Το mega deal Μέσι-Εμπαπέ αλλάζει τον ποδοσφαιρικό χάρτη

Με μεγάλες κερδισμένες της Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης και συντριπτική ήττα της Μπαρτσελόνα, το πιθανό δρομολόγιο που μπορεί να ακολουθήσουν οι Κιλιάν Εμπαπέ και Λιονέλ Μέσι το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αλλάξει για τα καλά τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης.

Ο Μέσι στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα - Οσασούνα στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης | 29/11/2020 (AP Photo/Joan Monfort)
Ο Μέσι στην αναμέτρηση Μπαρτσελόνα - Οσασούνα στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης | 29/11/2020 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Οι δύο παίκτες που αναμφίβολα κλέβουν την παράσταση αναφορικά με το μέλλον τους και την πιθανότητα μεταγραφής τους, είναι οι Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Αργεντίνος σταρ αποτελεί την 'καυτή πατάτα' στα χέρια της Μπαρτσελόνα και ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής κρατάει την Παρί Σεν Ζερμέν σε αναμμένα κάρβουνα.

Στις 9 Οκτωβρίου είχατε διαβάσει στο Contra.gr ότι 'ο Λιονέλ Μέσι έμεινε στην Μπαρτσελόνα αλλά διώχνει τον Μπαρτομέου'. Όπως και συνέβη. Ωστόσο το σήριαλ παραμονής του 'Pulga' ολοκληρώθηκε με θετικό τρόπο για λίγους μήνες και όχι αμετάκλητα. Και αυτό γιατί το συμβόλαιο του με τους 'μπλαουγκράνα' εκπνέει στις 30 Ιουνίου του 2021 και ακόμη δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη σχετικά με πιθανή επέκταση του.

Το πρόβλημα δεν είναι η πρόθεση της Καταλανικής ομάδας, που δεδομένα επιθυμεί να κρατήσει για πάντα στο 'Camp Nou' τον Μέσι. Το θέμα είναι πως ο Αργεντίνος σταρ δεν έχει στην διάθεση του κάποιο πειστικό πλάνο για το άμεσο μέλλον, τέτοιο που θα καθιστά την Μπαρτσελόνα μια ομάδα ικανή να διεκδικεί με ρεαλιστικές πιθανότητες κάθε τρόπαιο που της αναλογεί μέσα στη σεζόν. "Κουράστηκα να φταίω για όλα εγώ", υποστήριξε πρόσφατα ο Μέσι, ενδεικτική τοποθέτηση όσον αφορά τον ψυχισμό του.

Όσο ο 'Pulga' δεν βάζει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπαρτσελόνα, τόσο οι φήμες αποχώρησης του οργιάζουν. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να υπογράψει όπου θέλει ως ελεύθερος και αυτό αμέσως τον καθιστά ως τον πιο επιθυμητό παίκτη του πλανήτη, για όποια ομάδα φυσικά μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του.

Και η Παρί Σεν Ζερμέν είναι δεδομένα ένας σύλλογος που έχει το πορτοφόλι για να γεμίσει τον τραπεζικό λογαριασμό του Αργεντίνου σταρ και να δώσει μια ηχηρή απάντηση σε πιθανή απώλεια του Κιλιάν Εμπάπε. Όπως η Μπαρτσελόνα με τον Μέσι, έτσι και η Παρί με τον Γάλλο επιθετικό τραβάει ζόρια.

Το συμβόλαιο του Εμπαπέ με τους Παριζιάνους ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο ουδείς είναι διατεθειμένος να περιμένει μέχρι τότε για να δει την εξέλιξη αυτής της συνεργασίας. Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει από τώρα να εξαντλήσει τις πιθανότητες επέκτασης της συνεργασίας με τον παίκτη, ειδάλλως θα κοιτάξει να τον πουλήσει το καλοκαίρι, μη ρισκάροντας να τον χάσει μετά από λίγους μήνες χωρίς να πάρει ευρώ.

Στη Γαλλία υποστηρίζουν πως ο Εμπαπέ δεν δείχνει καμία διάθεση να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δρομολογώντας ουσιαστικά τις εξελίξεις για την πώληση του στην θερινή μεταγραφική περίοδο του 2021. Με την Ρεάλ Μαδρίτης να ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτηση του παίκτη. Άλλωστε οι 'μερένγκες' κάνουν μια σειρά από κινήσεις που μοιάζουν με εξοικονόμηση πόρων προκειμένου να 'χτυπήσουν' ένα σούπερ σταρ το επόμενο καλοκαίρι. Και ο 21χρονος Εμπαπέ μοιάζει ιδανική περίπτωση, με προοπτική τουλάχιστον μιας δεκαετίας.

Έτσι ο τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο, θέλει να λυθεί το θέμα του Εμπαπέ το συντομότερο δυνατόν, με οποιονδήποτε τρόπο. Είτε να ανανεώσει ο Γάλλος επιθετικός, είτε να να μπει στη βιτρίνα για πώληση το καλοκαίρι. Την ίδια στιγμή ωστόσο είναι σε καλό δρόμο η προοπτική επέκτασης της συνεργασίας των Παριζιάνων με τον Νεϊμάρ. Έτσι όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα, η γαλλική ομάδα θεωρεί πως με την παραμονή του Βραζιλιάνου σταρ και την πιθανή φυγή του Εμπαπέ, θα ήταν ιδανικό να φέρει τον Λιονέλ Μέσι στο 'Parc des Princes'!

Επί της ουσίας η αγγλική ομάδα θα επιχειρήσει αυτό που δεν κατάφερε η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί επικοινωνούσαν πέρσι την επιθυμία τους για επιστροφή του Νεϊμάρ στο 'Camp Nou', αλλά στην πράξη η διοίκηση Μπαρτομέου απέτυχε να την υλοποιήσει. Αν πράγματι είχε ποτέ τέτοια πρόθεση...

Αντίθετα, ειδικά από τη στιγμή που θα αποφασίσει να γεμίσει τα ταμεία της μέσα από μια συμφωνία πώλησης του Κιλιάν Εμπαπέ, η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει ιδιαίτερα 'ζεστή' να κυνηγήσει την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που δεν θα χρειάζεται να αποζημιώσει την Μπαρτσελόνα.

Έτσι, το πιθανό δρομολόγιο του Εμπαπέ από το Παρίσι στη Μαδρίτη και το αντίστοιχο του Μέσι από την Βαρκελώνη στην 'πόλη του φωτός', είναι αυτά που μπορεί να αλλάξουν για τα καλά τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης από το επόμενο καλοκαίρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK