Το μυστικό του Λουκακού κρύβεται στις γλώσσες που μιλάει

Στο διάστημα των δυόμιση μηνών που βρίσκεται στην Ίντερ, ο Ρομελού Λουκακού μιλάει τα ιταλικά άπταιστα. Στην πραγματικότητα αυτή η εξέλιξη δεν θα έπρεπε να εντυπωσιάζει κανέναν. Και αυτό γιατί πριν μετακομίσει στην Ιταλία, ο Λουκακού μιλούσε ήδη... 7 γλώσσες!

Το μυστικό του Λουκακού κρύβεται στις γλώσσες που μιλάει
Ο Ρομέλου Λουκακού διαπρέπει φέτος με τη φανέλα της Ίντερ στο Καμπιονάτο AP PHOTO/LUCA BRUNO

Στις 8 Αυγούστου ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Ρομελού Λουκακού από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ίντερ, με την ομάδα του Μιλάνου να ξοδεύει 65 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Βέλγου διεθνή στράικερ. Ο 26χρονος φορ μετράει ήδη πέντε γκολ σε οκτώ αναμετρήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος, ωστόσο ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως στο διάστημα των δυόμιση μηνών που βρίσκεται στην χώρα, μιλάει την γλώσσα άπταιστα. Σε σημείο που να νιώθει απόλυτη άνεση στο να δεχτεί και να απαντήσει ερωτήσεις στα ιταλικά!

Στην πραγματικότητα αυτή η εξέλιξη δεν θα έπρεπε να εντυπωσιάζει κανέναν. Και αυτό γιατί πριν μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό της Ίντερ, ο Λουκακού μιλούσε ήδη... 7 γλώσσες! Αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ολλανδικά, πορτογαλικά, λινγκάλα (Κονγκολέζικη διάλεκτος Σουαχίλι) και γερμανικά. Τα ιταλικά είναι η 8η.

Προφανώς και η παρουσία του στο Βέλγιο, τον βοήθησε στην εκμάθηση γαλλικών, ολλανδικών και γερμανικών. Όσο κι αν μοιάζει υπερβολικό και οι τρεις αυτές γλώσσες είναι οι επίσημες της χώρας. Παίζοντας με τις φανέλες των Έβερτον και Τσέλσι, ο Λουκακού δεν δυσκολεύτηκε να μάθει την αγγλική γλώσσα αλλά και την πορτογαλική. Έμενε με τον Ζοζέ Μποσίνγκουα για έναν χρόνο όταν αγωνίζονταν μαζί στην Τσέλσι και ο άλλοτε διεθνής Πορτογάλος μπακ (με καταγωγή από το Κονγκό, όπως και ο Λουκακού) του έμαθε την γλώσσα.  Στην προσπάθεια του αυτή τον είχε βοηθήσει και ο Νταβίντ Λουίζ, όπως έχει εκμυστηρευτεί ο ίδιος.

Μάλιστα είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως ο 26χρονος φορ είχε μιλήσει στο ESPN στα πορτογαλικά, μετά την αναμέτρηση του Βελγίου με την Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, ο Λουκακού μιλάει 7 γλώσσες και 2 διαλέκτους. Φλαμανδικά (διάλεκτος στο Βέλγιο) και λινγκάλα (lingala), μια κονγκολέζικη διάλεκτο Σουαχίλι που μιλούν σε κάποια τμήματα της Αφρικής. Έτσι επικοινωνούσε ουσιαστικά στην Έβερτον με τον Γιανίκ Μπολασί.

Με τον αδερφό του, Ζορντάν Λουκακού, να αγωνίζεται στην Λάτσιο ο Ρομελού έχει παραδεχθεί στο Football Italia πως "παρακολουθούσα το Sky Italia για να βλέπω τα παιχνίδια του, έτσι άρχισα να καταλαβαίνω κάποιες λέξεις".

Ο φορ της Ίντερ πριν από καριβώς ένα μήνα σκόραρε στο ντέρμπι με τη Μίλαν 'κλειδώνοντας' τη νίκη (2-0) των 'νερατζούρι' και στο τέλος της αναμέτρησης αποκάλυψε πως ένα από τα μυστικά του στον αγωνιστικό χώρο είναι η δυνατότητα να συνεννοείται με τους συμπαίκτες του σε διαφορετικές γλώσσες.

"Η γλώσσα είναι πολύ σημαντική για εμένα. Είναι κομβικής σημασίας η τέλεια συνεννόηση με τους συμπαίκτες μου. Πώς θα πάρω τη μπάλα και σε ποιον χώρο. Στην πλάτη της άμυνας ή στο πλάι. Οι αδυναμίες εντοπίζονται και μπορεί κάθε γλώσσα να είναι διαφορετική αλλά αισθάνομαι πάντα σίγουρος πως ξέρω τις κατάλληλες λέξεις για να εξηγήσω στους συμπαίκτες μου τι χρειάζομαι".

Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Ρομελού Λουκακού είναι ακόμη 26 ετών, μπορεί κάλλιστα στο μέλλον να φτάσει σε... διψήφιο τον αριθμό των γλωσσών που θα μπορεί να χρησιμοποιεί.

Θα κάνει Χριστούγεννα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Όλε Σόλσκιερ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK