Το "μαγείρεμα" του Μπέντο με την ευρωπαϊκή λίστα

H διαφαινόμενη έλευση του Αλί Σισοκό θα μπλέξει την κατάσταση ως προς τη διαμόρφωση της νέας λίστας που θα δοθεί στην UEFA για τα παιχνίδια με την Οσμάνλισπορ. Για να μπει ο 29χρονος Γάλλος, θα πρέπει να βγει ένας ξένος. Ποιος θα κοπεί τελικά;

Το "μαγείρεμα" του Μπέντο με την ευρωπαϊκή λίστα
bento ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Απομένουν 20 μέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση μόνο ενός ποδοσφαιριστή: Για τον Αλί Σισοκό, η υπόθεση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί εώς το τέλος της εβδομάδας.

Ο Μπέντο δεν δείχνει “ζεστός” για να ενισχυθεί η ομάδα του σε άλλη θέση. Θεωρούσε ότι αν θα πρέπει να πάρει παίκτη, θα ήταν μόνο στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού στις υπόλοιπες θέσεις εκτιμάει ότι είναι πλήρης. Βλέπετε, έχει τους ενδοιασμούς του για τον Ντε Λα Μπέγια και για το κατά πόσο μπορεί να βγάλει τη σεζόν από τη στιγμή που εμφανίζεται επιρρεπής στους τραυματισμούς.

Πάμε στα του Σισοκό. Στην Αγγλία θεωρούν ότι θα τελειώσει άμεσα ο δανεισμός του από την Άστον Βίλα στον Ολυμπιακό. Ήδη οι “χωριάτες” ψάχνουν τον αντικαταστάτη του 29χρονου Γάλλου άσου, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε εξελιχθεί σε “ρεζέρβα” στην ομάδα του Μπέρμιγχαμ. Όμως, θέλουν να πάρουν άλλον έναν ποδοσφαιριστή για να έχουν μία έξτρα λύση για το αριστερό άκρο της άμυνάς τους.

Ο Σισοκό λοιπόν προτιμάει να πάει στον Ολυμπιακό και όχι στη Σέλτικ ή στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας γιατί προφανώς έχει πάρει το μήνυμαότιδεν θα έρθει στην Ελλάδα για να αποτελέσει το “μπακ απ” του Ντε Λα Μπέγια. Θα έρθει για να του “φάει” τη θέση στην ενδεκάδα.

Έως το τέλος της εβδομάδας λοιπόν ο Γάλλος αναμένεται στη χώρα μας για να ξεκινήσει άμεσα προπονήσεις. Αυτό λένε οι πληροφορίες. Αν αλλάξει κάτι, τότε θα μιλάμε πραγματικά για μία τεράστια έκπληξη. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι σύμφωνες στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μετακίνηση και δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα που να φαίνεται ότι θα χαλάσει τον δανεισμό του στους Πειραιώτες.

Απλώς, απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες οικονομικής φύσεως που δεν δείχνουν ικανές να υψώσουν εμπόδια και να “ναυαγήσει” η υπόθεσή του.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΞΩ

Επειδή είμαστε σε μεταγραφική περίοδο όλα είναι ανοικτά! Από τις αποχωρήσεις εώς τις μεταγραφές... Τα δεδομένα προς το παρόν έχουν ως εξής: Δεν υπάρχει κάποια πρόταση για τον Ελαμπντελαουί όπως ακούγεται τις τελευταίες ώρες για ενδιαφέρον της Χαλ και άλλων τριών-τεσσάρων αγγλικών ομάδων. Μπορεί να προκύψει στην πορεία. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχει τίποτα.

Αν λοιπόν πάει ως έχει ο Ολυμπιακός την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή μόνο με την απόκτηση του Σισοκό και με καμία παραχώρηση, τότε αυτομάτως θα αρχίσει ο Μπέντο να “πονοκεφαλιάζεται” για την κατάρτιση της ευρωπαϊκής λίστας.

Σε ποιανού θέση θα μπει ο Σισοκό; Ο Σιόβας που αποχώρησε και ήταν στην λίστα τηςUEFA,μπορεί να αντικατασταθεί μόνο με Έλληνα. Ο δε Πάρντο που θα συνεχίσει στη Ναντ, δεν ήταν δηλωμένος στο πρώτο μισό της σεζόν.

Άρα θα πρέπει να πάρει τη θέση κάποιου που δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής! Στην παρούσα φάση μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν. Οι υποψήφιοι πάντως είναι τρεις:

Ο ένας είναι ο Ελαμπντελαουί που είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Βγαίνει ένα κλίμα ότι μπορεί να γυρίσει από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά καλό είναι να περιμένουμε. Ο δεύτερος είναι ο Τσόρι που δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής. Όμως, μπορεί να μείνει έξω ο Αργεντινός; Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου για τον εκάστοτε προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο τρίτος είναι ο... Ντε Λα Μπέγια! Μπορεί για παράδειγμα να πει ο Μπέντο ότι βολεύεται με τον Σισοκό και “μπακ απ” τον Ρέτσο. Μην ξεχνάμε ότι έβγαλε τον μισό όμιλο τουEuropa Leagueμε τον Ρέτσο αριστερό μπακ.

Για τον Μάριν δεν γίνεται ούτε λόγος, γιατί πολύ απλά το έχει γυρίσει το χαρτί και πλέον υπολογίζεται κανονικά από τον Μπέντο. Εκτός πια κι αν προκύψου ν πάλι διάφορες περίεργες καταστάσεις με τον Γερμανό άσο που δεν μπορεί κανένας να προβλέψει αυτή τη στιγμή. Θα έχει ενδιαφέρον η επιλογή του Μπέντο ως προς τον παίκτη που θα “θυσιάσει” για να κλείσει θέση στα ματς με την Οσμάνλισπορ ο Σισοκό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι γράφουν οι Άγγλοι για Ολυμπιακό και Σισοκό
Ας μιλήσουμε για τον Μπέντο...
Στην Γαλλία ο Πάρντο, υποσχέθηκε γκολ και ασίστ

News 24/7

24MEDIA NETWORK