Το "λάθος" των 5 εκατ. ευρώ και η ευκαιρία του Λάμπερτ

Μετά από 17 χρόνια ο Ρίκι Λάμπερτ θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα: θα παίξει στη Λίβερπουλ. Τη Δευτέρα πέρασε τα τεστ και υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Το "λάθος" των 5 εκατ. ευρώ και η ευκαιρία του Λάμπερτ

Γέννημα - θρέμμα των "κόκκινων" του Μερσεϊσάιντ, ο 32χρονος επιθετικός εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής σε ηλικία 10 ετών, αλλά στα 15 αποχώρησε, αφού δεν κατάφερε να πείσει για τις δυνατότητές του.

Το "λάθος" των 5 εκατ. ευρώ και η ευκαιρία του Λάμπερτ

Έκτοτε περιπλανήθηκε σε Μπλάκπουλ, Μάκλσφιλντ, Στόκπορτ, Ροτσντέιλ, Μπρίστολ Ρόβερς προτού καταλήξει το 2009 στη Σαουθάμπτον, στην οποία έπαιξε μπάλα την τελευταία 5ετία, σπάζοντας το φράγμα των 200 συμμετοχών (235) και 100 γκολ (117). Έφτασε δε μέχρι την εθνική Αγγλίας, σκοράροντας στο ντεμπούτο του με τη Σκωτία (3-2) και συνολικά δύο φορές (τη δεύτερη στο 2-0 επί της Μολδαβία) στις τέσσερις διεθνείς συμμετοχές του, ενώ επιλέχθηκε από τον Ρόι Χόντσον στην 23άδα για το Μουντιάλ.

Στη Λίβερπουλ κατάλαβαν το λάθος που είχαν κάνει τότε και, έναντι 5 εκατ. ευρώ (συν κάποια μπόνους στόχων) που προσέφεραν στους "άγιους" ως αποζημίωση, τον έκαναν δικό τους ως μια αξιόπιστη, εφεδρική λύση στη γραμμή κρούσης. Στο γήπεδο θ' αποδείξει αν αξίζει θέση βασικού δίπλα στον Λουίς Σουάρες.

" Δεν μπορώ να το πιστέψω. Λατρεύω αυτήν την ομάδα σε όλη μου τη ζωή. Δεν σταμάτησα ούτε όταν έφυγα. Πάντα ονειρευόμουν να παίξω στη Λίβερπουλ. Δεν πίστευα ότι θα έρθει αυτή η ευκαιρία", δήλωσε γεμάτος ενθουσιασμό ο Λάμπερτ, ο οποίος είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα των δευτεραθλητών Αγγλίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK