Το μήνυμα του Καρεμπέ στον Μιχάιλοβιτς είναι εξυψωτικό

Ο Κριστιάν Καρεμπέ συνυπήρξε με τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς για δύο σεζόν στη Σαμπντόρια και ξέρει ότι μπορεί να νικήσει τη λευχαιμία. Το βράδυ, δε, θέλει να τον πάρει μια μεγάλη αγκαλιά, όπως τότε.

Το μήνυμα του Καρεμπέ στον Μιχάιλοβιτς είναι εξυψωτικό
Ο προπονητής της Μπολόνια, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, χαιρετάει στο τέλος του αγώνα με την ΣΠΑΛ για τη Serie A 2019-2020 στο 'Ρενάτο νταλ' Άρα', Μπολόνια, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019 AP PHOTO/MARCO VASINI

Το βράδυ της Τετάρτης η Μπολόνια θα γιορτάσει το 110ο έτος από την 3η Οκτωβρίου του 1909 που στο ζυθοποιείο Ροντζάνι συντασσόταν το καταστατικό της ιδρύσεώς της. Στο 'Ρενάτο Νταλ'Άρα' υπολογίζονται ότι θα βρίσκονται περί τις 20.000 θεατές για να συμμετάσχουν στις επετειακές εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από τους ανθρώπους 'ροσομπλού' για τα γενέθλια. Στο κέντρο αυτών έχει ενταχθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας βετεράνων του ιταλικού κλαμπ (Ντι Βάιο, Παλιούκα, Λοκατέλι, Κολιβάνοφ κ.α) με θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης, αρχηγός των οποίων ορίστηκε ο Ολλανδός Κλάρενς Ζέεντορφ. Μαζί του ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Άλβαρο Αρμπελόα, ο Ιβάν Κάμπο και ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο νυν αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού ήταν μέλος των 'μερένγκες' για τρία χρόνια, κατακτώντας μάλιστα δύο τρόπαια του Champions League (1998, 2000), στο πρώτο εκ των οποίων ήταν βασικός, και - αφού υπάρχει διακοπή πρωταθλημάτων- αποδέχθηκε την πρόκληση να ταξιδέψει στον ιταλικό βορρά για μια πολύ ξεχωριστή στιγμή της Μπολόνια. Στην οποία προπονητής -μην ξεχνάμε πως- είναι ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς. Ένας πρώην συμπαίκτης του και μια ηρωική φιγούρα χάρη στον παλικαρίσιο τρόπο που αντιμετωπίζει τον αδυσώπητο καρκίνο.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ ως ποδοσφαιριστής της Σαμπντόρια, σε αγώνα με τη Γιουβέντους
Ο Κριστιάν Καρεμπέ ως ποδοσφαιριστής της Σαμπντόρια, σε αγώνα με τη Γιουβέντους AP PHOTO/STR

Προτού εγκατασταθεί στη Μαδρίτη ο Καρεμπέ είχε περάσει δύο 'γεμάτες' σεζόν στη Γένοβα, ως παίκτης της Σαμπντόρια. Ο σπουδαίος Σέρβος ήταν ήδη ένα χρόνο στο 'Μαράσι', έχοντας πάει από τη Ρόμα (μετά τον Ερυθρό Αστέρα), και παρέμεινε για άλλον έναν (φεύγοντας εν τέλει για τη Λάτσιο), αφότου ο Γάλλος χαφ αποχώρησε. Οι δυο τους ανέπτυξαν μια ανθρώπινη σχέση συμπαικτών, η οποία αναπόφευκτα διακόπηκε όταν καθένας άλλαξε επαγγελματικό περιβάλλον. Σήμερα ο Καρεμπέ είναι στέλεχος και ο Μιχάιλοβιτς προπονητής. Παραμένουν ωστόσο καλοί φίλοι με το σεβασμό να διακατέχει τη σχέση τους. Σε βαθμό που όταν ο 48χρονος Γάλλος ρωτήθηκε για τη σκληρή περιπέτεια υγείας του Σέρβου μίλησε με τα θερμότερα λόγια. Για το χαρακτήρα, την ιδιοσυγκρασία, την ψυχή του.

"Είμαστε όλοι μαζί του. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για την αρρώστεια. Ο Σίνισα είναι πολύ δυνατός και εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να μείνουμε κοντά του, όπως η πόλη της Μπολόνια έχει αποδείξει, όπως οι παίκτες του έχουν κάνει. Είναι ένας πρωταθλητής. Πάντα ήταν ένα παιδί με μεγάλη καρδιά, ένας επαγγελματίας που δούλευε συνέχεια. Ζητάει μονίμως την τελειότητα. Θα ήθελα να είναι μαζί μας απόψε για να έχω την ευκαιρία να τον αγκαλιάσω ξανά".

Αυτός είναι ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς. Ένα παιδί του πολέμου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK