Το μυστήριο των ψεύτικων κοιλιακών του Κάλβερτ-Λιούιν έχει απάντηση

Διαθέτει ή όχι καλογυμνασμένους κοιλιακούς ο Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν; Πείραξε ή όχι τη φωτογραφία του;

O Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν έγινε viral όχι για τα γκολ του, αλλά τους κοιλιακούς του
O Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν έγινε viral όχι για τα γκολ του, αλλά τους κοιλιακούς του AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η σαββατιάτικη νίκη της Έβερτον επί της Τσέλσι είχε ονοματεπώνυμο: Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν. Ο 22χρονος φορ, στην πρώτη ολοκληρωμένη συμμετοχή του μετά από 70 ημέρες, χωρίς δηλαδή να μπει ή να βγει ως αλλαγή, πέτυχε δύο γκολ στο πολύτιμο 3-1 των 'ζαχαρωτών' και ανακηρύχθηκε 'man of the match' στο 'Γκούντισον Παρκ' έχοντας κερδίσει τις περισσότερες εναέριες μονομαχίες από κάθε άλλον και καταγραφεί ως ο παίκτης με τη μέγιστη ταχύτητα εξ όσων αγωνίστηκαν.

Ο νεαρός δεν είχε επαφή με τα δίχτυα από τις 26 Οκτωβρίου, στην ήττα με 3-2 από την Μπράιτον, και ο Ντάνκαν Φέργκιουσον, που ως υπηρεσιακός διαδέχθηκε τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα στην τεχνική ηγεσία μετά τη συντριβή από τη Λίβερπουλ, φρόντισε να επέμβει δραστικά μετατρέποντας την Έβερτον στην ομάδα με τα περισσότερα τάκλιν (37) από οποιαδήποτε άλλη σε αγώνα της εφετινής Premier League. "Μας είπε δουλέψτε σκληρά και παίξτε ελεύθερα, διασκεδάστε το παιχνίδι", μετέφερε ο επιθετικός από το Σέφιλντ, που παρατήρησε ότι "το σύστημα που παίξαμε ήταν κάπως διαφορετικό. Ο Ριτσάρλισον κι εγώ στην κορυφή δεν ήταν κάτι που είχαμε κάνει προηγουμένως. Πιστώνεται στον Ντανκ αυτή η αλλαγή".

Ο Κάλβερτ-Λιούιν σκόραρε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και λίγο πριν από τη λήξη του, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στον πανηγυρισμό του το πάθος ξεχείλιζε. Μαζί ξεχείλιζαν και οι six pack κοιλιακοί του. Που έγιναν αυτομάτως viral για το αν ήταν όντως αληθινοί ή υπέστησαν επεξεργασία πριν αναρτηθούν στον προσωπικό λογαριασμό του στο instagram. Οι αμφισβητίες, τα 'τσακάλια' του photoshopping, ανακάλυψαν πολύ γρήγορα τις τρανταχτές διαφορές της 'γνήσιας' εκδοχής της φωτογραφίας με την υποτιθέμενα 'παραποιημένη'.

Η Έβερτον έδωσε αυτήν τη φωτογραφία μέσα από τα δικά της δίκτυα.

Σ' αυτήν η κοιλιακή χώρα του Άγγλου φαίνεται απλά καλοδιατηρημένη. Όχι στην εξωπραγματική, αλά version Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάσταση του στοπ καρέ που επέλεξε ο ίδιος για να ποστάρει λίγο αργότερα. Ένα στο οποίο διαγράφονται ξεκάθαρα τα στρώματα του υπεργυμνασμένου κορμιού του.

Ο φιλτραρισμένος φωτισμός αφήνει να εννοηθεί πως η φωτογραφία έχει πειραχθεί και αλλοιωθεί πριν αναδημοσιευτεί από τον ποδοσφαιριστή. Η χρήση του blur είναι εμφανής.

Μια προσεκτική παρατήρηση πάντως αποδεικνύει πως τα δύο στιγμιότυπα μοιάζουν μεν, αλλά ταυτόχρονα διαφέρουν. Ή -για να είμαστε πιο ακριβείς- η λήψη παραπλανά. Είναι ξεκάθαρο πως το χέρι του Κάλβερτ-Λιούιν βρίσκεται σε διαφορετική έκταση, τα πόδια του σε άλλο βηματισμό, ενώ το Αϊβόμπι που τον κυνηγά είναι αφενός με γυρισμένο τον κορμό του αφετέρου σε ευθεία φάση. Η μία φωτογραφία είναι η εξέλιξη της προηγούμενης.

Ο Κάλβερτ-Λιούιν έμαθε τι ακριβώς συντελείται στα social media και επέστρεψε δριμύτερος γράφοντας "απλώς βάλτε τη φήμη του photoshop για ύπνο, σας παρακαλώ. Δείτε την αυθεντική φωτογραφία χωρίς κανένα edit εδώ. Ελάτε παιδιά".

Η ανάρτηση του Κάλβερτ-Λιούιν στο instastory
Η ανάρτηση του Κάλβερτ-Λιούιν στο instastory

Αυτό δεν ήταν six pack. Ήταν χατ τρικ από τον φορ της Έβερτον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK