλέξει τον 18χρονο άσο και άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο, ενώ ο Ρέτσος σε ερώτηση για το αν του αρέσει να αγωνίζεται στον άξονα υπογράμμισε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίζει ανεξαρτήτως θέσης.

ΝΑ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" ΤΟΝ ΕΝΤΙΑΓΕ

Υπάρχει, ωστόσο, και αγωνιστικός λόγος για τον οποίο ο κόουτς του Ολυμπιακού προσανατολίζεται να εμπιστευθεί ως 6άρι τον ταλαντούχο παίκτη στο συγκεκριμένο ματς. Σύμφωνα με το scouting report, ο πιο επικίνδυνος παίκτης της τουρκικής ομάδας είναι το 10άρι της, ο Σενεγαλάζος Παπά Εντιαγέ. Ο 24χρονος μπαλαντέρ, πέρα από το ότι είναι όσο προικισμένος με τη μπάλα χρειάζεται για να κάνει παιχνίδι, βγαίνει συχνά από πίσω ως κρυφός επιθετικός και απειλεί.

Με αυτό τον τρόπο, είναι ένας από τους πρώτους σκόρερ της Οσμάνλισπορ. Οι συμπαίκτες του, άλλωστε, ξέρουν πως να τον... ταΐσουν σωστά και στην κίνηση, ώστε να βρει μπροστά του τη μπάλα και να τελειώσει τη φάση. Αυτόν τον box to box παίκτη και τις επικίνδυνες κατεβασιές του θέλει να περιορίσει ο Μπέντο με την χρησιμοποίηση του Ρέτσου. Για όσους δεν το γνωρίζουν η τουρκική ομάδα έχει δώσει φέτος 12 ματς στο πλαίσιο του Europa κι έχει σκοράρει σε όλα!

Ξέρει ότι ο μικρός δεν έχει εμπειρία από παιχνίδια τέτοιας κρισιμότητας, αλλά μπορεί να προσφέρει αδιάκοπο τρέξιμο, κάλυψη στην άμυνα, τακτική συνέπεια και -με τρεις κουβέντες- να βγάλει τα... συκώτια του Εντιαγέ. Αυτό είναι κάτι που θα δυσκολευθεί να κάνει ο Ρομαό και επειδή είναι πιο αργός, αλλά κι επειδή δεν έχει τα επίπεδα φυσικής κατάστασης του ανεξάντλητου Ρέτσου. Αξίζει να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις του Ρέντη θεωρούν "κλειδί" την εξουδετέρωση του Εντιαγέ για την έκβαση της αυριανής αναμέτρησης. Αυτός είναι ο "εγκέφαλος" των Τούρκων κι αν η δράση του δεν περιοριστεί, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω στη διάρκεια ενός αγώνα, καθώς είναι και ιδιαίτερα ικανός στη γρήγορη μετάβαση του παιχνιδιού.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος, λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία όχι απλά να παίξει βασικός σε ένα ματς των "32" του Europa, αλλά να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ένα από τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει, άλλωστε, είναι ότι τηρεί κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή κι αυτό για τον Μπέντο και κάθε προπονητή είναι πολύ σημαντική προϋπόθεση για να διαλέξει έναν ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη πλευρά, στον Ολυμπιακό εκτιμούν ότι είναι πολύ σημαντικό να γεμίσει το γήπεδο. Η Οσμάνλισπορ δεν είναι μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα. Η πίεση που θα ασκήσει το γεμάτο και με παλμό "Καραϊσκάκη" από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπορεί να βαρύνει τα πόδια των αντιπάλων. Με άλλα λόγια, το βροντερό παρών των οπαδών μπορεί και να... προκαλέσει το γκολ. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που τα... έχασαν στο "Καραϊσκάκη", αιφνιδιάστηκαν από την ατμόσφαιρα και βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ χωρίς να το πάρουν χαμπάρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK