Το μεγάλο deal Μπάγερν-Σανέ ζημιώνει απίστευτα τη Σίτι και γίνεται το 'point zero' των μεταγραφών

Η Μπάγερν συμφώνησε με τον Λιρόι Σανέ για τον επαναπατρισμό του και η Μάντσεστερ Σίτι είναι πια εγκλωβισμένη να πει το 'ναι', χάνοντας τουλάχιστον τα μισά από τα χρήματα της αξίας του.

Ο Λιρόι Σανέ σε φιλικό του 2019 στο Χονγκ Κονγκ πριν από τον τραυματισμό του
Ο Λιρόι Σανέ σε φιλικό του 2019 στο Χονγκ Κονγκ πριν από τον τραυματισμό του AP PHOTO/VINCENT YU

Ο Λιρόι Σανέ μοιάζει να ισορροπεί μεταξύ των 30 πιο ακριβών ποδοσφαιριστών, των οποίων η χρηματιστηριακή αξία εμφάνισε αναπόφευκτη πτώση το δίμηνο που μεσολάβησε από τη διακοπή των διοργανώσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και αυτών που η νέα σεζόν θα τους βρει -de facto ή με αυξημένες πιθανότητες- σε νέα επαγγελματική στέγη, παρόλο που δεν ανήκει στο γκρουπ των free agents του καλοκαιριού, αλλά σ' εκείνους που το συμβόλαιό τους λήγει ένα χρόνο μετά και από τον Γενάρη μπορούν να διαπραγματεύονται αδέσμευτα με οποιοδήποτε κλαμπ.

Τις δύο αυτές ευνοϊκές παραμέτρους έρχεται να εκμεταλλευτεί προς όφελός της η Μπάγερν Μονάχου, δια του τεχνικού διευθυντή Χασάν Σαλιχάμιντζιτς, ξυπνώντας από το λήθαργο και σηκώνοντας στο πόδι όλη τη γειτονιά του ποδοσφαίρου. Τη στιγμή που η 'αγορά' ήταν σε ημιθανή κατάσταση και οι παράγοντες είχαν εξ ολοκλήρου επιστρατεύσει κάθε στάλα της φαιάς ουσίας τους προς εξεύρεση της φόρμουλας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν, διέρρευσε -τεχνηέντως προφανέστατα- πως οι Βαυαροί έκλεισαν συμφωνία με τον υπεταλαντούχο 24χρονο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να τον επαναπατρίσουν ύστερα από τέσσερα χρόνια και να συνθέσουν (μαζί με τον Γκνάμπρι) μια νέα τρομερή δυάδα ακραίων επιθετικών, αντίστοιχης αξίας των 'Robbery'.

Διότι σου θυμίζουμε πως ο Σανέ είναι παίκτης των 25 τερμάτων και 31 ασίστ στα πρώτα τρία χρόνια του στην Premier League, συνδυάζοντας ταχύτητα και επιτάχυνση με τεχνική κατάρτιση και αποτελεσματικότητα. Ένα πλήρες πακέτο.

Οι πληροφορίες αναφέρονται σε συμβόλαιο διάρκειας 5 ετών, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μόλις οι 'πολίτες' συναινέσουν - υποχρεωτικά. Ο ατζέντης του Σανέ, Νταμίρ Σμόλιαν, δεν μπήκε καν στον κόπο, για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, να διαψεύσει. Τουναντίον κατά τον ίδιο, που λογικά παίνεψε τον πελάτη του, "θα ήταν το απόλυτο χαϊλάιτ" για το γερμανικό πρωτάθλημα, "τόσο ως προσωπικότητα όσο και ως στιλ παιχνιδιού".

Σε αυτήν την περίπτωση τα περιθώρια ευελιξίας των 'γαλάζιων' είναι περιορισμένα. Όχι μόνο γιατί οι ίδιοι δεν μοιάζει εφικτό να παίξουν του χρόνου στο Champions League και οι τιμές της αγοράς έχουν τροποποιηθεί προς τα κάτω, αλλά γιατί ο Σανέ διαθέτει το αβαντάζ μιας ισχύουσας σύμβασης που λήγει σε 13 μήνες και μπορεί να πιέσει καταστάσεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η τιμή εκκίνησης για την προσφορά της Μπάγερν είναι στα 40 εκατομμύρια ευρώ (ή 35 εκατ. λίρες) και έχει ήδη ταχυδρομηθεί στην οδό 400 Ashton New Road. Λιγότερα δηλαδή από τα 52 εκατ. που είχαν ξοδέψει οι Άραβες, όταν το καλοκαίρι του 2016 προσέγγισαν τη Σάλκε, συμφωνώντας μάλιστα σ' ένα 10% επί ενδεχόμενης μεταπώλησης.

Τα χρήματα των Βαυαρών είναι ακριβώς τα μισά απ' όσα προσέφεραν το καλοκαίρι του 2019 προκειμένου να εξασφαλίσουν από τότε τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Προέκυψε ωστόσο ο άσχημος τραυματισμός του Σανέ στο χιαστό του γονάτου, στον αγώνα του Community Shield στις αρχές Αυγούστου απέναντι στη Λίβερπουλ, με συνέπεια ν' αγωνιστεί εφέτος μόλις 57 λεπτά, σε παιχνίδι της β' ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Άρσεναλ (28/2), παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά της U23.

Manchester City's Leroy Sane lies injured on the ground after a collision with Liverpool's Trent Alexander-Arnold during the Community Shield soccer match between Manchester City and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Aug. 4, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Η στιγμή που ο Λιρόι Σανέ αντιλαμβάνεται πως έχει τραυματιστεί σοβαρά AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Βούτυρο στο ψωμί του γερμανικού κλαμπ, που έκανε μερικούς μήνες υπομονή προτού αναθερμάνει το ενδιαφέρον του. Υπό τις φρέσκες και άκρως πρόσφορες συνθήκες που γεννήθηκαν, θα ήταν παράδοξο να επιστρέψει στα προ 9μηνου επίπεδα και όπως λέγεται δεν προτίθεται να φτάσει ολωσδιόλου στα 60 εκατομμύρια.

Ακόμη και τόσα φαντάζουν πάρα πολλά, έχοντας (η Μπάγερν) μαζέψει όλους τους 'μπαλαντέρ' στο δικό της ταμπλό. Η Μάντσεστερ Σίτι αντιθέτως έχει στερέψει από κινήσεις και οφείλει, όπως όλα δείχνουν, να υποχωρήσει στρατηγικά. Θα είναι ούτως ή άλλως η χαμένη της παρτίδας. Διότι είτε θα διατηρήσει έναν δυσαρεστημένο ποδοσφαιριστή που θα τον αποχωριστεί σ' ένα χρόνο μετά χωρίς αποζημίωση είτε θα έχει το μικρότερο δυνατό κέρδος. Στην προ-καραντίνας εποχή η χρηματιστηριακή αξία του Σανέ ανερχόταν στα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη έχει κατρακυλήσει στα 80 εκατ. και νομοτελειακά οι πολίτες δύσκολα θα λάβουν περισσότερα από 50, δεδομένου ότι το 1/10 αυτών θα καταλήξει στα ταμεία της Σάλκε.

Μπρος Σανέ και πίσω Μπάγερν κοινώς, για μια περίπτωση που θα γίνει πλοηγός διαπραγματεύσεων για πολλές άλλες, ασχέτως αν επηρεάζεται από διάφορες παραμέτρους. Μετά την εφετινή ζημία των ομάδων, όσο κι αν αυτή μαζευτεί, κάθε εκατομμύριο δεν θα υποτιμάται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK