Το "λάθος" της Super League με το ιδιώνυμο. Οι πρώτες αντιδράσεις Κοντονή

"Ιδιώνυμο υπάρχει, αλλά δεν εφαρμόζεται" ήταν η πρώτη αντίδραση της πλευράς του Υφυπουργείου Αθλητισμού μετά την ανακοίνωση των προτάσεων της Super League για την πάταξη της βίας και την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το "λάθος" της Super League με το ιδιώνυμο. Οι πρώτες αντιδράσεις Κοντονή
INTIME SPORTS

Μεταξύ των προτεινόμενων μέτρων που συμφωνήθηκαν ομόφωνα στο ΔΣ της Super League και θα κατατεθούν την Τετάρτη στον Σταύρο Κοντονή είναι "η επαναφορά του Ιδιώνυμου, με άμεση νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να τιμωρούνται και οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων, σύμφωνα με το Νόμο".

Μόνο που το Ιδιώνυμο που ζητούν οι εκπρόσωποι των ομάδων ορίζεται ρητώς από το νόμο Γερουλάνου του 2012, εξαρτάται από την πράξη του δράστη (αν χρησιμοποιεί όπλο ή τη βαρύτητά της πράξης του) και δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης ή αντικατάστασης. Αυτό που απαιτείται είναι η εφαρμογή του από τους φορείς.

Από το Υπουργείο έλεγαν τη Δευτέρα πως η αυστηριοποίηση του ιδιωνύμου, όπως τουλάχιστον οριζόταν από το νόμο Ορφανού, κρύβει πολλούς κινδύνους και εμπόδια. Δεν αποκλείεται ακόμη και να κριθεί αντισυνταγματική από τη στιγμή που δεν θα ισχύει σε άλλες εκφάνσεις της καθημερινότητας, παρά μόνο στα γήπεδα.

Πράξεις, όχι λόγια

Κατά τ' άλλα, οι πρώτες κινήσεις των μελών του Συνεταιρισμού αντιμετωπίστηκαν θετικά. Αυτό που περιμένει πλέον ο Σταύρος Κοντονής είναι απτές αποδείξεις και όχι λόγια από την Τετάρτη κιόλας, όταν και στις 15:00 έχει οριστεί η νέα συνάντηση του με τον Γιώργο Μποροβήλο. Μια αρχή, φερ' ειπείν, θα ήταν να υπάρχουν γραπτές αιτήσεις για την τοποθέτηση καμερών και συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα γήπεδα που δεν έχουν.

Αν δεν υπάρξουν αυτά που θέλει ο υφυπουργός, δεν θα πρέπει ν' αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αναστολή του πρωταθλήματος να ανανεωθεί - αν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι το τέλος της σεζόν ή το αργότερο μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει όλες οι ΠΑΕ να έχουν εναρμονιστεί με τους κανόνες που αφορούν τα γήπεδα και τους συνδέσμους. Ειδάλλως το πρωτάθλημα δεν θ' αρχίσει.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά συμφωνήθηκαν στη Λίγκα για την καταπολέμηση της βίας

Μαρινάκης: "Συμφωνήσαμε ομόφωνα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK