Το μυστήριο με τον 'Gay Footballer' της Αγγλίας έμεινε άλυτο

Ο λογαριασμός στο twitter με τίτλο 'The Gay Footballer' απενεργοποιήθηκε, το μυστήριο της πραγματικής ταυτότητας του χρήστη έμεινε άλυτο. Έτσι ο Τζάστιν Φάσανου παραμένει ο μοναδικός Βρετανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που είχε τολμήσει να 'βγει από την ντουλάπα', το μακρινό 1990.

Everton's Leighton Baines wears 'rainbow laces' during their English Premier League soccer match against West Ham, at Upton Park stadium, London, Saturday, Sept. 21, 2013. Players are wearing the 'rainbow laces' in a bid to support Gay rights charity Stonewall to raise awareness and support for gay football players. (AP Photo/Bogdan Maran)
Ο Λέιτον Μπέινς της Έβερτον φοράει κορδόνια παπουτσιού στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε αναμέτρηση με την Γουέστ Χαμ στο Upton Park stadium του Λονδίνου για την Premier League το 2013. Οι παίκτες φορούν τέτοια κορδόνια για να υποστηρίξουν τον Stonewall, οργανισμό για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (AP Photo/Bogdan Maran) AP

Στις αρχές Ιουλίου δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός στο twitter από χρήστη που υποστήριζε πως είναι ποδοσφαιριστής της Championship και ήταν έτοιμος να αποκαλύψει το γεγονός πως είναι ομοφυλόφιλος. Διατηρώντας την ανωνυμία του, το πρώτο μήνυμα που έγραψε στον λογαριασμό με τίτλο 'The Gay Footballer' ανέφερε πως "είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζομαι σε σύλλογο της Championship. Θα αποκαλύψω την ταυτότητα μου σύντομα, αλλά είμαι ένας περήφανος gay άνδρας. Είμαι κάτω των 23 ετών και σήμερα έκανα την αποκάλυψη στην οικογένεια μου. Σύντομα θα αποκαλυφθώ δημόσια".

Ακολούθησαν κι άλλα tweets από τον ίδιο χρήστη, σε ένα από αυτά μάλιστα ανέφερε πως έχει ήδη μιλήσει με τον ατζέντη του και τον πρόεδρο της ομάδας, προαναγγέλοντας πως σύντομα θα έρχονταν οι αποκαλύψεις μέσω συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο την Τρίτη (23/07), μέσω του λογαριασμού 'The Gay Footballer', ο ανώνυμος χρήστης παραδέχθηκε πως δεν είναι αρκετά δυνατός για να το κάνει.

"Πίστευα πως είμαι πιο δυνατός. Έκανα λάθος. Χαρακτηρίστε με όπως θέλετε, μπορείτε να με υποτιμήσετε, να με γελοιοποιήσετε. Πολλοί θα το κάνουν και δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Αλλά δεν είμαι αρκετά δυνατός για να αποκαλυφθώ. Μόνο να θυμάστε πως έχω συναισθήματα. Χωρίς να αποκαλύψω την ταυτότητα μου δεν μπορώ να πείσω κανέναν, αλλά αυτό δεν είναι μια φάρσα. Δεν θα το έκανα ποτέ αυτό".

Υποτίθεται πως την Τετάρτη, 24 Ιουλίου, ήταν προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου, όπου ο ομοφυλόφιλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής θα αποκάλυπτε την ταυτότητα του. Αντί αυτού επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σβήνοντας τον λογαριασμό στο twitter. Ο Γκάρι Λίνεκερ και ο στράικερ της Μπέρτον, Μάρβιν Σορντέλ, ήταν μεταξύ αυτών που είχαν εκφράσει δημόσια την στήριξη τους στον παίκτη, που είχε υποστηρίξει πως είναι κάτω των 23 ετών.

Έτσι, ο Τζάστιν Φάσανου παραμένει ο μοναδικός Βρετανός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που είχε τολμήσει να αποκαλύψει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, παίζοντας στο αγγλικό πρωτάθλημα το 1990. Το μυστήριο με τον 'Gay Footballer' της Αγγλίας -αν τελικά πράγματι υπήρξε- έμεινε άλυτο. Προφανώς στον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι μέχρι και σήμερα πολύ δύσκολο να βρει κάποιος το κουράγιο να 'βγει από την ντουλάπα'.

24MEDIA NETWORK