Το μυστικό όπλο της Γαλλίας έχει "10 στους 10" κερδισμένους τελικούς!

Οι Γκριεζμάν και Εμπαπέ είναι εκείνοι που τραβούν πάνω τους τα περισσότερα φώτα, ένας όμως αμυντικός της Γαλλίας είναι εκείνος που δεν έχει χάσει ούτε έναν τελικό από τους 10 που έχει παίξει! Διαβάστε το story.

France's Raphael Varane, left, celebrate with teammates after scoring his side's first goal during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Petr David Josek)
France's Raphael Varane, left, celebrate with teammates after scoring his side's first goal during the quarterfinal match between Uruguay and France at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod, Russia, Friday, July 6, 2018. (AP Photo/Petr David Josek) AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η αλήθεια είναι πως η Γαλλία του Ντιντιέ Ντεσάμπ παρουσιάζεται πλήρης καθώς διαθέτει ισορροπία σε όλες τις γραμμές της: κάτω από την εστία βρίσκεται ο κέρβερος Γιορίς, στην άμυνα δεσπόζουν τα... θηρία Βαράν και Ουμτιτί, στο κέντρο τρέχουν αδιάκοπα και "πνίγουν" τον αντίπαλο οι Καντέ, Πογκμπά και Ματουιντί ενώ στην επίθεση "πετούν φωτιές" το φαινόμενο Εμπαπέ και ο εμβληματικός Γκριεζμάν.

Ποιος όμως από όλους αυτούς συνιστά μοναδική περίπτωση για τους "τρικολόρ" καθώς μετράει ήδη 10 τελικούς στα 25 του χρόνια, εκ των οποίων και οι 10 είναι κερδισμένοι; Η απάντηση ακούει στο όνομα "Ραφαέλ Βαράν", ο οποίος πριν μερικά χρόνια πήρε το "βάπτισμα του πυρός" από τον Ζοζέ Μουρίνιο στην Ρεάλ (τον πήρε το 2011 από τη Λανς) και έκτοτε σαρώνει στους τελικούς που έχει πάρει μέρος.

Η "παράδοση" του Βαράν άρχισε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας το 2014 απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου ναι μεν έπαιξε λίγα λεπτά (μπήκε στο φινάλε), ωστόσο ήταν αρκετά για να πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο.

France's Raphael Varane celebrates after his team advanced to the final after the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner)
France's Raphael Varane celebrates after his team advanced to the final after the semifinal match between France and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the St. Petersburg Stadium in St. Petersburg, Russia, Tuesday, July 10, 2018. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Την ίδια χρονιά κατέκτησε αγωνιζόμενος το Champions League και το Μουντιάλ Συλλόγων με τους Μαδριλένους, ενώ το 2016 ήταν η σειρά του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και ενός ακόμα Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων.

Το 2017 τα σάρωσε όλα βγαίνονας νικητής και στους τέσσερις τελικούς που πήρε μέρος με την "βασίλισσα" ενώ το "τέλειο 10" το πήρε τον περασμένο Μάιο στο Κίεβο με την κατάκτηση του Champions League κόντρα στην Λίβερπουλ.

Τώρα, με αυτή τη "βαριά προίκα" που κουβαλάει από την Ρεάλ θέλει να κάνει το "11 στα 11" πανηγυρίζοντας το Μουντιάλ απέναντι στην Κροατία, με τον ίδιο να θυμάται άλλωστε καλά πως σε εκείνον τον τελικό που δεν μπόρεσε να βοηθήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του λόγω τραυματισμού ήρθε η οδυνηρή ήττα.

Αυτή του 2016, με τον Βαράν να έχει τεθεί νοκ-άουτ από τον τελικό και την Πορτογαλία του -συμπαίκτη του στην Ρεάλ Μαδρίτης όλα τα προηγούμενα χρόνια- Κριστιάνο Ροναλντο να κατακτάει το Euro 2016 μέσα στο Παρίσι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK