Το μυστικό του Σάντσο κρύβεται σε μια ιστορία με στημένα ματς και ναρκωτικά

Με 20 γκολ και ισάριθμες ασίστ την φετινή σεζόν, ο Τζέιντον Σάντσο τρελαίνει κόσμο και δύσκολα θα μείνει στην Ντόρτμουντ. Η συνταγή της επιτυχίας του πηγάζει μέσα από μια ιστορία που περιλαμβάνει στημένα ματς, διακίνηση ναρκωτικών, φυλακή και μια χαμένη ευκαιρία για καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Ο Σάντσο επιχειρεί να κοντρολάρει την μπάλα υπό το βλέμμα του Χακίμι με τον Μπέιλι της Λεβερκούζεν να τον παρακολουθεί. (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Σάντσο επιχειρεί να κοντρολάρει την μπάλα υπό το βλέμμα του Χακίμι με τον Μπέιλι της Λεβερκούζεν να τον παρακολουθεί. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Ο Τζέιντον Σάντσο διανύει μια εκπληκτική σεζόν με την φανέλα της Ντόρτμουντ. Ακόμη και διαφορετική γνώμη να έχει κάποιος, οι αριθμοί έρχονται σε πρώτο πλάνο για να μην αφήσουν περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν σε 41 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις και μόλις 3141 λεπτά στο χορτάρι το κοντέρ γράφει 20 γκολ και 20 ασίστ, τότε κάθε κουβέντα επί των πεπραγμένων του 20χρονου μεσοεπιθετικού πάει περίπατο.

Εύλογα η απορία έρχεται μέσα από την ερώτηση 'τι κάνει τόσο ξεχωριστό τον Σάντσο'; Ποιο είναι το μυστικό του; Γιατί ταλέντο είχαν πολλοί, αλλά συχνά το πώς αυτό μεταφράζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου είναι μια άλλη ιστορία. Το φοβερό στην περίπτωση του Άγγλου διεθνή ακραίου, είναι πως η δική του συνταγή επιτυχίας πηγάζει μέσα από μια ιστορία που περιλαμβάνει στημένα ματς, διακίνηση ναρκωτικών, φυλακή και μια χαμένη ευκαιρία για καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Εμπειρίες που συνοδεύουν τον Μάικλ Μπόατενγκ, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την προσωπική εκγύμναση του Τζέιντον Σάντσο και ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό για την αέρινη εικόνα του παίκτη στο χορτάρι. Ο Μπόατενγκ πέρασε 16 μήνες πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, έχοντας καταδικαστεί το 2013 για απόπειρα χειραγώγησης αγώνα. Τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Προηγουμένως είχε ολοκληρώσει την θητεία του στην ακαδημία της Κρίσταλ Πάλας, πέρασε από τις Μπρίστολ Ρόβερς, Μπρόμλι και Σάτον Γιουνάιτεντ, πριν καταλήξει στην ημιεπαγγελματική Γουάιτχοκ, από την οποία εκδιώχθηκε μόλις του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. 

"Ήμουν ο αποδιοπομπαίος τράγος της ιστορίας. Η τιμωρία μου ήταν στα πλαίσια του δημόσιου συμφέροντος. Πήγα σε μια συνάντηση γνωριμίας σε μια καφετέρια αλλά δεν συμφώνησα σε τίποτα, όσον αφορά την υπόθεση στημένων αγώνων. Αλλά όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο. Το θετικό είναι πως σήμερα βοηθώ άλλους ανθρώπους να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εμένα", ήταν η φιλοσοφική τοποθέτηση για την περιπέτεια του.

Τα προβλήματα του με τον νόμο δεν τελείωσαν εκεί καθώς βρέθηκε ξανά στη φυλακή το 2015, μετά από καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών. Αυτή ήταν και η στιγμή που αποφάσισε να... στρίψει το τιμόνι. Να πάρει έναν άλλο δρόμο στη ζωή, πριν αυτή καταστραφεί εντελώς. Στην διάρκεια της κράτησης του ξεκίνησε να μελετάει για το δίπλωμα του προσωπικού γυμναστή. Τα κατάφερε. Έτσι ήξερε τι θα κάνει μόλις αποφυλακιστεί.

Ήταν τόσο καλός σε αυτόν τον τομέα, που γρήγορα έχτισε τη φήμη του. Έφτασε στο σημείο να έχει πελάτες όπως οι Ράιαν Σεσενιόν (Τότεναμ) και Τζέιντον Σάντσο. Προσπαθώντας να μην είναι απλά ο γυμναστής τους, αλλά λειτουργώντας και ως μέντορας για να αποτρέψει λάθη όπως αυτά που του στοίχισαν μια καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Ειδικά για τον Σάντσο, ο Μπόατενγκ δεν διστάζει να μιλήσει με αποθεωτικά λόγια. "Ο ουρανός είναι το όριο για τον Τζέιντον. Είναι εκπληκτικός παίκτης και πολύ καλό παιδί. Είναι τρελό, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές με τους οποίους δουλεύω δεν με κρίνουν για το γεγονός πως ήμουν στην φυλακή. Και αυτό μου δίνει κίνητρο για να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Προσπαθώ να τους παρέχω κάθε δυνατή προστασία. Αν βγουν ένα βράδυ έξω ή πάνε διακοπές, μου ζητούν να πάω μαζί τους. Συμπεριφέρομαι σαν τον μεγάλο τους αδερφό. Νιώθουν άνετα μαζί μου. Περνάμε καλά και μπορώ να πηγαίνω διακοπές... τσάμπα".

Οι λάθος αποφάσεις που πήρε, οδήγησαν τον Μάικλ Μπόατενγκ μακριά από το ποδόσφαιρο και μέχρι τη φυλακή. Κρίνοντας από την εξέλιξη της ιστορίας, ίσως αυτές να ήταν και οι αποφάσεις που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην καριέρα του Τζέιντον Σάντσο. Και όχι μόνο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK