Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Με τις ομάδες του Μουντιάλ να μετράνε τις απουσίες τους λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Contra.gr σας παρουσιάζει το Παγκόσμιο Κύπελλο των... τραυματισμών. Ποιοι παίκτες έχουν μείνει ήδη εκτός αποστολής από τις ομάδες τους, αλλά και για ποιους η συμμετοχή τους κρέμεται από μια κλωστή.

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Με λιγότερο από μια εβδομάδα να απομένει πλέον για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι αποστολές των ομάδων βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Μια προετοιμασία όμως που τελικά δεν έχει εξελιχθεί και πολύ καλά για πολλές εξ αυτών.

Κάθε μέρα διαβάζουμε και για κάποιον παίκτη, ο οποίος χάνει το Μουντιάλ. Ο Μάρκο Ρόις και ο Φρανκ Ριμπερί είναι τα τελευταία ονόματα στη λίστα. Οι ομάδες χάνουν τα αστέρια τους και το Μουντιάλ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να χάσει και μέρος της αίγλης του. Τουλάχιστον, το θετικό για την Εθνική Ελλάδος είναι πως δεν έχει κάποιο τραυματία όπως πολλές άλλες αποστολές.

Πέρα από αυτούς που δεν θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί που θα βρίσκονται μεν εκεί, αλλά η κατάστασή και η απόδοσή τους αποτελούν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δείτε την 11άδα των τραυματισμένων παικτών, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να φτάσει ακόμα και στον τελικό της διοργάνωσης!

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ας δούμε όμως και αναλυτικά ποιοι θα είναι αυτοί που δεν θα βρεθούν τελικά στη Βραζιλία, λόγω αναπάντεχων τραυματισμών της τελευταίας στιγμής:

Μάρκο Ρόις

Η πιο πρόσφατη απουσία στη λίστα με τους παίκτες που θα χάσουν το φετινό Μουντιάλ, ακούει στο όνομα, Μάρκο Ρόις. Ο Γερμανός μεσοεπιθετικός έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου συνδέσμου και θα πρέπει να μείνει για αρκετές εβδομάδες εκτός δράσης. Αντικαταστάτης του στην εθνική Γερμανίας θα είναι ο Σκοντράν Μουσταφί.

Φρανκ Ριμπερί

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ο Γάλλος σταρ έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, εξαιτίας του προβλήματος στην πλάτη που τον ταλαιπώρισε. Αν και δεν αγωνίστηκε καθόλου στα φιλικά, ο Ριμπερί δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό και ο τεχνικός της ομάδας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τον αποκλείσει από την τελική 23άδα.

Ρανταμέλ Φαλκάο

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ο σούπερ σταρ της Κολομβίας, έμεινε εκτός αποστολής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, σοκάροντας χιλιάδες φιλάθλους. Μέχρι και κλάματα έριξαν οι Κολομβιανοί που δεν θα δουν τον καλύτερο επιθετικό που διαθέτουν να αγωνίζεται στη Βραζιλία. Ίσως ο Φαλκάο να είναι και ο παίκτης που θα λείψει περισσότερο από τη φετινή διοργάνωση.

Άλντο Λεάο Ραμίρες

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Εκτός από το Φαλκάο, οι Κολομβιανοί θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Αλντο Λεάο Ραμίρες ο οποίος τραυματίστηκε την Παρασκευή στην προπόνηση της ομάδας σε σύγκρουση που είχε με συμπαίκτη του. Ο αμυντικός χαφ των Κολομβιανών θα χάσει έτσι το Παγκόσμιο Κύπελλο όπως και ο σταρ της ομάδας Ραδαμέλ Φαλκάο.

Λουίς Μοντές και Σεγούντο Καστίγιο

Στο φιλικό Μεξικό - Εκουαδόρ το σκορ στις απώλειες ήταν 1-1. Ο Μοντές έπεσε με δύναμη πάνω στον μέσο του Εκουαδόρ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί κάταγμα κνήμης και περόνης και ο αντίπαλος του ρήξη χιαστών!

Βίκτορ Βαλντές

Ο τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα, τραυματίστηκε πριν λίγους μήνες χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν και μένοντας εκτός αποστολής για την Ισπανία ενόψει Μουντιάλ. Ο Ντελ Μπόσκε τελικά επέλεξε για το "τρίο" των τερματοφυλάκων τους Κασίγιας, Ντε Χέα και Ρέινα.

Τιάγκο Αλκάνταρα

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ο παίκτης της Μπάγερν Μονάχου, αν και επιλέχθηκε από τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε στην προεπιλογή της Ισπανίας για το Μουντιάλ, τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε από τον περασμένο Μάρτιο, στον αγώνα κόντρα στην Χόφενχάιμ. Ο Ντελ Μπόσκε αναγκάστηκε να κόψει τον Τιάγκο από την τελική αποστολή της πρωταθλήτρια κόσμου.

Ιλκάι Γκιουντογάν

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Το πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη που αντιμετώπιζε ο μέσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ιλκάι Γκιουντογάν, δεν του επέτρεψε να βρεθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο Γιοακίμ Λεβ, στερείται έτσι ένα πολύτιμο εργαλείο στη μεσαία γραμμή της εθνικής Γερμανίας.

Στεφάν Ελ Σαραουί

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ο νεαρός επιθετικός της Μίλαν, δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε εδώ και αρκετούς μήνες και να είναι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Πραντέλι να τον αφήνει εκτός αποστολής για την Ιταλία.

Θίο Γουόλκοτ

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ο Άγγλος είδε τα όνειρά του να μετέχει στη διοργάνωση του Μουντιάλ της Βραζιλίας να σβήνουν, όταν τον Απρίλιο τραυμάτισε σοβαρά το γόνατό του σε αγώνα κόντρα στην Τότεναμ. Η επανεμφάνισή του στους αγωνιστικούς χώρους αναμένεται στην αρχή της νέας σεζόν, με τον Ρόι Χόντσον να τον αφήνει εκτός της τελικής 23άδας της Αγγλίας.

Ρικάρντο Μοντολίβο

Ο Ρικάρντο Μοντολίβο συγκρούστηκε με τον Άλεξ Πιρς στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης Ιταλία-Ιρλανδία και αποχώρησε με φριχτούς πόνους στην κνήμη του αριστερού του ποδιού. Ο τεχνικός της Ιταλίας Τσεζάρε Πραντέλι, αναγκάστηκε να "κόψει" τελικά τον Ιταλό μέσο από την προεπιλογή της ομάδας ενόψει Μουντιάλ.

Τζέρι Ακαμίνκο

Για τον μέσο της Γκάνα, το όνειρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου τελείωσε στο φιλικό με την Ολλανδία. Μια διεκδίκηση στον αέρα, μια κακή προσγείωση πάνω στο πόδι του Ζέρεμεν Λενς, αρκούσαν για να τεθεί εκτός μάχης.

Κέβιν Στρούτμαν

Ο μέσος της Ρόμα και της εθνικής Ολλανδίας, υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, τον Μάρτιο, ο οποίος τον άφησε εκτός Μουντιάλ. Η Ολλανδία, σίγουρα χάνει έναν πολύτιμο παίκτη στο χώρο της μεσαίας γραμμής που θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά.

Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Ο 31χρονος Ολλανδός αν και είχε επιλεχθεί από τον Λουίς Φαν Χάαλ στην προεπιλογής της Ολλανδίας, τελικά έμεινε εκτός 23άδας, επειδή δεν ήταν 100% έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχε αρκετά προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν κι έτσι ο πολύπειρος μέσος των 109 διεθνών συμμετοχών θα χάσει το Μουντιάλ.

Κριστιάν Μπεντέκε

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών
PHOTOGRAPH: JULIEN WARNAND/EPA

Η απουσία του Βέλγου επιθετικού της Άστον Βίλα, αποτελεί μεγάλο "πλήγμα" για την εθνική της χώρας του. Ο τραυματισμός του στον αριστερό αχίλλειο τένοντα τον Απρίλιο, τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου οκτώ μήνες και του στέρησε τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Μπράιαν Οβιέδο

Ο 24χρονος Κοσταρικανός αμυντικός της Έβερτον, έσπασε το πόδι του τον Ιανουάριο, σε αγώνα για το Κύπελλο Αγγλίας. Ο σοβαρός αυτός τραυματισμός του στέρησε το όνειρο να βρεθεί για πρώτη φορά σε Μουντιάλ.

Χόλγκερ Μπαντστούμπερ

Ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο που υπέστη ο Γερμανός το Δεκέμβριο του 2012 σε αγώνα της Μπάγερν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον άφησε για πάνω από ενάμιση χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης και του στέρησε το δικαίωμα να βρίσκεται μαζί με την αποστολή του Λεβ στη Βραζιλία.

Οι... αμφίβολοι

Αυτοί προς το παρόν είναι οι σίγουροι που δεν θα δούμε στη διοργάνωση που αρχίζει σε λίγες μέρες. Και λέμε "προς το παρόν" γιατί όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες, οι τραυματισμοί αυξάνονται συνεχώς.

Ωστόσο, πέρα από τους τραυματίες που "κόπηκαν", υπάρχουν και αρκετοί που αποχώρησαν με κάποιο μικροτραυματισμό από τα φιλικά προετοιμασίας κι αν και ακόμα βρίσκονται στις 23άδες των αποστολών, η συμμετοχή τους στη διοργάνωση κρέμεται από μια κλωστή...

Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών
© ANDY HOOPER

Ο Άγγλος έκανε άπαντες να ανησυχήσουν όταν στο φιλικό κόντρα στο Εκουαδόρ έγινε αναγκαστική αλλαγή εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο, σε σύγκρουσή του με παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Ερωτηματικό παραμένει προς το παρόν η κατάσταση του παίκτη με τον Ρόι Χόντσον να έχει ακόμα περίπου μια εβδομάδα για να αποφασίσει αν τελικά θα τον κρατήσει στην αποστολή.

Ράφαελ Μάρκες

Το Μουντιάλ των... τραυματισμών

Αυξημένες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να χάσει και ο Ράφα Μάρκες το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αφού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της φιλικής αναμέτρησης με το Εκουαδόρ συγκρούστηκε με τον Φιντέλ Μαρτίνες και υπάρχει η ανησυχία ότι μπορεί να έχει σπάσει το δάχτυλό του.

Ντάνιελ Πράνιτς

Ο μέσος του Παναθηναϊκού γύρισε τον αστράγαλό του σε μία προσπάθεια να σεντράρει και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η ζημιά δείχνει μεγάλη.

Διαβάστε ακόμη:

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα

Έχασε και τον Ραμίρες η Κολομβία

Χάνει και ο Ρόις το Μουντιάλ

Ο Ριμπερί χάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK