Το Μουντιάλ των "τραυματισμών"

Είναι λογικό να τραυματιστεί κάποιος παίκτης κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όμως ίσως χουμε χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές έχουμε δει ποδοσφαιριστές να πέφτουν σφαδάζοντας στον αγωνιστικό χώρο στο φετινό Μουντιάλ. Δείτε ποιες ομάδες έχουν περάσει τον περισσότερο χρόνο... ξαπλωμένες!

Το Μουντιάλ των "τραυματισμών"

Αυτό που χαρακτηρίζει το φετινό Μουντιάλ, πέρα από τα πολλά γκολ φυσικά που έχουμε δει, είναι και οι... συχνοί "τραυματισμοί". Ίσως να έχουμε χάσει και το μέτρημα για το πόσες φορές έχουμε δει έναν παίκτη να πέφτει σφαδάζοντας στον αγωνιστικό χώρο.

Κάποιοι δέχονται σκληρά μαρκαρίσματα και δικαιολογούνται. Άλλοι πάλι δίνουν τέτοια παράσταση, που θα μπορούσαν κάλλιστα να ακολουθήσουν και καριέρα ηθοποιού!

Είναι λογικό λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Βραζιλία, με την υγρασία και τη ζέστη πολλές φορές να είναι αφόρητη, οι παίκτες να ψάχνουν τρόπους να κερδίσουν λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να πάρουν κάποιες ανάσες.

Μήπως όμως το παράκαναν; Συνολικά στα πρώτα 32 παιχνίδια έχουν δει 302 (!) παίκτες να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά τα... "πεσίματα" αντιστοιχούν σε 132 λεπτά χαμένου χρόνο, στα οποία βλέπουμε τον ποδοσφαιριστή να φωνάζει, να κρατάει το πόδι του, να είναι ξαπλωμένος στο έδαφος.

Το Μουντιάλ των "τραυματισμών"

Από όλους αυτούς τους "τραυματισμούς", μόλις 9 από αυτούς ανάγκασαν τους παίκτες να βγουν από το παιχνίδι! Άρα μας μένουν άλλοι 293 που στην ουσία δεν ήταν παρά... χάσιμο χρόνου (συνολικά 118 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα).

Τα στατιστικά αποκαλύπτουν ακόμα πως ο χρόνος που σπαταλούν οι παίκτες παριστάνοντας τους τραυματίες είναι ανάλογα και με το σκορ που γράφει ο πίνακας. Με πιο απλά λόγια: Νικάς προς το τέλος του αγώνα; Πέφτεις κάτω και κάνεις τον τραυματία!

Οι ομάδες που κέρδιζαν προς το τέλος των αναμετρήσεων μετρούν 103 περιπτώσεις "τραυματισμών", ενώ αυτές που έχαναν μόλις 40. Ας δούμε όμως τους νικητές των βραβείων για τους περισσότερους... "τραυματισμούς":

Το Μουντιάλ των "τραυματισμών"

Η ομάδα που βρίσκεται συνεχώς... κάτω: ΒΡΑΖΙΛΙΑ. Σε δύο παιχνίδια οι παίκτες της "σελεσάο" έχουν βρεθεί στο έδαφος 17 φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Τη μερίδα του λέοντος κατέχει ο Νεϊμάρ, ο οποίος έχει "πέσει" 5 φορές. Σε καμία από αυτές δεν τραυματίστηκε (τουλάχιστον όσο έδειχνε), ενώ κάθε φορά σηκωνόταν σε περίπου 15 δευτερόλεπτα.

Η ομάδα με τις περισσότερες καθυστερήσεις: ΟΝΔΟΥΡΑ. Οι παίκτες της Ονδούρας έχουν περάσει τον περισσότερο χρόνο στο έδαφος από κάθε άλλη χώρα που μετέχει στη διοργάνωση. Συνολικά 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα από τα παιχνίδια τους, τα έχουν περάσει ξαπλωμένοι, ενώ τα περισσότερα από αυτά (5 λεπτά) ήταν απέναντι στη Γαλλία. Ήταν ένας τρόπος να κρατήσουν το δείκτη του σκορ με τους "τρικολόρ" σε χαμηλά επίπεδα. Όχι ότι απέφερε κι αποτελέσματα.

Η ομάδα που δεν έπεφτε: ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ. Η "πρωτάρα" σε Μουντιάλ Βοσνία, σίγουρα δεν ήξερε πως δουλεύει το πράγμα. Γι' αυτό πιθανόν και να αποκλείστηκε. Μόλις δύο "τραυματισμοί" για τη βαλκανική χώρα, που σπατάλησε συνολικά 24 δευτερόλεπτα! Πιστοί στο fair play οι Βόσνιοι.

Η ομάδα με του περισσότερους "τραυματισμούς" σε ένα και μόνο παιχνίδι: ΧΙΛΗ. Οι Χιλιανοί επιστράτευσαν τα πάντα για να κερδίσουν τους Ισπανούς στον μεταξύ τους αγώνα. Ακόμα και την τέχνη της... "ηθοποιίας". Συνολικά 11 περιπτώσεις "τραυματισμών" από πλευράς της Λατινοαμερικάνικης ομάδας είδαμε στο συγκεκριμένο ματς! Τους βγήκε σε καλό ωστόσο μιας και κέρδισαν τους παγκόσμιους πρωταθλητές με 2-0.

Ο γρηγορότερος "τραυματισμός": Ένερ Βαλέντσια-ΕΚΟΥΑΔΟΡ. Στον αγώνα κόντρα στην Ονδούρα είδαμε τον επιθετικό του Ισημερινού να πέφτει στο έδαφος μόλις 4 (!) δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα της έναρξης. Ούτε κανονισμένο να το 'χε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK