Το 'λάθος' και το 'σωστό' tweet της Μπάγερν για το ματς με Ολυμπιακό

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε ένα tweet με τον Παρθενώνα ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Κάποιοι τη 'διόρθωσαν'.

Bayern's Robert Lewandowski reacts after missing a chance to score during the Champions League group B first round soccer match between FC Bayern Munich and Red Star Belgrade, in Munich, Germany, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Matthias Schrader)
O Λεβαντόφσκι ξαπλωμένος στο χορτάρι μετά από μια χαμένη ευκαιρία στην αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με τον Ερυθρό Αστέρα στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League 2019-2020 (18/09/2019) AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Ο αγγλικός λογαριασμός της Μπάγερν Μονάχου στο twitter είναι ένας από τους πιο δραστήριους και συχνά γίνεται viral λόγω των έξυπνων tweet και των σχολιασμών που κάνει για διάφορα θέματα. Αποστολή του πριν από κάθε παιχνίδι των Βαυαρών είναι να προετοιμάζει το... έδαφος για τον αγώνα, με διάφορους τρόπους. Αυτό ακριβώς επιχείρησε να κάνει και ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' για το Champions League, αλλά μάλλον τα πάντα γύρισαν μπούμερανγκ...

Οι υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι γι' αυτήν τη δουλειά επέλεξαν να δημοσιεύσουν ένα γραφιστικό εν όψει του αγώνα. Μάλιστα, για να στηρίξουν τον Μάνουελ Νόιερ, το πρόσωπο των ημερών στην κόντρα που υπάρχει με τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, προτίμησαν το πρόσωπό του αντί -για παράδειγμα- εκείνο του κορυφαίου επιθετικού στον κόσμο φέτος, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Καλά ως εδώ. Για να δώσει το ελληνικό στοιχείο στην εικόνα, ο designer επέλεξε μια φωτογραφία του γηπέδου των Πειραιωτών και μια από το μεγαλύτερο ελληνικό σύμβολο, τον Παρθενώνα. Αποδείχθηκε μεγάλο λάθος!

Το 'λάθος' και το 'σωστό' tweet της Μπάγερν για το ματς με Ολυμπιακό

Το μοντάζ ανέβηκε στα social media του γερμανικού συλλόγου, όμως προκάλεσε... αντιδράσεις. Ορισμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έκριναν πως ο Παρθενώνας είναι αποκλειστικά σύμβολο της Αθήνας και ως εκ τούτου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Πειραιά, την πόλη όπου εδρεύει ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, απάντησαν με ένα 'διορθωμένο' μοντάζ, όπου στη θέση του Παρθενώνα, υπάρχει μία φωτογραφία από το λιμάνι του Πειραιά. Ο αγγλικός λογαριασμός της Μπάγερν 'ανασκεύασε' και ανέβασε τη νέα φωτογραφία, θεωρώντας ότι αποτυπώνει πιο πιστά την πραγματικότητα. Το νέο tweet ήταν αυτό και συνοδεύτηκε με απολογία για το 'λάθος'.

Πρέπει να παίζει επιθετικά η Εθνική Ελλάδας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK