Το Λίβερπουλ-Ατλέτικο ήταν το τελευταίο ματς που είδαν 41 άνθρωποι

Σύμφωνα με μια έρευνα, 41 άνθρωποι που βρέθηκαν στο 'Anfield' για την αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ατλέτικο, έχασαν τη ζωή τους 25-35 μέρες μετά εξαιτίας του κορονοϊού.

Μια ανάλυση δεδομένων από την NHS έδειξε πως η ρεβάνς της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο στο 'Anfield' για τους 16 του Champions League, στις 11 Μαρτίου, οδήγησε σε 41 επιπλέον θανάτους από τον κορονοϊό (AP Photo/Jon Super)
Μια ανάλυση δεδομένων από την NHS έδειξε πως η ρεβάνς της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο στο 'Anfield' για τους 16 του Champions League, στις 11 Μαρτίου, οδήγησε σε 41 επιπλέον θανάτους από τον κορονοϊό. AP PHOTO/JON SUPER

Μια ανάλυση δεδομένων από την NHS έδειξε πως η ρεβάνς της Λίβερπουλ με την Ατλέτικο στο 'Anfield' για τους 16 του Champions League, οδήγησε σε 41 επιπλέον θανάτους από τον κορονοϊό. Η αναμέτρηση διεξήχθη στις 11 Μαρτίου και το παρών έδωσαν 52000 οπαδοί, ανάμεσα τους ήταν 3000 φίλοι των 'ροχιμπλάνκος'.

Αυτό και ήταν το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι που έγινε επί αγγλικού εδάφους, πριν επιβληθούν τα περιοριστικά μέτρα ελέω της πανδημίας. Οι Times εξήγησαν πως το γκρουπ Edge Health, που αναλύει τα δεδομένα NHS με ένα συγκεκριμένο μοντέλο, υποστηρίζει ότι η αναμέτρηση του 'Anfield' οδήγησε σε 41 θανάτους 25 με 35 μέρες μετά το πέρας της διεξαγωγής του.

Το κολέγιο του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης εκτιμούν πως η Ισπανία είχε περίπου 640000 κρούσματα του κορονοϊού την περίοδο που πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην Βρετανία ήταν 100000. Τον περασμένο μήνα ο Δήμαρχος της Μαδρίτης, Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέδια παραδέχθηκε πως ήταν λάθος η διεξαγωγή της αναμέτρησης. "Δεν έχει κανένα νόημα να ταξιδέψουν 3000 φίλοι της Ατλέτικο στο 'Anfield' εκείνη την περίοδο. Ήταν λάθος. Έπρεπε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί", τόνισε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero.

Η αγγλική κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της επιλογής να επιτρέψει εκδηλώσεις που προσέλκυσαν πολύ κόσμο. Ξέχωρα από την αναμέτρηση στο 'Anfield' κανονικά πραγματοποιήθηκε και το φεστιβάλ στο Τσέλτεναμ, που προσέλκυσε περισσότερους από 250.000 ανθρώπους την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Edge Health, αυτή το γεγονός οδήγησε σε 37 επιπλέον θανάτους από τον COVID-19. οι διοργανωτές επιμένουν πάντως πως είχαν προβλέψει ειδικά μέτρα υγιεινής για την εκδήλωση, υποστηρίζοντας πως ακολούθησαν τις οδηγίες της κυβέρνησης και των επιστημόνων.

Μέχρι σήμερα στην Ισπανία υπάρχουν περισσότερα από 250000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 28000 θάνατοι, ενώ στην Αγγλία ο αριθμός των θετικών τεστ αγγίζει τις 260000 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό ξεπερνά τις 35000.

News 24/7

24MEDIA NETWORK