Το 'μόνοι μας και όλοι σας' της Μάντσεστερ Σίτι

Τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι θα ψάξει τη δικαίωση της στο CAS, εξακολουθεί να βλέπει παντού εχθρούς. Ρεάλ, Μπάγερν, Παρί αλλά και οι υπόλοιποι αγγλικοί σύλλογοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της UEFA, σύμφωνα με την διοίκηση των 'πολιτών'.

Λαπόρτ και Έγκαν έχουν αψιμαχία στην διάρκεια της αναμέτρησης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι στο 'Bramall Lane', παιχνίδι για την Premier League στις Ιανουαρίου 2020.  (AP Photo/Rui Vieira)
Λαπόρτ και Έγκαν έχουν αψιμαχία στην διάρκεια της αναμέτρησης Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι στο 'Bramall Lane', παιχνίδι για την Premier League στις Ιανουαρίου 2020. AP PHOTO/RUI VIEIRA

Ένα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας 'The Athletic' έρχεται να δείξει την... ελληνική πινελιά στον τρόπο με τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τις τελευταίες εξελίξεις, που την φέρνουν μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια και της αφαίρεσης βαθμών από την φετινή Premier League, συν ένα χρηματικό πρόστιμο ύψους 30 εκατ. ευρώ. Θυμίζουμε, αυτή είναι η ποινή που έχει επιβάλλει η UEFA στους 'πολίτες' για μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς του FFP.

Η αγγλική ομάδα θα προσπαθήσει να ρίξει την τιμωρία στο CAS. Μέχρι τότε, θα συνεχίσει να βλέπει εχθρούς... παντού. Η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι εμφανίζεται εξοργισμένη με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου και Παρί Σεν Ζερμέν, θεωρώντας πως πίεσαν αφόρητα την UEFA μέχρι την επιβολή της συγκεριμένης ποινής, ενώ διακατάχεται από έντονη δυσαρέσκεια για τις υπόλοιπες ομάδες της Premier League.

"Η Σίτι πιστεύει πως πολλοί σύλλογοι και ειδικά οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου μαζί με άλλες αγγλικές ομάδες, άσκησαν πρέσινγκ στην UEFA για να υιοθετήση αυτή τη στάση. Το ίδιο συνέβη και με την Παρί Σεν Ζερμέν, που πρόσφατα απέφυγε μια δεύτερη ποινή (σ.σ. για το FFP) και ο πρόεδρος της οποίας έχει θέση στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA ως ένας εκ των δύο αντιπροσώπων της ECA (European Club Association)", τονίζεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της Athletic.

Στο μεταξύ, οι δικηγόροι της Μάντσεστερ Σίτι πηγαίνουν στη νομική μάχη επιχειρώντας να αποδείξουν δύο πράγματα: 1ον) πως το 2014 είχε βρεθεί λύση γι' αυτά τα ζητήματα, επομένως δεν γίνεται η Σίτι να δικαστεί εκ νέου γι' αυτά, 2ον) πως η δημοσίευση πέντε άρθρων σε τρία διαφορετικά ΜΜΕ τον περασμένο χρόνο έδειξαν πως η UEFA είχε προαποφασίσει την ποινή, πριν καν ολοκληρωθεί η έρευνα για τις κατηγορίες.

Η αγγλική ομάδα τα είχε βάλει με τις Μπάγερν και Ρεάλ από τη στιγμή που πρωτοθεσπίστηκε ο κανονισμός του FFP, υποστηρίζοντας πως αυτή ήταν η μέθοδος τους για να σταματήσουν την ανάπτυξη της Σίτι, μειώνοντας τις πιθανότητες της στην διεκδίκηση του Champions League. Η Παρί μπήκε στο στόχαστρο των 'πολιτών' από τη στιγμή που ο Κελαϊφί έφτιαξε τις σχέσεις του με την UEFA και εισχώρησε στα κλιμάκια της Ομοσπονδίας, ενώ την ίδια στιγμή θεωρούν πως δεν έχουν καμία απολύτως στήριξη από το σύνολο των ομάδων της Premier League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ψάχνει την δικαίωση της στο CAS, ωστόσο πολύ δύσκολα θα απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Πιθανόν η τιμωρία της να ισχύσει κατά το ήμισυ όσον αφορά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη, αλλά ακόμη κι έτσι είναι δεδομένο πως το οικονομικό, επικοινωνιακό και αγωνιστικό πλήγμα θα είναι πολύ μεγάλο.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK