Το μίσος για τον Νεϊμάρ δεν σβήνει με ψαλιδάκια

Οι οπαδοί της Παρί Σεν Ζερμέν 'καλωσόρισαν' τον Νεϊμάρ στην πρεμιέρα του στο φετινό Σαμπιονά με βρισιές και γιουχαρίσματα. Εκείνος απάντησε με ένα φοβερό, νικητήριο γκολ. Αλλά η μάχη δεν κερδίζεται έτσι εύκολα.

Το μίσος για τον Νεϊμάρ δεν σβήνει με ψαλιδάκια
Ο Νεϊμάρ κατά τη διάρκεια του Παρί Σεν Ζερμέν-Στρασμπούρ, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Ήταν ένα φορτισμένο απόγευμα στο Παρίσι. Το μεγαλύτερο μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, το αν θα φύγει ο Νεϊμάρ από την Παρί Σεν Ζερμέν για να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, εξελίχθηκε σε μια φαντασμαγορική τρύπα στο νερό, όπως ανέλυσε ο Θανάσης Κρεκούκιας, και οι συνέπειες είναι προφανείς: η ζωή του Νεϊμάρ στο Παρίσι δεν θα είναι ποτέ ξανά εύκολη, ή έστω για τη σεζόν που μοιάζει ως η τελευταία του εκεί. Αυτό είναι κάτι με το οποίο είναι συμμορφωμένοι άπαντες στο Παρίσι, εντός και εκτός ομάδας.

Η διοίκηση της Παρί, βλέποντας το κακό να έρχεται, παρότρυνε τους οπαδούς της ομάδας να είναι όσο πιο 'μαλακοί' μπορούν με τον Βραζιλιάνο, αμέσως μετά την ανακοίνωση της αποστολής για το εντός έδρας ματς με τη Στρασμπούρ. Οι οπαδοί ποδοπάτησαν το non-paper, και από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, γιουχάριζαν τον Νεϊμάρ. Eξάλλου, στο αυγουστιάτικο ματς με τη Νιμ, με τον Νεϊμάρ ακόμα στο επίκεντρο των σεναρίων, οι ίδιοι οπαδοί σήκωσαν υβριστικά πανό εναντίον του. Αλλά τώρα ήταν διαφορετικά. Ο Νεϊμάρ πατούσε το χορτάρι του 'Παρκ ντε Πρενς'.

Το μίσος για τον Νεϊμάρ δεν σβήνει με ψαλιδάκια
Ο Νεϊμάρ σε μια διεκδίκηση μπάλας στο Παρί Σεν Ζερμέν-Στρασμπούρ, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Τα 'hijo de puta' έδιναν κι έπαιρναν, δίνοντας μια σημειολογική και ταυτόχρονα πραγματιστική διάσταση στο μίσος και το αντικείμενο αυτού. Η κυρίαρχη βρισιά προς τον Νεϊμάρ ήταν στα ισπανικά, ακριβώς γιατί η στάση του το καλοκαίρι έδειξε πως προτιμά την Ισπανία από τη Γαλλία, το 'σπίτι' του εδώ και δύο χρόνια. Και ξέρετε τι λένε όταν δεν παινεύεις το σπίτι σου. "Υπάρχουν 25 παίκτες στην ομάδα και δεν τους αξίζει να ακούνε σφυρίγματα και βρισιές κατά τη διάρκεια του αγώνα", σχολίασε ο 27χρονος Νεϊμάρ μετά το τέλος του ματς.

Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης, με ένα εντυπωσιακό ψαλίδι με το αριστερό πόδι (δηλαδή με ένα γκολ που μόνο ο ίδιος και μια χούφτα ακόμα ποδοσφαιριστών στον κόσμο μπορεί να βάλει σαν να γεμίζει ένα ποτήρι νερό), ο Νεϊμάρ χάρισε τη νίκη στην Παρί επί της ζόρικης Στρασμπούρ. Μεγάλο μέρος του κοινού σάστισε. Κάποιοι χειροκρότησαν, όχι τόσο για τη νίκη, όσο για την ομορφιά αυτού που είδαν. Οι φανατικοί της Παρί συνέχισαν να αποδοκιμάζουν εντονότερα. Ο ίδιος δεν πανηγύρισε ιδιαίτερα. Φέρθηκε σαν επαγγελματίας σε μια χρονιά που το συναίσθημα οφείλει να πάει περίπατο. Και το στομάχι να συνηθίσει στο σφίξιμο. Ο Νεϊμάρ ξέρει ότι έχει ευθύνη για όλο αυτό.

Το μίσος για τον Νεϊμάρ δεν σβήνει με ψαλιδάκια
Ο ήπιος πανηγυρισμός του Νεϊμάρ μετά το γκολ που πέτυχε στο Παρί Σεν Ζερμέν-Στρασμπούρ AP PHOTO/FRANCOIS MORI

"Όλοι ξέρουν τι συνέβη. Αν θέλουν να με γιουχάρουν, ας με γιουχάρουν. Έρχονται να υποστηρίξουν την ομάδα και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Όταν μας στηρίζουν, η Παρί είναι ακόμα πιο δυνατή. Δεν έχω να πω τίποτα στους οπαδούς. Με υποδέχτηκαν πριν δύο χρόνια με ένα μεγάλο πάρτι, και αυτό είναι κάτι που θα έχω για πάντα στην καρδιά μου", συνέχισε ο Νεϊμάρ. "Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τη νίκη". Στο χτεσινό της άρθρο για το παιχνίδι (σ.σ. 14/9), η Equipe έδωσε τον τίτλο 'Ο Νεϊμάρ άντεξε κόντρα σε όλους'. Επιπλέον, μετά το εντυπωσιακό γκολ της νίκης, ο Εμπαπέ έστειλε ένα μικρό tweet αποθέωσης για τον Βραζιλιάνο.

Η αλήθεια είναι πως ο Νεϊμάρ είναι αρκετά έμπειρος πια στο να τα κάνει χάλια και μετά, να προσπαθεί να διορθώσει την κατάσταση. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αυτός και οι παρατραβηγμένες τούμπες του τάισαν για μήνες τα social media. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη. Ακόμη και η μητέρα του βγήκε μπροστά και προσπάθησε να αποκρούσει τις επιθέσεις που δεχόταν ο γιος της. Φέτος, το σίριαλ της μεταγραφής του στην Μπαρτσελόνα τον βάζει να ξεκινήσει και πάλι με εις βάρος του χάντικαπ. Το βέβαιο είναι ότι μ' αυτά και μ' αυτά, ο Νεϊμάρ χάνει χρόνο. Τουλάχιστον, τα έσοδα από τον μισθό και τις χορηγίες του πάντως, δεν κινδυνεύουν καθόλου. Ακόμα.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League.

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK