Το μαγικό δεκάλεπτο του Ολυμπιακού που φέρνει γκολ

Όταν ο Ολυμπιακός πιέζεται ή ψάχνει το γκολ, ένα είναι (σχεδόν) σίγουρο. Θα το βάλει στο διάστημα 50' με 60'. Ο Γιάννης Φιλέρης θυμίζει τα 7 φετινά ματς που οι 'ερυθρόλευκοι' σκόραραν στο... μαγικό δεκάλεπτο.

Ο Χιλάλ Σουντανί πανηγυρίζει το γκολ του στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ατρόμητος
Ο Χιλάλ Σουντανί πανηγυρίζει το γκολ του στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-Ατρόμητος EUROKINISSI

Το γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε στο 60ό λεπτό του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για την 8η νίκη των 'ερυθρολεύκων' στη Super League 1. Αμέσως μετά ήρθε και το δεύτερο από τον Χιλάλ Σουντανί, για να λήξει επί της ουσίας η υπόθεση. Από την αρχή της χρονιάς, αυτός ήταν ο 7ος αγώνας που ο Ολυμπιακός καθάρισε ή εν πάση περιπτώσει άρχισε το... καθάρισσμα στο 'μαγικό δεκάλεπτο', από το 50' μέχρι το 60'. Είναι οι στιγμές που συνήθως οι 'ερυθρόλευκοι', αν έχουν βρει αντίσταση μέχρι τότε, ανεβάζουν στροφές, πιέζουν περισσότερο και φτάνουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην επίτευξη του γκολ.

Προφανώς δεν είναι νόμος αυτό που περιγράφουμε. Δείχνει ωστόσο αρκετά πράγματα. Σίγουρα την επίμονη προσπάθεια της ομάδας να βάλει γκολ με τη μέθοδο που ξέρει. Οπωσδήποτε την αποφασιστικότητα των παικτών να μη δώσουν άλλα δικαιώματα, ίσως γιατί έχει ζητήσει μεγαλύτερη συνέπεια και ο προπονητής στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Και βέβαια, το όχι καλό ξεκίνημα, που πολλές φορές κάνει τα πρώτα 45λεπτα να έχουν καταλήξει (από πλευράς ουσίας) στο καλάθι των αχρήστων. Το πιο συνηθισμένο γεγονός, ωστόσο, είναι ο Ολυμπιακός στους αγώνες που ψάχνει το γκολ να το βάζει εκεί γύρω στη συμπλήρωση της πρώτης ώρας του ματς. Ειδικά στο διάστημα από το 50ό μέχρι το 60ό λεπτό. Έχουμε και αποδείξεις...

1. Η κεφαλιά του Γκιλιέρμε με Πλζεν

'Ολα ξεκινούν στις 30 Ιουλίου. Ο Ολυμπιακός περιμένει τη Βικτόρια Πλζεν στον επαναληπτικό του 0-0 της Τσεχίας για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Μπαίνει πολύ εντυπωσιακά, παίζει φουλ επιθετικά, χάνει ευκαιρίες, αλλά το ημίχρονο τελειώνει χωρίς γκολ. Στο 51ο λεπτό κερδίζει κόρνερ, που αναλαμβάνει να χτυπήσει ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γκιλιέρμε θα πάει πρώτος στην μπάλα και με ωραία κεφαλιά θα βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Ο Ολυμπιακός προηγείται 1-0 και βάζει τις βάσεις για τη νίκη.

2. Σερβίρει ο Γάλλος, σκοράρει ο Μασούρας με Μπασακσεχίρ

Ο Ολυμπιακός χτύπησε... ξανά στο ίδιο σημείο στις 7 Αυγούστου. Στην Κωνσταντινούπολη, στον πρώτο αγώνα με τη Μπασακσεχίρ. Στο 53ο λεπτό, ο Ποντένσε πασάρει στον Βαλμπουενά, που μπαίνει από τα δεξιά και βγάζει μια καταπληκτική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι. Τα περίτεχνα φάλτσα φαίνονται στο ριπλέι. Ο Γιώργος Μασούρας πιάνει μια περίτεχνη κεφαλιά και κάνει το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ, χάρη στην καταπληκτική απόκρουση του Ζοζέ Σα στο χαμένο πέναλτι του Έντιν Βίτσκα στις καθυστερήσεις του ματς.

3. Ο Σεμέδο παίρνει το ριμπάουντ στη ρεβάνς

Ίδια γεύση και στη ρεβάνς με τους Τούρκους. Η Μπασακσεχίρ προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, απειλεί τον Σα, όμως ο Ολυμπιακός αποφασίζει να επιτεθει με φουλ τις μηχανές στο ίδιο δεκάλεπτο. Στο διάστημα που... γνωρίζει ότι θα βάλει γκολ. Στο 55' κερδίζει φάουλ από δεξιά. Ο Βαλμπουενά αναλαμβάνει την εκτέλεση. Στέλνει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, όπου πετάγεται ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο. Ωραία κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της 'Μπασάκ' κάνει μια υπέροχη απόκρουση. Ο Ρούμπεν Σεμέδο παρακολουθεί τη φάση και ορμάει στην μπάλα. Παίρνει... αμπάριζα τον αμυντικό και μπαίνει σχεδόν με την μπάλα στα δίχτυα. Το 1-0 πανηγυρίζεται έξαλλα και 20 λεπτά αργότερα, ο Βαλμπουενά, με πέναλτι, θα οριστικοποιήσει την πρόκριση στα playoffs του Champions League.

4. Το 2-2 με την Τότεναμ από τον Βαλμπουενά

Οι όμιλοι του Champions League ξεκινούν με τη μονομαχία κόντρα στην Τότεναμ στις 18 Σεπτεμβρίου. Το 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' βλέπει τον Ολυμπιακό να ξεκινά εντυπωσιακά το ματς, αλλά η Τότεναμ απαντάει με δυο γκολ. Το 2-1 από τον Ποντένσε στο τελείωμα του ημιχρόνου, δίνει ελπίδες για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός θα ισοφαρίσει... εκεί που όλοι περιμένουν. Στο 52ο λεπτό, ο Βαλμπουενά κερδίζει πέναλτι. Στα προηγούμενα ματς συμμετέχει σαν 'σερβιτόρος'. Αυτήν τη φορά είναι ο εκτελεστής για το τελικό 2-2.

5. O Σουντανί λύνει το πρόβλημα της Λαμίας

Η συνήθεια δεν αλλάζει. Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Λαμία παίζει αμυντικά, κλείνεται στα μετόπισθεν και θυμίζει στον Ολυμπιακό τον εφιάλτη της περσινής σερζόν στο κύπελλο. Στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, Βαλμπουενά, Ποντένσε και Γιουσέφ ελ Αραμπί αλλάζουν ωραία την μπάλα, που στρώνεται στον Χιλάλ Σουντανί, για το γκολ που θα λύσει τα προβλήματα. Δέκα λεπτά αργότερα, θα σκοράρει και ο Ελ Αραμπί για ένα καθαρό 2-0 και νίκη μέσα στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

6. Με συνέπεια από την Αλγερία, κόντρα σε ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ (στις 19 Οκτωβρίου) δυσκολεύει τον Ολυμπιακό περισσότερο από κάθε άλλον. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες επισκέπτονται το 'Καραϊσκάκης', οι Κρητικοί παίζουν ανοιχτά και ισοφαρίζουν το γρήγορο γκολ του Ελ Αραμπί, λίγο πριν εκπνεύσει το 1ο ημίχρονο. Η λύση θα έρθει από τον Σουντανί. Ο Αλγερινός αποδεικνύεται... χρυσός σκόρερ, αφού θα χτυπήσει πάλι κοντά στη μία ώρα παιχνιδιού. Στο 57', δηλαδή, όταν μετά το κλέψιμο του Γκερέρο, βρήκε τον τρόπο να κάνει το 2-1 και να δώσει μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

7. Ο Ποντένσε λυγίζει τον Ατρόμητο

Οι Πειραιώτες κάνουν μια χαλαρή εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο. Ή καλύτερα χάνουν 2-3 καλές ευκαιρίες να ανοίξουν γρήγορα το σκορ. Θα το κάνουν στην αγαπημένη ώρα τους. Για 7η φορά μέσα στη χρονιά, θα σκοράρουν στο δεκάλεπτο 50'-60'. Ο Ποντένσε θα γίνει αποδέκτης της πάσας του Ανδρέα Μπουχαλάκη, θα κάνει ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και θα νικήσει τον Μπάλας Μέγερι, την ώρα που το άγχος είχε αρχίσει να γίνεται 'έντονο' στην εξέδρα. Δυο λεπτά αργότερα, ο συνήθης ύποπτος Σουντανί θα γράψει το 2-0 και όλα θα τελειώσουν...

Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK