Το κρατούσε για το τέλος η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η θριαμβεύτρια του ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής. Με τρία γκολ στα τελευταία έξι λεπτά(!), οι "κιτρινόμαυροι" επικράτησαν με 3-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και πλησίασαν την Ξάνθη και τον Ολυμπιακό που γνώρισαν τις ήττες από Αιγάλεω και ΟΦΗ. Παράπονα των "πράσινων" για την διαιτησία

Το κρατούσε για το τέλος η ΑΕΚ

Τίποτα δεν προδίκαζε αυτό που θα συνέβαινε στα τελευταία λεπτά στο μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έμεναν στο 0-0 και όλα έδειχναν πως οι απώλειες της Ξάνθης και του Ολυμπιακού δεν θα είχαν τις... ζημιές που πολλοί θα περίμεναν.

Ωστόσο, η ΑΕΚ πέτυχε τον μεγάλο θρίαμβο μέσα σε έξι λεπτά, συντρίβοντας τον Παναθηναϊκό με 3-0. Από το 85ο μέχρι το 91ο λεπτό οι Λυμπερόπουλος, Τσάνκο και Λάκης έδιναν το έναυσμα για το πάρτι στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου αναγκάζοντας τους "πράσινους" να γνωρίσουν την δεύτερη φετινή τους ήττα (και δεύτερη σε ντέρμπι) και να παραμείνουν πέντε βαθμούς μακριά από την Ξάνθη, τέσσερις από τον Ολυμπιακό και πλέον τρεις από την ΑΕΚ.

Πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου ο Ολυμπιακός γνώριζε την ήττα (δεύτερη συνεχόμενη) από τον ΟΦΗ με τέρμα του Νίκου Μαχλά και η πρωτοπόρος Ξάνθη έχανε από το Αιγάλεω με 3-2, παρά το γεγονός πως βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 0-2.

5 γκολ: Λαμπριάκος (ΞΑΝΘΗ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ)

4 γκολ: Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Τζόρτζεβιτς (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μαχλάς (ΟΦΗ)

3 γκολ: Ντα Κόστα, Μακόρ (ΙΩΝΙΚΟΣ), Λουτσιάνο (ΞΑΝΘΗ), Κωνσταντινίδης (ΠΑΟΚ)

Ολα τα παραπάνω έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ να είναι, δίχως άλλο, η μεγάλη κερδισμένη της 7ης αγωνιστικής αφού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα "στραβοπατήματα" των πρωτοπόρων, πλησίασε στην κορυφή και άφησε πίσω της τον Παναθηναϊκό.

Κατά τα λοιπά, ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε στην Τούμπα συντρίβοντας με 6-1 τον Ιωνικό, ο Πανιώνιος πέρασε αλώβητος από την έδρα του Ακράτητου με 1-0 και ο Λεβαδειακός έφτασε τους 9 βαθμούς με τη νίκη του επί της Καλλιθέας, διατηρώντας συνάμα το αήττητο στην έδρα του.

Τι κρατάμε από την 7η αγωνιστική;

* Τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η ΑΕΚ στη νίκη επί του Παναθηναϊκού.

* Το νέο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου κόντρα στον Παναθηναϊκό, μετά τα δύο περσινά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

* Τα γκολ των Λουτσιάνο και Τσάνκο που όχι μόνο έμοιαζαν, αλλά απέδειξαν πως όταν τολμάς μπορείς να βγεις κερδισμένος.

* Την ευρεία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ιωνικού και την πιστοποίηση πως ο δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται σε ανοδική πορεία.

* Τις ήττες Ξάνθης και Ολυμπιακού και τα νέα δεδομένα που έφεραν στο πρωτάθλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK