Το λάθος καριέρας του Λάμπρου τον φέρνει πίσω στον ΠΑΟΚ

Η δεύτερη ολλανδική προσπάθεια του Λάζαρου Λάμπρου κρίνεται ως αποτυχημένη. Η Τβέντε είχε πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από τη Φορτούνα Σιτάρντ και ο 23χρονος εξτρέμ επιστρέφει στην ομάδα που τον 'ανάγκασε' σε μια λάθος απόφαση.

Το λάθος καριέρας του Λάμπρου τον φέρνει πίσω στον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI SPORTS

Τι μπορεί αλήθεια να διεκδικήσει ένας ποδοσφαιριστής όταν αγωνίζεται ως δανεικός σε άλλη ομάδα; Ελάχιστα πράγματα καθώς από την εξέλιξή του κατά το διάστημα που προσπαθεί να αποδείξει κάπου αλλού αυτό που δεν κατάφερε εκεί που ανήκει, είναι επί της ουσίας το διαβατήριο της επιστροφής του. Έτσι την πάτησε και ο Λάζαρος Λάμπρου το καλοκαίρι του 2019, όταν 'αναγκάστηκε' να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ έπειτα από μια εξαιρετική σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ.

Ο Λάμπρου ήταν 14 ετών όταν εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, προερχόμενος από την Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης. Έκανε 2 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδας με την πράσινη φανέλα σε ηλικία 18 ετών, μεταπήδησε στον Ηρακλή ως μία περίπτωση που δεν χρήζει παραπάνω προσοχής από το 'Τριφύλλι' και βρήκε την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει τη σεζόν 2017-18 με τον Πανιώνιο, όταν σε 31 επίσημες συμμετοχές, είχε 8 γκολ και 5 ασίστ. Η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ αποτέλεσε την επιβράβευση των επιτευγμάτων του.

Στη Θεσσαλονίκη δεν βρήκε χώρο και χρόνο, οπότε προτού προλάβει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Ολλανδική Φορτούνα Σιτάρντ. Ο απολογισμός των 7 γκολ και 8 ασίστ σε 24 συμμετοχές και τα στοιχεία που εμφάνισε σε αυτά τα παιχνίδια, όπως η έκρηξη, η ταχύτητα και η ικανότητα στο ένας με έναν, έπεισαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου ότι άξιζε περισσότερης προσοχής. Ο ΠΑΟΚ τον πήρε πίσω, όμως ο Ρουμάνος τεχνικός, μόλις 8 ημέρες μετά την επσημοποίηση της επιστροφής του νεαρού εξτρέμ, εμφάνισε στο τραπέζι διαφορετικά επαγγελματικά σχέδια, αφήνοντας τη θέση του σε έναν συνάδελφό του (Αμπέλ Φερέιρα) που πίστευε ότι για να παίξει ο Λάμπρου ποδόσφαιρο σε αυτό το επίπεδο, θα έπρεπε να μάθει τη θέση του 'μπακ-χαφ'! Καταστροφή...

Το λάθος του Λάμπρου -παρόλο που όπως προαναφέρθηκε στο κείμενο δεν είχε τον πρώτο λόγο σε αυτή την ιστορία- ήταν ότι έχοντας νιώσει στο πετσί του το ατελέσφορο και ψυχοφθόρο 'πέρα-δώθε' των συνεχιζόμενων αλλαγών στην καριέρα του, δεν πίεσε από την πλευρά του ώστε να συνεχίσει στο εξωτερικό, παρά ενέδωσε σε μια πλάνη που τον οδήγησε σε μια 'πεταμένη' σεζόν πάνω που ήταν στα ντουζένια του. Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν μόλις 22 ετών κι όμως είχε ήδη αλλάξει τις ομάδες με μεγαλύτερη συχνότητα από τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του. Η Φορτούνα Σιτάρντ, από την οποία επέστρεφε στον ΠΑΟΚ, ήταν ο πέμπτος σύλλογος της καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο. Σύντομα θα προέκυπτε και έκτος...

Η Τβέντε, μια ομάδα πιο ζόρικη και με υψηλότερες αξιώσεις, έγινε αυτός ο 6ος σταθμός. Μεταβαίνοντας ξανά στην Ολλανδία με την ελπίδα ότι εκεί θα βρει πάλι τον εαυτό του, ο Λάμπρου προσγειώθηκε απότομα σε μια σκληρή πραγματικότητα. Έχοντας πληγωθεί ψυχολογικά από τη μεταχείριση που είχε στον ΠΑΟΚ, έχασε γρήγορα την αυτοπεποίθησή του και μάλλον παραδόθηκε πριν καν το προσπαθήσει. Η Τβέντε που βρίσκεται στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος και δίνει τη μάχη της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, προφανώς δεν είχε χρόνο για χάσιμο με έναν ποδοσφαιριστή που έψαχνε ξανά τον προσανατολισμό του.

Σε 13 ματς πρωταθλήματος, ο Λάμπρου μετρά 7 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή, όλες με χρόνο στα πόδια του που μετριέται από 30 λεπτά και κάτω (22,8 ανά αγώνα), ενώ στα τελευταία 6 παιχνίδια, είχε μόλις μία παρουσία. Ο κύκλος εκεί έκλεισε προτού ανοίξει και όλα δείχνουν ότι -μετά από την θετική εισήγηση του Πάμπλο Γκαρσία- ο 23χρονος εξτρέμ θα επιστρέψει στον ΠΑΟΚ για να γίνει ξανά μέλος της ομάδας. Υπάρχει ωστόσο αληθινή επιθυμία για την ανάδειξη και καθιέρωσή του ή απλά είναι μια λύση για να βγαίνει το rotation τώρα που δεν υπάρχει χρήμα εύκαιρο για μεταγραφές όπως παλαιότερα; Ούτως η άλλως, όπως ήρθαν τα πράγματα στην καριέρα του Λάμπρου, η ομάδα του ονείρου για καριέρα έγινε ο σύλλογος επιβίωσης αυτής, καθώς το χαρτί στην Ολλανδία, φαίνεται ότι 'κάηκε'. ΠΑΟΚ λοιπόν για την τρίτη προσπάθεια και όπου βγει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK